Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Uwe Hochgeschurtz az Opel új vezérigazgatója szeptember 1-től

2021.07.13

Forrás: Opel, Sajtóinformáció
Rüsselsheim. / Uwe Hochgeschurtz, a Renault jelenlegi német, osztrák, svájci vezérigazgatója, veszi át szeptember 1-től az Opel vezérigazgatói tisztjét.


A Stellantis német márkája fontos lépések előtt áll: bővíti kereskedelmi tevékenységét a világban, beleértve a kínai piacra való visszatérést, Európában pedig teljesen elektromos portfolio megteremtését tűzte ki célul 2028-ra. Hochgeschurtz Michael Lohscheller eddigi vezérigazgató helyét veszi át, aki úgy döntött, hogy karrierjét a Stellantis csoporton kívül folytatja.

Uwe Hochgeschurtz tagja lesz a Stellantis legfőbb végrehajtó szervezetének és közvetlenül a Stellantis vezérigazgatójának, Carlos Tavares-nek jelent. Hochgeschurtz autóipari karrierjét a Fordnál kezdte 1990-ben, majd 2001-től a VW-nél, 2004-től a Renault-nál dolgozott. Üzleti, gazdasági tanulmányait Németországban (Wuppertal & Köln), az Egyesült Királyságban  (Birmingham) és Franciaországban and France (Paris Dauphine) végezte.

“Szeretném megköszönni Michael-nek, hogy az Opel munkatársaival közösen erős és fenntartható alapokra helyezték a márkát. Ez az sikeres fordulat nyitja meg az utat ahhoz, hogy a márka világméretű kereskedelmi fejlesztéseket hajthasson végre.  Meggyőződésem, hogy Uwe sikeresen viszi majd tovább az Opelt ezen az úton, köszönhetően több, mint harminc éves autóipari tapasztalatainak. Michael-nek pedig a legjobbakat kívánom további karrierje során” – mondta a Stellantis vezérigazgatója Carlos Tavares.

Az Opel
Az Opel az egyik legnagyobb európai autógyártó. 1862-ben alapították Rüsselsheimben, az autógyártást 1899-ben kezdte. Az Opel 2017 augusztusa óta a PSA csoporthoz tartozik. Az Opel, Vauxhall testvérmárkájával együtt, több mint hatvan országban van képviselve, és 2018-ban több mint egymillió járművet adott el. Jelenleg az Opel járműkínálatának villamosítására törekszik, fenntartható sikerrel biztosítva ügyfelei jövőbeli mobilitási igényeinek kielégítését. 2024-ig valamennyi európai modellsorozatából lesz elektromos kivitel is. Ez a stratégia a PACE! vállalati terv része, amelynek célja fenntarthatóan nyereségessé, globálissá és elektromossá tenni az Opelt.

www.opel.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Opel

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: