Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens Mobility történelmi 3,4 milliárd dollár értékben szerződött az Amtrak amerikai nemzeti vasúttársasággal

2021.07.07

Forrás: Siemens Mobility Hírek
A megrendelés tartalmazza az új kategóriát teremtő hibrid akkumulátoros Venture vonatokat is
¤ 73 fenntartható és megbízható vonat leszállítása 2024-től kezdődően


¤  Előrejelzésre épülő karbantartási technológia és valós idejű digitális felügyelet 

¤  A Siemens Mobility történetének legnagyobb észak-amerikai szerződése

A Siemens Mobility 3,4 milliárd dollár értékben nyert el szerződést az Egyesült Államokban 73 többüzemű vonat tervezésére, gyártására és műszaki támogatására az Amtrak amerikai nemzeti vasúttársaság számára, amely az elmúlt 50 évben a vasúti utazás modernizálásával átalakította a közlekedést az Egyesült Államokban. Lehetőség van még további 140 vonat szállítására és karbantartási megállapodások megkötésére is. A Vasúttársaság törekvése, hogy a megrendeléssel a piacon elérhető legnagyobb fenntarthatóságú és hatásfokú vonatokat szerezze be, amelyek között kettős üzemű és hibrid akkumulátoros járművek is vannak.  

A vonatok az északkeleti vasúti korridor vonalain és különböző, államilag támogatott vasútvonalakon fognak közlekedni, többek között Maine, Massachusetts, New York, Észak-Karolina, Oregon, Vermont, Virginia és Washington államok területén. A megnövelt kapacitással és az utazási idő lerövidítésének lehetőségével az Amtrak várakozásai szerint az új vonatok évente több, mint 1,5 millióval növelik meg az utazók létszámát. 

Ezek az új vonatok átformálják a vasúti utazás jövőjét azáltal, hogy a 40-50 éves, elöregedő flottánkat korszerű, amerikai gyártású járművek váltják fel" - mondta Bill Flynn, az Amtrak vezérigazgatója. „Ez a beruházás elengedhetetlen a Northeast Regional és az államilag támogatott járatok fenntartásához a jövőben, és lehetővé teszi utasaik számára a kényelmes és biztonságos utazást, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése mellett.

Ezek a vonatok az Amtrak és utasai számára a legújabb fenntartható és intelligens vasúti technológiát kínálják majd. Hiszünk abban, hogy a hibrid akkumulátoros és kettős üzemű vonatok fontos szerepet fognak játszani a károsanyag-kibocsátás csökkentésében és a környezet védelmében az Egyesült Államokban. Emellett digitális szolgáltatásaink révén az Amtrak valós idejű információkat kap majd a járművek működéséről, így biztosítva azt, hogy az utasok biztonságban és hatékonyan érjék el úticéljukat" - nyilatkozta Michael Peter, a Siemens Mobility globális vezérigazgatója. „Az Amtrak beruházása jól mutatja Amerika elkötelezettségét a vasúti rendszerek fejlesztése iránt, fenntarthatóbb utazási lehetőséget kínálva az utasoknak.

A gyártási szerződéshez egy hosszú távú szerviz-megállapodás is társul, amely a műszaki támogatásra, a pótalkatrészekre és az anyagellátásra vonatkozik. A vonatok vezeték nélküli kommunikációval, távfelügyelettel és teljesen integrált digitális diagnosztikával rendelkeznek a nagyobb megbízhatóság érdekében. Ezek a fejlett funkciók lehetővé teszik az Amtrak számára az új technológiák tesztelését és fejlesztését, valamint új karbantartási megközelítések bevezetését a hatékonyság növelése, a rendelkezésre állás növelése és a hosszú távú költségek csökkentése érdekében. 

A megrendelés kettős üzemű és hibrid akkumulátoros vonatokat is tartalmaz. Az első vonatot 2024-ben szállítják le, míg az első Venture Hybrid akkumulátoros vonat tesztelése 2025-ben kezdődik meg. Az északkeleti vasúti korridorra és az államilag támogatott útvonalakra szánt vonatokat 2024 és 2030 között szállítják le. A többüzemű rendszerek alkalmazásával  - beleértve a hibrid akkumulátoros üzemet is - a meglévő flottához képest csökkentett kibocsátás révén jelentős környezetvédelmi előnyöket is biztosítanak. 

A legújabb vonatok kényelmesebb ülésekkel, egyéni konnektorokkal és USB-portokkal, fedélzeti wifivel, jobb világítással és panorámaablakokkal, korszerűbb étkezési szolgáltatásokkal, beleértve az önkiszolgálási lehetőségeket, valamint a legmodernebb utastájékoztató, digitális helyfoglalási rendszerrel és navigációs kijelzőrendszerekkel rendelkeznek majd. A vonatokat a legújabb egészségügyi és biztonsági előírásoknak megfelelően tervezték, beleértve a továbbfejlesztett légkondicionáló berendezéseket, az érintésmentes mosdóvezérlést és az automatizált lépcsőket is. Ezen kívül a járművek az Amtrak új standardja szerint továbbfejlesztett akadálymentesített funkciókat is tartalmaznak, beleértve az induktív hurkokat a nagyothallók számára, az akadálymentesített mellékhelyiségeket és előtereket, az akadálymentesített étkezőkocsikat, valamint a mozgáskorlátozott ügyfelek, köztük a kerekesszéket használó utasok számára kialakított lifteket. A vonatok megfelelnek az összes legújabb biztonsági előírásnak és szabványnak, és magasabb színvonalú strukturális biztonságot nyújtanak. 

A vonatok a Siemens Mobility észak-amerikai vasúti gyártóüzemében készülnek a kaliforniai Sacramentóban, és megfelelnek a Szövetségi Vasúti Hivatal Buy America szabványainak. A gyártómű idén ünnepli működésének 30. évfordulóját, miközben folyamatosan növeli a 2100 főt meghaladó létszámát. Ez az egyik legnagyobb ilyen jellegű üzem az amerikai kontinensen, és az egyik legfenntarthatóbb, mivel egy 2,1 MWp teljesítményű napelemes rendszerrel termeli felhasznált energiájának nagy részét a kaliforniai napsütésből. A Siemens Mobility a gördülőállomány teljes spektrumát tervezi és gyártja Sacramentóban, beleértve a személyvonatokat, a könnyű vasúti járműveket és villamosokat, a mozdonyokat és a személykocsikat. Az ügyfélszolgálatot és a karbantartást a Siemens Mobility karbantartási és javítási műveletekkel foglalkozó amerikai központjából, a szintén Sacramentóban található, 60 ezer négyzetméter alapterületű McClellan Park-i üzemből irányítják. 

Ez a sajtóközlemény a https://sie.ag/2SPaEiy oldalon érhető el

www.siemens.hu     


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: