Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az emisszió-mentes tömegközlekedést segíti Ostravában a Siemens

2021.05.25

Forrás: Siemens, Hírek
Huszonnégy elektromos busz mindennapi működéséhez szükséges infrastruktúrát hoz létre a Siemens a csehországi Ostravában.


A cseh városban jelentős az igény a megbízható, költséghatékony és nulla káros anyag kibocsátású tömegközlekedés iránt. Ezért is bővíti flottáját az ostravai tömegközlekedési vállalat huszonnégy elektromos busszal, mely az ország eddigi legnagyobb e-busz rendelésének számít. A járművek töltése Siemens technológiával valósul meg, várhatóan már jövő nyártól.

Az infrastruktúra kiépítéséhez négy töltőállomást, huszonnyolc mobil töltőt, elektromos megoldásokat -közte transzformátorokat- valamint energia-automatizálási szoftvert is szállít a technológiai vállalat. Az infrastruktúra egyik látványos eleme lesz, hogy az elektromos autóbuszok nem csupán hagyományos, „oldalra csatlakoztatós” töltőből, hanem ún. pantográf töltőből is nyerhetnek energiát. Utóbbi a trolik áramszedőjéhez hasonlít, a buszoknak csupán be kell állni a töltő alá, és gombnyomásra indul a töltési folyamat. A nagy teljesítményű berendezések önkiszolgáló jelleggel működnek majd.

A mindennapi működtetés, a hatékony energiagazdálkodás, az adatok mérése, továbbítása, valamint az automatikus vezérlés érdekében irányítási (Simatic S7) és energiahálózati (mikrogrid) megoldásokat is telepít a Siemens. A rendszer a buszok menetrendjétől, valamint a rendelkezésre álló energiától függően lehetőséget ad a töltési teljesítmény megváltoztatására is. 

A Siemens teljes körű szolgáltatást nyújt a tömegközlekedési vállalat számára, hiszen a berendezéseken, töltőkön kívül a projektmenedzsmentet, az építési és összeszerelési munkákat, az üzembe helyezést, valamint a megelőző karbantartásokat is elvégzi. 

Az ostravai projekthez kiválasztott Sicharge UC töltőrendszer moduláris, és minden típusú elektromos haszongépjárműhöz alkalmas. A rendszer 800 kW töltési teljesítményre képes, és úgy tervezték, hogy megfeleljen a jövőbeni töltési és infrastrukturális követelményeknek. A rendszer optimalizálja az áramfogyasztást és különféle csatlakozási lehetőségeket kínál. A technológia lehetővé teszi mind a bel-, mind pedig a kültéri felhasználást. 

Akár tíz perc alatt feltöltődhetnek az elektromos buszok  

A Solaris elektromos buszai egyenként maximum nyolcvan utast tudnak majd szállítani, és a terminálokon történő fokozatos töltésnek köszönhetően a hatótávolságuk akár négyszáz kilométer is lehet. A nagy teljesítményű töltési technológiának köszönhetően a napközbeni töltés buszonként nem tart tovább tíz percnél. 

További információk: 
https://new.siemens.com/hu/hu/termekek/energia/medium-voltage/solutions/emobility.html   

www.siemens.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: