Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Siemens technológiával lesz klímasemleges az alpesi fürdő

2021.07.06

Forrás: Siemens, Hírek
Ausztria egyik legnagyobb gyógyfürdője a Siemens okos infrastruktúrájával üzemeltetési költségeit és szénlábnyomát is csökkenti.


Az Alpentherme Gastein és a Siemens Smart Infrastructure nemrég fejezte be modernizációs projektjét, amelyben a spa és wellness, sport és fitnesz, valamint gyógyászati és rehabilitációs szolgáltatásokat kínáló fürdő csúcstechnológiás létesítménnyé alakult. Az 1,7 millió eurós beruházás a felek technológiai és épületfelügyeleti korszerűsítést célzó, hosszú távú együttműködésének legújabb fejlesztése, amellyel az Alpentherme Gastein továbbnövelte energiahatékonyságát, és közelebb került a klímasemlegességhez.

Frissítették és átalakították többek között a hidronikus fűtés teljes rendszerét és a fedett medencék szellőztetését is a munkálatok során. A korszerűsítésnek köszönhetően a hidronikus rendszer a hőenergia nagyobb részét alacsony hőmérsékletű hőpumpákkal állítja elő, és a hulladékhő hasznosításával csökkenti a fűtés költségeit. A 36 ezer négyzetméteren elterülő fürdő ezzel a megoldással éves szinten mintegy 82 ezer eurót takarít meg, és közel 370 tonnával csökkenti széndioxid-kibocsátását.

Az Alpentherme Gastein máris megcélozta a teljesen klímasemleges működés elérését. Megújuló energiaforrások, termálvíz és zöld árammal meghajtott hőpumpák használatával például teljesen szénmentes hőellátásra fog áttérni. A cél eléréséhez a fürdő épületautomatizálását a Siemens meglévő monitorozó és vezérlő technológiáján fejlesztette tovább, és az épületfelügyelet folyamatait a jövőben a Desigo CC-vel fogja vizualizálni és optimalizálni. A megoldás alkotja az okos épületinfrastruktúra gerincét, felhasználóbarát, nyílt, nagy teljesítményű, mindig naprakész platformot biztosít a különböző energiatermelők egymás közti kommunikációjához, amivel egyszerre növeli a hatékonyságot, a megbízhatóságot és a biztonságot.

Műszaki rendszereinek folyamatos optimalizálásához, a teljesítmény és az energiahatékonyság fokozásához az Alpentherme Gastein a Siemens Navigator  megoldásával fogja feltérképezni és kiértékelni az energiafogyasztás mintáit és az üzemelés eseményeit, helyzeteit. A Siemens Navigator a létesítmény és a karbantartás adatait és információit a teljesítményadatokkal veti össze, így észleli a szükségtelen fogyasztást, és lehetővé teszi az energiapazarlás gyors megszüntetését.  

A mindössze tíz hónap átfutással megvalósított modernizációs projektben a Siemens épületautomatizációs szakemberei a fejlett technológiát a fürdővendégek zavartalanul és maximálisan jó közérzetével ötvözték. A bevezetett megoldásokat mostantól továbboptimalizálják, hogy az Alpentherme Gastein Ausztria egyik első, nulla kibocsátású fürdőjévé váljon. 

www.siemens.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Drón ; Robot, automatika, automata ; Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR), virtuális ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: