Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az Audi Hungaria bővíti szerszámgyárát

2021.05.04

Forrás: AUDI Hungaria, Hírek
• Nagyobb gyártóterület és még több kapacitás a győri szerszámgyár exkluzívszériás gyártása számára
• Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke: "Meghatározó beruházás vállalatunk jövőjébe"


Győr, 2021. május 4. – Jövőbemutató beruházás: a mai napon Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere és Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke a külügyminisztériumban hivatalosan bejelentette a győri szerszámgyár bővítését. A beruházás keretében a jelenlegi gyártócsarnokot 3.800 négyzetméterrel bővítik az exkluzívszériás gyártás számára, míg a logisztikai csarnok 2.500 négyzetméterrel bővül. A beruházás hozzájárul mintegy 700 munkahely megőrzéséhez és 30 százalékkal növeli az exkluzívszériás gyártás kapacitását. A győri Audi gyártótelephely bővítésében Magyarország kormánya is szerepet vállal.

Konzekvensen fektetünk be vállalatunk jövőképességébe, amelyben szerszámgyárunk egy meghatározó, stratégiai szerepet tölt be. Örömünkre szolgál, hogy magas kereslet mutatkozik az exkluzívszériás gyártásunkban készülő nagykomplexitású alumínium-karosszériaelemek iránt, amely bizonyítéka szerszámgyárunk professzionalizmusának, szakértelmének és hosszú éves tapasztalatának. A jelenlegi bővítéssel felkészülünk egy magasabb termelési volumenre és további új projektek fogadására“, mondta Alfons Dintner, az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke.

A szerszámgyárban jelenleg 52.000 négyzetméteren fejlesztenek présszerszámokat és karosszériagyártó berendezéseket a sorozatgyártásban történő alkalmazásukig. Emellett az exkluzívszériás gyártásban évente az Audi- és Volkswagen Konszern 40.000 sportos modellje számára készül szinte valamennyi karosszériaelem – az Audi RS-modellek, az Audi R8, az új Audi e-tron GT, valamint Lamborghini és Bentley modellek számára. 

Szerszámgyárunk az Audi Hungaria zászlóshajójává nőtte ki magát az évek során. Tavaly kezdtük meg szerszámgyárunkban a vadonatúj Audi e-tron GT szinte összes karosszériaelemének gyártását. A bővítés lehetővé teszi számunkra, hogy Győrből még több prémiumautó gyártásához járuljunk hozzá“, mondta Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja.

Az ajtók, sárvédők, motorháztetők, csomagtérajtók  valamint tető- és oldalelemek gyártása flexibilis robotcellákban történik, amelyek nagyszámú változtatási lehetőséget, valamit digitális megoldások, mint péládul RFID-chipek bevetésével egy gyors, automatizált tevékenységváltást tesznek lehetővé. A kibővített csarnokban első sorban a motorháztetők és az ajtók gyártásához új, speciális robotcellákat helyeznek üzembe.

A legösszetettebb karosszériaelemek széles spektruma, valamint az ezek gyártásához szükséges nagy rugalmasság teszi a munkánkat egyedülállóvá és biztosítja sikerességünket”, mondta Anton Habermeier, az Audi Hungaria szerszámgyárának vezetője.

Az összesen 6.300 négyzetméteres bővítés építési munkálatai hamarosan elkezdődnek, a projekt előreláthatóan 2022 nyarán zárul le.

www.audi.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Audi ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Ingatlan, építőipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: