Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Bemutatkozik a Mercedes-Benz eActros

2021.06.30

Forrás: Mercedes-Benz, Sajtóinformáció
Június 30-án a Mercedes-Benz Trucks a nehéz terítőfuvarozásra szánt, akkumulátoros-elektromos eActros világpremierjét ünnepli. A Mercedes-Benz Trucks az első szériagyártású elektromos teherautóval új korszakot indít el.


„A szállítmányozás fontos problémakör a klímaváltozás terén, mi pedig szeretnénk a megoldás részévé is válni. Az eActros bevezetésével tesszük meg az első lépéseket ezen az úton úgy, hogy az eActros már több mint félmillió kilométert tett meg közúton,” emeli ki Karin Rådström, a Daimler Truck AG vezetőségi tagja és a Mercedes-Benz Trucks vezetője. Rådström magabiztos az eActros koncepciójával és piaci potenciáljával kapcsolatban: „Az eActros, valamint a hozzá tartozó szolgáltatások óriási előrelépést jelentenek a Mercedes-Benz Trucks, valamint ügyfeleink számára a karbonsemleges szállítmányozás terén.”

Miután a Mercedes-Benz Trucks bemutatta a lakott területek nehéz terítőfuvarozásra szánt teherautójának koncepció verzióját a 2016-os Hannoveri Haszongépjármű Kiállításon, 2018-ban tíz eActros prototípus gyakorlati tesztelését kezdte meg németországi és más európai ügyfelek részvételével. Az „eActros innovációs flotta” célja a modell 2021-es sorozatgyártású bevezetése volt. „Az eActros fejlesztési folyamata az ügyfeleinkkel közös munkára épült. Minden, amit az innovációs flotta üzemeltetéséből tanultunk, hatással volt a sorozatgyártású modell fejlesztésére. A prototípusokhoz képest számos részlet, például a hatótáv, a hajtáslánc és a biztonság is nagy mértékben fejlődött,” mondta Andreas von Wallfeld, a Mercedes-Benz Trucks marketing, értékesítés és szolgáltatások részlegének vezetője.

Az eActros szívét a két integrált elektromotoros hajtáslánc jelenti, amely kétsebességű váltóval rendelkezik. A két elektromotor kivételes rugózási kényelmet és nagyszerű menetdinamikát biztosít, miközben a csendes és helyi emisszió nélküli teherautó éjszakai szállítás során is használható, akár olyan városokban is, ahonnan a dízelmotorokat kitiltották. Verziótól függően az eActros három vagy négy akkumulátor-csomagból meríti erejét – egyenként 105 kWh kapacitással. Az így adódó akár 420 kWh-s kapacitás esetenként 400 kilométeres valós hatótávra is elegendő lehet. Az eActros akár 160 kW-tal is tölthető: hagyományos 400 A-es DC töltőállomáson a három akkumulátor-csomagos verzió alig több mint egy óra alatt feltölthetők 20-ról 80 százalékra. „Teljesítmény tekintetében az eActros tökéletesen felkészült a mindennapos üzemeltetésre és szállítmányozásra,” tette hozzá Wallfeld.

Annak érdekében, hogy a szállítmányozó vállalatok elektromobilitásra történő átállását segítse, a Mercedes-Benz Trucks átfogó rendszert alkotott meg az eActros ügyfelei számára. A rendszer konzultációs és egyéb szolgáltatásokat jelent, amelyek segítik a megfelelő infrastruktúra megalkotását és üzemeltetését, a költségek optimalizálását, ezáltal megteremtik a lehetőséget a jármű teljes körű kihasználására. Emellett az elektromos teherautó magas fokú digitalizációval és konnetktivititással áll az ügyfelek rendelkezésére.

Ez a járműbiztonságra is vonatkozik. A hagyományos, dízelmotoros Actros legújabb generációjának kivételesen gazdag biztonsági lehetőségeivel a Mercedes-Benz Trucks már bizonyította, hogy mennyi minden megvalósítható a jelenben, ha a gyártó az abszolút balesetmentes közlekedés vízióját tartja szem előtt. Az eActros esetében pedig a Mercedes-Benz Trucks nem csupán az aktív biztonságra koncentrál olyan rendszerek segítségével, mint például a széria MirrorCam visszapillantó kamera, a Sideguard Assist S1R és a gyalogosfelismeréssel rendelkező ötödik generációs Aktív fékrásegítés (ABA), de az elektromos járművekkel és azok nagyfeszültségű rendszereivel kapcsolatos kihívásokra is.

A sorozatgyártású modell előállítása 2021 őszén kezdődik meg a Mercedes-Benz Trucks legnagyobb gyárában, Wörth Am Rhein-ban, amelyhez többek között új összeszerelő sor készült. Az eActros sorozatgyártású verziója kezdetben Németországban, Ausztriában, Svájcban, Olaszországban, Spanyolországban, Franciaországban, Hollandiában, Belgiumban, Nagy-Britanniában, Dániában, Norvégiában és Svédországban lesz elérhető, a későbbiekben pedig tovább bővül majd a piacok köre.

www.mercedes-benz.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Múzeum, ipartörténet, veterán ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Mercedes ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: