Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Emberek és kobotok együtt a sikerért

2021.07.13

Forrás: Stern Communications - Universal Robots Sajtóközlemény
A Universal Robots kobotjairól világszerte mindenkinek a siker, a piacvezetés, a sokrétű együttműködés jut az eszébe. Bár minden alkalmazás egyedi, az átfogó eredmények egyértelmű képet mutatnak:


a megnövekedett teljesítménymutatók, minőségi mutatók javulása, az ismétlődő folyamatok során felmerülő kevesebb emberi hiba és a jobb munkakörülmények mind a kobotok alkalmazása mellett szólnak.

De hogyan is váltak a UR kobotok az elektronikai gyártók legfontosabb erőforrásaivá? Miként jelentenek a vállalatok számára hatalmas előnyt a gyártás során? Mely problémákra jelentenek megoldást az együttműködő robotok? Azok a vállalatok akik kritikus üzleti problémákkal szembesülnek gyakran fordulnak a technológia segítségéhez a kialakult nehézségek feloldására. A váratlan keresletcsökkenés, a szakképzett munkaerő hiánya, vagy akár az ún. high mix-low volume, azaz sokféle termék kis darabszámban történő gyártása is problémát okozhat a gyártó cégek számára, a kobotok alkalmazása pedig ezekre nyújt megoldást.

31%-os termelékenységnövekedés a Koyo Electronics Industries CO., LTD: 
A KOYO ELECTRONICS INDUSTRIES CO., LTD. úgy reagált az autóban található érintőpanelek iránti kereslet növekedésére, hogy munkavállalóit átcsoportosította a gyártás utáni kézi ellenőrzési feladatokról a szűk keresztmetszetnek bizonyuló, nehezebb feladatok ellátása érdekében, mely a folyamat végén eredményezett munkaerőhiányt. 

Ezért a KOYO a Universal Robots helytakarékos UR3 kobotját választotta, azzal a céllal, hogy az érintőképernyős ellenőrzést elvégezze. A választott kobot számos beépített állítható ForceMode képességgel és biztonsági funkcióval rendelkezik, így lehetővé téve az ember és a robot közötti biztonságos együttműködést, akár biztonsági kerítések alkalmazása nélkül is.  A UR3 telepítése 31% -kal növelte a KOYO termelékenységét. Az érintőképernyős ellenőrzési feladatok ellátásához szükséges létszám így a felére csökkent. A befektetés 12 hónapon belül megtérült, illetve a cég képes volt a dolgozók munkakörülményein javítani, valamint a feladataikat is magasabb szintre emelni.  

A termelékenység javításával egyrészt erőforrásokat tudtunk elkülöníteni egy másik gyártási folyamathoz és a robot bevezetésével kapcsolatos kedvező tapasztalatoknak köszönhetően bizalommal és nagy reményekkel tekintünk a jövőbeli fejlődések felé.” mondta Katsuhiko Nakatani a Koyo Electronics Industries Co., LTD helyettes gyártási vezetője. 

25%-os termelékenységi növekedés a csomagolásban a Melcs EW-nél:
Annak érdekében, hogy a vállalat lépést tudjon tartani a termékei iránti hatalmas keresletnövekedéssel, a Melecs EWS olyan megoldást keresett, amellyel automatizálni tudja a kis, kerek nyomtatott áramkörök (NYÁK) gyártósorának sorvégi csomagolási folyamatait. Ez egy olyan manuálisan végzendő három műszakos feladat, amelyet modulonként 5-6 másodperces időkereten belül kellett teljesíteni. A UR kobotok megfizethetősége és elérhetősége miatt a Melecs egy UR5 kobotot telepített ezen nem ergonomikus feladatok átcsoportosítására. A befektetésnek köszönhetően a Melecs EW 25%-kal növelte meg a csomagolási műveleteink forgalmát, így kétmillió hibátlanul csomagolt alkatrész lesz elérhető egy éven belül. Sikerült továbbá felszabadítani a munkavállalókat az időigényes feladatok alól.

A robot három műszakban teljesen stabilan működik és számításaink szerint 18 hónapon belül megtérül. A UR kobotok automatizálási stratégiánk kiváló kiegészítő elemei és jövőbeni projektjeinkben is feltétlenül alkalmazni fogjuk őket.” jelentett ki Georg Loisel a Melecs EWS termelési rendszerének igazgatóhelyettese.

Automatizálás alkalmazása a gyártósor minimális megzavarása nélkül a JVC Eletronics Indonesia (JEIN) által:
A termelékenység növelésének és a kitermelt áruk egyenletes minőségének biztosítása érdekében a szoros ciklusidők megtartása mellett a JVC Electronics Indonesia (JEIN) úgy döntött, hogy az időigényes kézi csavarozási feladatokat automatizálással helyettesíti. A vállalatot lenyűgözte a UR kobot platformjának sokoldalúsága, amely lehetővé tette különféle végeffektorokkal való felszerelését, ami ezáltal alkalmassá vált számos további feladat elvégzésére. A JEIN végül hét UR3 kobotot telepített elektronikai gyártósoraira - olyan alkalmazásokra, mint a csavarozás, forrasztás, pick & place  feladatokra.

A JEIN javította gyártási folyamatait és növelte a munkavállalók biztonságát, miközben az éves működési költségeket több mint 80.000 USD-ral csökkentette. Minden telepítés munkavállalókat szabadít fel, akik ezáltal nagyobb horderejű feladatokra tudnak összpontosítani, ugyanakkor állandó minőséget tartanak fenn és felére csökkentik a feladatidőt.

A kobotok bevezetésével javítani tudtuk a termelés hatékonyságát és stabilizálni a legyártott termékek minőségét. Az automatizálás felé történő elmozdulással munkaerőnk átcsoportosítható más folyamatokba. Évente több mint 80.000 USD-ral tudtuk csökkenteni a működési költségeket.” mondta el Agustinus P. Simanullang a JEIN mérnökségi igazgatója. 

www.universal-robots.com  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - Universal Robots ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: