Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A svájci főváros is a Siemensszel hozza lendületbe a fenntartható buszozást

2021.07.17

Forrás: Siemens, Hírek
Svájc fővárosának tömegközlekedési vállalata felhőből felügyelhető elektromos töltő infrastruktúra kialakítására adott megbízást a Siemensnek.


Két vonalon összesen 14 új elektromos buszt tervez forgalomba állítani a Bernmobil, a svájci főváros tömegközlekedési szolgáltatója. Az e-buszok működtetéséhez a Siemens gyorstöltő állomásokat telepít, és kiépíti a buszpályaudvar töltő infrastruktúráját is, az üzemeltetés optimalizálásához pedig bevezeti felhőalapú depófelügyeleti megoldását, amelyet a tömegközlekedési vállalat szolgáltatásként, software-as-a-service modellben fog használni. 

A Bernmobil elkötelezett a fenntarthatóság növelésében, célja, hogy 2035-re a fővárosban teljesen klímasemleges buszhálózatot alakítson ki, és 100 százalékban elektromos járművekkel szállítsa az utasközönséget. A vállalat mostani projektjében három Siemens Sicharge UC 600 gyorstöltő állomást telepítenek a buszterminálokon, töltőoszlopokkal és pantográfokkal együtt. Menetrend szerinti megállásuk idején a járművek akár 450 kilowatt energiával is feltölthetők lesznek, az áramszedők ehhez teljesen automatikusan fogják csatlakoztatni őket. A töltőoszlopok magassága 6,5 méter, súlyuk 2,5 tonna, helyigényük pedig mindössze 130 x 33 cm – ez a kompakt kialakítás is megkönnyíti telepítésüket.

Hét darab Sicharge UC 200 gyorstöltő állomást is telepít a Siemens a buszpályaudvar területén, mindegyiket három diszpenzerrel, ami azt jelenti, hogy összesen 21 buszparkoló helyet fog felszerelni elektromos töltő infrastruktúrával. A Sicharge UC töltőközpontok és az elosztók mellett CCS2 csatlakozó fejekkel ellátott infrastruktúrát a Siemens a meglévő buszdepón, a rendes üzem zavarása nélkül telepíti.

Komplex töltőkörnyezet épül ki a projekt során, amelynek hatékony menedzselését a Siemens digitális depófelügyeleti megoldása fogja segíteni Bern buszpályaudvarán. A Bernmobil szolgáltatásként, SaaS modellben fogja használni a felhőalapú szoftvermegoldást, amelyet a Siemens üzemeltet. A rendszer többek között monitorozza az áramellátást és a töltések folyamatát, automatikus kimutatásokat készít, ezáltal segíti a hatékony diagnosztizálást és az elektromos járművek optimális üzemeltetését. Az e-buszok várhatóan 2023 elején állnak üzembe.

Az Európai Unió 2019 februárjában elfogadott szabályai szerint a kormányzatok által beszerzett, új buszok negyedének a meghajtás szempontjából karbonsemlegesnek kell lennie 2025-re, és arányukat az évtized végére egy harmadra kell növelni. Negyven város ezzel egy időben aláírta a fosszilis üzemanyagmentes utcákról szóló C40 Nyilatkozatot, vállalva, hogy buszflottáját már 2025-re kibocsátásmentessé teszi.

Várható ezért, hogy a következő években gyorsuló ütemben nő majd az elektromos buszvonalak száma az európai városokban. Összecseng ezzel a Markets and Markets jelentése (Electric Bus Market – Global Forecast to 2027) is, amely szerint világszinten az elektromos buszok száma az idei 81 ezerről 2027-re eléri a 704 ezret, ami a piac évi átlagosan 43,1 százalékos bővülését vetíti előre.

www.siemens.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: