Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Sportosabb megjelenés és még szabadabb személyre szabhatóság a CLS-nél

2021.04.07

Forrás: Mercedes-Benz, Sajtóinformáció
2021 áprilisától a Mercedes-Benz CLS sportosabb megjelenéssel lesz elérhető. Különösen az első hűtőrács és a lökhárító megújulása hangsúlyozza a korábbinál erőteljesebben a négyajtós Coupé modell dinamikáját.


Emellett a belső térben új kárpitok és új kormánykerék-generáció hoz még szembetűnőbb megjelenést. A modellpaletta mild hibrid rendszerrel rendelkező új dízelgenerációval bővül. A Mercedes-AMG CLS 53 4MATIC+ erősen limitált változata új sportosan exkluzív csúcsmodellként érkezik meg. Ezek a változások tökéletesen kiegészítik a tavalyi technológiai frissítést, amely az új MBUX rendszer premierje mellett elhozta az ENERGIZING komfort funkciókat és a vezetői segédrendszerek megújulását.

A CLS kupéként a Mercedes-Benz álomautóihoz tartozik, amelyekből a roadster és kabrió modellekkel együtt világszerte már négymillió példányt értékesítettek – ebből a CLS az első generációs modell 2004-es bevezetése óta már több mint 450.000-nél tart. Az ügyfelek a modell sportos kialakítását említik leggyakrabban a vásárlás okaként.

Most pedig még sportosabb megjelenést kap a CLS. A széria AVANTGARDE külső új, nagyobb légbeömlőkkel rendelkező lökhárítóval, két oldalsó lamellával és ezüstkróm légterelő-ajakkal rendelkezik. Hátul fekete diffúzoroptikás elemet és ugyancsak ezüstkróm betétet találunk. Emellett kétféle új 19 colos keréktárcsa elérhető a modellhez. Az AMG Line külső kivitel még inkább kiaknázza a típusban rejlő sportos potenciált, a dinamikus kiegészítők mellé pedig a 20 colos keréktárcsák két új színben (Tremolit-szürke és magas fényű fekete) kérhetők*. Mindkét változat új hűtőrácsot kap, központi Mercedes csillaggal és különleges betétekkel. A CLS kínálatába egy új színárnyalat is érkezett: a Spectral-kék metálfényezés.

A markáns külső mellett a belső tér is exkluzívabb lett. A barna, nyílt pórusú diófa és a magasfényű szürke fabetét egyaránt újdonságként kérhető a műszerfalra és a középkonzolra. További újdonságot jelent a Neva-szürke/Magma-szürke és a Siena-barna/fekete bőr üléskárpitozás lehetősége. A frissítéssel a CLS megkapja az új generációs, nappabőr borítású többfunkciós kormánykereket is, amelynek küllői magasfényű fekete kialakítást kapnak ezüstkróm betéttel. Az új kormánykerék a vezető kezét egy speciális, kétzónás érzékelőfelülettel észleli, így a vezetői segédrendszerek működése még precízebbé vált: többé nem kell kormánymozgatás ahhoz, hogy a rendszer érzékelje a vezető aktív jelenlétét.

Fokozott személyre szabás a designo kínálatából

A Mercedes-Benz designo részlegének 250 szakértője kérésre egészen különleges egyedi alkotássá varázsolja a CLS-t. A modellfrissítéssel pedig tovább bővült a speciális lehetőségek köre: újdonság például a Jupiter-vörös, a Kasmír-fehér magno és a Smaragd-zöld exkluzív fényezés, amelyek bármilyen külső felszereltségi kivitellel kombinálhatók. A kétszínű designo belső csomag exkluzív nappa bőrkárpittal öt új kombinációban elérhető: Klasszikus-vörös/fekete, Nyereg-barna/fekete, Tartufo-barna/fekete, Mélyfehér/fekete, Yacht-kék/fekete.

Részleteiben is erős: Mercedes-AMG CLS 53 4MATIC+

A Mercedes-AMG számos optikai újdonsággal és vonzó felszereltségi csomaggal bővítette a modellsorozat csúcsmodelljének kínálatát. A CLS 53 4MATIC+ vadonatúj első lökhárítót kapott, sportosságát pedig még jobban kiemeli a hosszanti lamellákkal ellátott hűtőrács. A Night csomag a polírozott alumínium ablakkereteket magas fényű feketévé változtatja, emellett pedig további fekete kiegészítőkkel fokozza a sportos modell látványának dinamikáját. A külső visszapillantó tükrök háza alaphelyzetben a karosszéria fényezésében tündököl, az opcionális csomagok révén viszont kérhető fekete, vagy akár szénszálas kivitelben is. A kormánykerék itt is új generációs, csak éppen sportosabb kialakítású és a már ismert AMG vezérlőkkel rendelkezik.

Az AMG Night csomag II újdonságként a hűtőrács, a Mercedes csillag, sőt, a hátsó feliratok fekete krómozását is tartalmazza. Az AMG DYNAMIC PLUS csomag kívül vörös féknyergeket ad fekete AMG felirattal, belül pedig az AMG Performance kormánykerék fokozza a látványt, mely alapból nappabőr és mikroszálas DINAMICA borítással rendelkezik, de választható teljes nappabőr borítással is.

A kivételes menetdinamika megtapasztalását teszi lehetővé az üzemmódválasztó RACE menetprogramja, amely drift móddal is rendelkezik. Az élménydús pillanatokhoz aktívan hozzájárul a CLS 53 4MATIC+ turbófeltöltésű soros hathengeres motorja, amelynek 435 lóerős teljesítményét az integrált indítógenerátor a 48 V-os fedélzeti mild hibrid rendszer jóvoltából további 22 lóerővel és 250 Nm nyomatékkal fokozhatja. A kivételes menetteljesítményekhez hozzájárul a villámgyorsan kapcsoló AMG SPEEDSHIFT TCT 9G automata váltó, az AMG Performance 4MATIC+ változtatható nyomatékeloszlású összkerékhajtás és az AMG RIDE CONTROL+ légrugózás is.

Exkluzív teljesítmény: az új Limited Edition Mercedes-AMG csúcsmodell

Az új Limited Edition kiadás mindössze 300 példányban készül, kizárólag Kasmír-fehér magno vagy Selenit-szürke magno fényezéssel. A figyelmet azonnal megragadja az oldalsó küszöbök felett húzódó, a külső színnek megfelelően sötétszürke vagy fekete versenycsíkozás, vörös kiegészítéssel.

A 20 colos, 5-küllős AMG könnyűfém keréktárcsák fekete fényezést kapnak, miközben mindkét Night csomag széria. A számos fekete kiegészítő stílusában a hátsó ablakok is fekete sötétítést kapnak. Szintén széria az AMG DYNAMIC PLUS csomag, az ajtók nyitásakor pedig speciális projektorok vetítik ki az aszfaltra az AMG emblémáját. Belül fekete/ezüstszürke bőrkárpitozás fokozza a sportosan dinamikus hangulatot, amelyekhez AMG Carbon díszítőelemek társulnak.

A CLS hajtásláncai: hatékony csúcsteljesítmény

A már ismert benzines modellek mellett a 2021 márciusában bevezetett CLS 300 d 4MATIC új mild hibrid hajtáslánccal rendelkezik. A négyhengeres dízelmotor (OM 654 M) 265 lóerős teljesítményét a második generációs integrált generátor további 20 lóerővel fokozhatja, miközben a rekuperáció révén a hatékonyságot is növeli. Az új erőforrás a korábbi 1950 helyett 1993 cm3 lökettérfogatú, 2500 helyett 2700 bar befecskendezési nyomással dolgozik, miközben mindkét turbófeltöltője változó geometriával teszi különösen könnyen elérhetővé a motor csúcsteljesítményét – amelyet fokozott hűtés tesz tartóssá.

www.mercedes-benz.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Mercedes

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: