Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Több, mint 1700 KUKA robottal: A Volkswagen elindítja az ID.4 sorozatgyártását

2020.10.15

Forrás: KUKA Robotics, Szaksajtó
Az ID.3 után a Volkswagen megkezdi a második teljesen elektromos járműve, az ID.4 gyártását. Zwickauban csak a 2021. év során mintegy 300.000, a moduláris elektromos platformra (MEB) épített Volkswagen, Audi és Seat márkájú e-járművet fognak előállítani.


A karosszériaépítésben és az összeszerelésben több, mint 1700 KUKA robot vesz részt. 

A Volkswagen autóipari konszern zwickaui gyárában a KUKA már több, mint két éve dolgozik az ID.3 és ID.4 teljesen elektromos járműveken és egyéb modelleken. Nemrég vált ismertté, hogy az ID.4 sorozatgyártásba kerül. A Zwickauban működő, részben a KL 4000 típusú lineáris mozgási tengelyre szerelt több, mint 1700 KUKA robot számára ez rengeteg munkát jelent. 

KUKA robotokat használnak a Volkswagen akkumulátorgyártásában is

A KUKA robotokat  a karosszériagyártásnál és a szerelésnél használják Zwickauban. Elsősorban a KR QUANTEC és a KR FORTEC robotok dolgoznak agyárban, de azért LBR iiwa típusok is segítenek a munkában. A KUKA robotokat a MEB-járművek moduláris akkumulátor-rendszereinél is használják, melyek 500 kilométert meghaladó hatótávolságot tesznek lehetővé, és melyeket a braunschweigi telephelyen állítanak elő.  „Örömünkre szolgál, hogy részt vehetünk Németország első tisztán elektromos autógyárának életében. A Volkswagennel közösen azon dolgozunk, hogy előrelendítsük az elektromobilitást és az autóipar jövőjét”, mondja Peter Mohnen, a KUKA AG ügyvezető igazgatója.

2020 júliusa óta Zwickauban csak teljesen elektromos járműveket gyártanak 

Az idei év közepéig a Volkswagen Golf Variant modellt is belső égésű motorral gyártották Zwickauban. Ennek azonban vége szakad, mostantól fogva már csak elektromos járművek gördülnek le a szalagról. A gyárat az év végéig egy közel 1,2 milliárd eurós beruházás keretében teljesen átalakítják elektromos járművek gyártására. 2021-ben, az elektromos gyártás első teljes évében, mintegy 300.000, MEB platformra épített e-autót fognak előállítani Zwickauban, 2022-től pedig évi 330.000 darabot. A már kapható ID.3 és az új ID.4 gyártásakor semmi nem maradhat a régi Zwickauban: A gyárat összesen hat különböző, Volkswagen, Audi és Seat márkájú elektromos járműmodell előállítására teszik alkalmassá.

"Örömünkre szolgál, hogy részt vehetünk Németország első tisztán elektromos autógyárának életében. A Volkswagennel közösen azon dolgozunk, hogy előrelendítsük az elektromobilitást és az autóipar jövőjét."
- Peter Mohnen, a KUKA AG ügyvezető igazgatója.

www.kuka-robotics.com    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Audi ; - Seat ; - Volkswagen ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - KUKA ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: