Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Automatizálás a Universal Robots segítségével

2021.06.21

Forrás: Stern Communications - Universal Robots Sajtóközlemény
5+1 érv az automatizálás mellett a Covid19 világjárványt követően


A COVID-19 világjárvány alapjaiban változtatta meg a feldolgozóipart, melynek hosszantartó hatása sokáig velünk marad még. Az Universal Robots azonban élt a járvány okozta kihívásokkal, megfelelő válaszokat adva rá. Most egy év távlatából a cég számot vetett elért eredményeiről, partnerei szemüvegén keresztül.
 
A Universal Robots számos sikeres, innovatív partnerrel rendelkezik, akik a bizonytalan világ kihívásaival foglalkoznak. Az ő példájuk is bizonyítja, hogy az automatizálás, valamint a UR partnersége, garancia az ilyen helyzetek túlérésére is.
 
1. AZ AUTOMATIZÁLÁS, MINT ERŐS STRATÉGIA LÉPÉS
 
Az üzleti kihívások egyik legbiztosabb pontját az automatizálás jelentette. Az automatizálás évtizedek óta segíti a gyártókat a folyamatosság, a rugalmasság, a versenyképesség, a termelékenység és a dolgozók biztonságos munkakörülményeinek javításában. A bizonytalanságokkal teli világban a gyártók egyre szélesebb körében terjed el napról, napra az együttműködő automatizálás alkalmazás. A rugalmas, intuitív együttműködési automatizálás kézenfekvő megoldást jelent azokban az esetekben, amikor a változások gyorsan következnek be és csak korlátozott idő áll rendelkezésre a tervezésre, a költségvetés összeállítására vagy az alkalmazottak felvételére és betanítására.
 
2. AZ ELLÁTÁSI LÁNCOKNAK „B” TERVRE VAN SZÜKSÉGE
 
A világjárvány drasztikusan megváltoztatta az ellátási láncok folyamatait és ezzel rávilágított az évek óta fennálló bizonytalan helyzetükre. A gyártók saját bőrükön is megtapasztalhatták mekkora szükségük van egy „B” tervre. Különösen ez azokra a helyzetekre igaz, amikor a kihelyezett termelés vagy ellátás veszélybe kerül és a piaci igények megváltoznak. Ugyanakkor sok gyártó felismerte az ügyfelekhez lévő közelség előnyét még akkor is, ha ezáltal olyan régióban kell működniük, ahol magasabbak a munkaerőköltségek.
 
A leglényegesebb a munkaerő megfelelő szervezése, a folyamatos rendelkezésre állás, valamint az értéknövelés és készségfejlesztés az új termelési igények kielégítése érdekében. Az együttműködésen alapuló automatizálás bármilyen méretű vállalkozásnak segíthet a változások előrejelzésében és az azokra való hatékonyabb reagálásban.
 
3. A MUNKAERŐHIÁNY EGYÉB LEHETŐSÉGEKET SZÜL
 
A korábbi trendeket a munkaerő költség csökkentése táplálta. Az együttműködésen alapuló automatizálás megjelenése és fejlődése azonban számos gyártási folyamat termelékenységét megnövelte, ezzel egyidejűleg pedig csökkentette a költségeket. Napjainkban számos gyártási folyamat könnyen áthelyezhető és országon belül átmozgatható. Míg a hagyományosan olcsó országokban a munkaerő költségei évente kétszámjegyű mértékkel növekednek, a megfizethető együttműködő robotok egyre inkább elérhető közelségbe hozzák az automatizálást, függetlenül a vállalat méretétől.
 
4. ALKALMAZKODÁS A VÁLTOZÓ KÖVETELMÉNYEKHEZ 
 
A bizonytalanság miatt a vállalatoknak egyre kisebb mozgásterük van. Mi történik abban az esetben, ha egy gyárnak hirtelen valami mást kell előállítania, mint amire eredetileg tervezték? Hogyan dönt egy vállalat, ha a piac hirtelen több egyedi kivitelezést követel?
 
Az együttműködésen alapuló automatizálást úgy tervezték, hogy könnyen megtanulható, változtatható és gyorsan telepíthető legyen, így a dolgozók is mozgathatják, változtathatják és átcsoportosíthatják a feladatokat minimális felügyelettel, akár házon belül is.
 
5. MEGFELELÉS AZ ÚJ BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOKNAK 
 
A fizikai távolságtartás fontossága a COVID-19 során felértékelődött, a fertőzések elleni védekezés egyik legfőbb elemévé vált és sok gyártó számára a vírushelyzetet követően ez marad az új valóság. Az együttműködő robotok alkalmazásával számos gyártó volt arra képes, hogy gyorsabban újrainduljon és folytassa sikeres tevékenységét. A UR kobotok hagyományos gyártósorokba történő telepítésével, ezek a vállalatok képesek voltak ellensúlyozni a személyi kockázatokat, még nagy gyártási volumen mellett is.
 
+1. NAVIGÁLÁS A COVID ALATT
 
Sok szempontból feltérképezetlen területen haladunk, de egy évvel a COVID-19 járvány után már látni a fényt az alagút végén. Az együttműködésen alapuló automatizálásnak köszönhetően a gyártók újabb lehetőségeket fedeznek fel és már felkészültebben állnak minden helyzet elé.
 
www.universal-robots.com  

NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - Universal Robots ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: