Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Májusban 66 ezernél több használt autó cserélt gazdát Magyarországon

2021.06.17

Forrás: Porsche Hungaria, Das WeltAuto Sajtóközlemény
Budapest, 2021. június 17. – Továbbra is óriási az érdeklődés a használt autók iránt: bár a 2019-es szintet még nem érte el a piac (mindössze pár százalékos az elmaradás), de így is több mint 66 ezer gépjármű talált új gazdára májusban.


Az első öt hónap során 323 ezer autót írtak át használtan 2020-ban.

Az idei év jóval stabilabban indult a használt autó piacon, mint 2020-ban, bár ebben az esztendőben már nem volt országosan elrendelt karantén, amely átmenetileg a teljes használt autó kereskedelemre kihatott. Idén stabilan 60 ezer fölött van az átírások száma, májusban pedig megszületett az idei legerősebb hónap: 66.094 gépjármű cserélt gazdát. Ez egyébként 2,8 százalékkal múlja felül a 2020-as adatot, ám 4,8 százalékkal elmarad 2019-hez képest.

Az első öt hónap során Magyarországon 323.336 autót írtak át magánszemélyek és kereskedők, ez mindössze 1 százalékkal marad el összesítésben a minden idők legtöbb értékesítését hozó 2019-es eredménytől. Januártól május végéig az Opel, a Volkswagen és a Suzuki volt a legkeresettebb márka, a hazai vevők legnagyobb arányban az alsó-középkategóriás modelleket, kisautókat és felső-középkategóriás gépjárműveket vásároltak.

„A márkakereskedői hálózatunkban azt tapasztaljuk, hogy az új autók hiánya miatt alternatívaként a fiatal, minőségi használt gépjárművek jelentenek megoldást.” – mondja Frank György, a Das WeltAuto márkaigazgatója. – „A vírushelyzet a mi területünkre plusz vevőket hozott, főképp azért, mert a feltételek nálunk szinte új autósak, így a finanszírozási lehetőségek sem térnek el igazán: autóink jelentős része ÁFÁ-s, tehát cégre is megvásárolható. Ráadásul sok esetben még gyári garanciát biztosítunk autóinkra.”

A Das WeltAuto-ról
A használtautó-kereskedők közül a Das WeltAuto az egyetlen, mely országos értékesítői hálózattal rendelkezik. A 28 márkakereskedést számláló rendszerben az ügyfelek kizárólag gondos állapotfelmérésen átesett, megbízható, kifogástalanul szervizelt autók közül választhatnak. A legjobb minőségű, hat évnél fiatalabb, 120.000 kilométernél kevesebbet futott autók esetében a Das WeltAuto egyedi elbírálás alapján 12 hónapos, vagy 30.000 kilométeres „5 csillagos” garanciát is vállal az autókra, így minimálisra csökken a vásárló kockázata használtautó-vásárlás esetén.

Bővebb információt a www.dasweltauto.hu, és a www.dasblog.hu honlapon talál.


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Opel ; - Suzuki ; - Das WeltAuto ; - Volkswagen

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: