Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Digitális vendéglátás a robot-kávézóban

2020.10.20

Forrás: KUKA Robotics, Szaksajtó
A KUKA robotjai nem csak hegeszteni, marni és raklapozni tudnak, kávét is készítenek és rágcsálnivalót szolgálnak fel. Dubaj egyedülálló robot-kávézójában a digitális felszolgálórobotok csak néhány hete léptek működésbe.


A robotok a vendégek előtt készítik a kávét, a rágcsálnivalót és a hideg italokat: Dubajban június közepén nyitott meg a robot-kávézó. A teljesen automatizált kávézó üzemeltetője a Hussain Lootah Group (HLG). A KR 16 típusú és a jelenleg a KR CYBERTECH sorozathoz tartozó három KUKA-robot elkészíti a vendégek által az okosképernyőn leadott megrendeléseket. Hangtalanul, rendkívüli sebességű felszolgálással és a legnagyobb fokú higiéniai szabványoknak is megfelelve. Éppen a koronavírus és a közösségi távolságtartás idején egy jövőbelátó koncepció. A digitális vendéglátás naponta számos vendéget csalogat a teljesen automatizált robot-kávézóba.

Pillanatképek a dubaji teljesen automatizált robot-kávézóró  

https://www.youtube.com/watch?v=T7IpSsLSMHo  
Robo Cafe in Dubai Festival City (4K) ; 2:18 

A DGWorld rendszerpartner KUKA robotokat használ a teljesen automatizált kávézóban

A gasztronómiai robotokat a KUKA rendszerpartnere, a dubaji DGWorld telepítette, amely már számos megoldást valósított meg az augsburgi céggel és amely ezen kívül felel a robot-kávézó teljes automatizálási megoldásának kialakításáért és fejlesztéséért. „Már 2014 óta dolgozunk együtt a KUKA csapatával és megtanultuk becsülni a megbízhatóságot és a robotmegoldások nagyfokú integrációs képességét. Ezért most is a KUKA mellett döntöttünk, hogy biztosítani tudjuk a robot-kávézó állandó elérhetőségét”, mondja Matthias Krause, a DGWorld ügyvezetője.

A dubaji RoboCafé-ban robotok végzik a felszolgálást: ilyen ízű a jövő

A robot-kávézóban dolgozó felszolgáló robotok nem csak a kávék, teák és gyümölcslevek legkülönbözőbb változatait készítik el, hanem frissensült rágcsálnivalókat is felszolgálnak. Különböző dalokhoz előadott táncos betétekkel gondoskodnak arról, hogy a vendégek ne unatkozzanak. „A Hussain Lootah Group a RoboCafé üzemeltetőjeként a digitális vendéglátás teljesen új, innovatív koncepcióját akarta megvalósítani. A KUKA robotjaival ez sikerült is“, hangsúlyozza Matthias Krause.

"A KUKA robotjait és a megfelelő szoftvert használjuk, mert megtanultuk becsülni a megbízhatóságot és a robotmegoldások nagyfokú integrációs képességét."
- Matthias Krause, az DGWorld integrációs partner ügyvezetője

www.kuka-robotics.com    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - KUKA ; Élelmiszer ; FMCG, kereskedelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: