Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Alexander Tan a KUKA AG új pénzügyi vezetője

2021.06.21

Forrás: KUKA Robotics, Sajtóközlemény és pénzügyi összefoglaló
A KUKA felügyelőbizottsága egy rendkívüli ülés keretében Alexander Tan-t az igazgatótanács tagjává választotta. 2021.07.01 napjától a KUKA Aktiengesellschaft controlling és pénzügyi vezetői funkcióját látja el.


A pénzügyi területen szerzett sokéves nemzetközi tapasztalatával Alexander Tan megfelelő kvalitásokkal rendelkezik a KUKA-hoz hasonló globális vállalatok irányításához. Nagyon várjuk a sikeres együttműködést. Emellett köszönjük Andreas Pabst-nak az odaadást és a kiemelkedő munkát és örülünk a további együttműködésnek”, mondta Dr. Andy Gu, a KUKA AG felügyelőbizottságának elnöke.

Alexander Tan (50) Hollandiában nőtt fel és karrierje során különböző vezetői pozíciókat töltött be pénzügyi területen, Európában és Ázsiában egyaránt. 14 éven át a Philips-nél dolgozott, többek között pénzügyi vezetőként az Automotive Lighting Division üzletágban.

2016 és 2018 között Tan a kínai Midea Group-nál volt helyettes gazdasági vezető, legutóbb pedig a szingapúri székhelyű GoodPack szállítólánc-támogatási szolgáltatónál volt gazdasági vezető. Mivel 2019 végéig a KUKA csoport felügyelőbizottsági tagja volt, már ismeri a vállalatot.

Tan holland állampolgárként a korábbi pénzügyi vezető Andreas Pabst helyére lép, aki júliusban a Midea Robotics and Automation üzletág pénzügyi vezetője lesz, amely a Midea öt üzletágának egyike. A Midea csoport már négy éve a KUKA fő részvényese. 

Ezen kívül a KUKA Aktiengesellschaft felügyelőbizottsága már májusban úgy döntött, hogy Peter Mohnen ügyvezetőt előzetesen kinevezi az igazgatótanács elnökévé, egészen 2024 nyaráig. „A KUKA jól kezdte a 2021-es évet és növekedési pályán van. Örülök neki, hogy ezt a pályát Alexander Tan közreműködésével folytatjuk és a KUKA-t a sikeres jövő felé vezetjük”, mondta Peter Mohnen, a KUKA AG ügyvezető igazgatója.

www.kuka-robotics.com    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; - KUKA ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: