Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

655 köbméter illegális hulladékot szállított el a Budapest Airport a *Tisztítsuk meg az országot!* program keretein belül

2021.05.31

Forrás: Budapest Airport, Hírek
A Budapest Airport is csatlakozott az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. (IFKA) azon kezdeményezéséhez, amelynek célja, hogy felszámolja a közterületeken illegálisan lerakott hulladékot.


A „Tisztítsuk meg az országot!” elnevezésű felhívásra a Budapest Airport is jelentkezett, a pályázat keretében elnyert mintegy 13 millió forint támogatásból a vállalat sorompókat, kamerákat és vadkamerákat telepít a repülőtér környéki érintett területeken.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér környékén – a budapesti, ecseri és vecsési területeken egyaránt - több olyan helyszín található, amelyet széles tömegek látogatnak szabadidős tevékenységek céljából, legyen az sportolás, kutyasétáltatás, spotter tevékenység, vagy csak egy kellemes, szabadtéri délután. Az utóbbi időben azonban gyakran előfordult, hogy ismeretlenek illegális szemétlerakásra használták ezeket a közösségi tereket, ezért a Budapest Airport úgy döntött, csatlakozik Innovációs és Technológiai Minisztérium „Tisztítsuk meg az országot!” című kezdeményezéséhez, amelynek keretében vállalta, hogy a repülőtér kerítésén kívül eső, de még a vállalat kezelésében álló területeken észlelt és bejelentett szemetet elszállítja.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kiírt Az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében a „Tisztítsuk meg az Országot!" Projekt 2020. évben megvalósítandó I. üteme tárgyú pályázati felhívás lebonyolítója (támogatója) az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. A támogatási összeg összesen 12.739.432 forint, a megvalósítás 2021. május 31-ig tart.

A bejelentések a HulladékRadar elnevezésű mobil alkalmazáson keresztül érkeznek, amely lehetőséget biztosít a lakosság számára az illegális szemétlerakások jelentésére. A repülőtér környékére vonatkozó észlelések végül a Budapest Airporthoz érkeznek meg, amelynek köszönhetően a vállalat gyorsabban és hatékonyabban tudja eltávolítani a jogellenesen elhelyezett hulladékokat.

A további illegális szemétlerakások megelőzésére a Budapest Airport sorompókat épített az érintett területekre, továbbá május végéig nagyfelbontású kamerákat és vadkamerákat telepítenek annak érdekében, hogy az illegális tevékenységet azonnal azonosítani tudják, illetve az ellen a hatóságok támogatásával fel tudjanak lépni.

A fenntarthatóság elsődleges szempont a Budapest Airport számára, és ebbe a tiszta környezet is beletartozik. Felelősségünknek érezzük, hogy a repülőtér környezetében található, a vállalat vagyonkezelésébe tartozó közösségi terek tiszták, rendezettek, és ezáltal mindenki által örömmel és kényelmesen használhatók legyenek – mondta Bóta Dávid, a Budapest Airport fenntarthatósági csoportjának vezetője. - Az elmúlt időszakban 655 köbméter szemetet gyűjtöttünk össze és szállítottunk el a bejelentéseknek köszönhetően, így mindenkit arra biztatunk, hogy használja a HulladékRadar applikációt. Bízunk benne, hogy a tiszta környezet, a felszerelt sorompók és kamerák elejét veszik a további illegális szemétlerakásoknak is.

www.bud.hu     


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: