Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Elektromos autóval kísér a ŠKODA az idei Tour de Hongrie-n

2021.05.06

Forrás: Porsche Hungaria, Skoda Sajtóközlemény
Budapest, május 6. – Május 12-én rajtol a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny idei futama. Ez az a verseny, melynek említésekor minden magyar kerékpáros szíve megdobban.


Története 1925-ig nyúlik vissza, de cseppet sem veszített patinájából azóta sem. Ahogy 2015 óta mindig, a ŠKODA idén is kiemelt támogatója lesz a versenynek, ráadásul több különlegességgel is készülnek.

Tavaly a körülmények ellenére sikeresen megrendezett körversenyt Valter Attila személyében újra magyar versenyző nyerte, ezzel bizonyítva, hogy újra ott vannak hazánk ígéretes kerékpárversenyzői is a világ élmezőnyében. Az idei verseny több szempontból is tartogat újdonságokat a kerékpárrajongók számára. Az egyik nagy különlegesség, hogy négy év után visszatér a látványos befutó fővárosunkba, a Hősök terére, ahová a ŠKODA is meglepetésekkel készül.

A verseny egyik támogatója idén is a ŠKODA lesz, akik már évtizedek óta jelen vannak a kerékpársportban. A Tour de Hongrie-n a zöld trikó szponzoraként találkozhatunk velük, amit a pontverseny élén álló versenyző viselhet majd. A mezt a szakaszok közben kijelölt gyorsasági részhajrákon, illetve a befutóknál gyűjtött pontokkal lehet majd megszerezni. A zöld trikóról bővebben a Welovecycling magazinban olvashatunk.

Akik nézik ezeket az eseményeket, valószínűleg már rácsodálkoztak, hogy micsoda logisztika és szervezés áll egy-egy ilyen verseny mögött. Döbbenetes szám, de nagyjából ahány indulója van egy versenynek, annyi gépjármű is kíséri a mezőnyt. Sokan talán túlzásnak tarthatják ezt a mennyiséget, de a gyakorlat már számos esetben bizonyította, hogy szükség van ekkora autóparkra a háttértámogatáshoz. A ŠKODA ebben is megbízható támogatást nyújt a csapatoknak és a versenyszervezőknek egyaránt. Több csapat Škodákat használ csapatautóként, gyakran feltűnik a színen egy-egy Octavia, Superb, vagy Kodiaq a mezőnyben. Az igazi meglepetés, hogy idén egy ŠKODA Enyaq iV lesz a versenyigazgatói autó. Ez a tisztán elektromos SUV tavaly debütált a Tour de France-on nagy sikerrel.

A cég azonban nem csupán a versenyzőknek és a szervezőknek nyújt támogatást az esemény alatt. Terveik szerint kitelepülnek majd a budapesti befutóhoz is, ahol a szurkolók megismerkedhetnek az Enyaq iV elektromos autóval. Bár kevesebben tudják, de a ŠKODA kerékpárgyártó gyökerekkel rendelkezik, egy ideje pedig ismét gyártanak kerékpárokat is többféle felhasználásra. A verseny befutójához kilátogató nézőknek lehetőségük lesz ezeket a kerékpárokat is megtekinteni és megismerni.

Azt tanácsoljuk mindenkinek, hogy kövesse az eseményt akár online itt, akár élőben, hiszen a Tour de Hongrie a magyarok számára igazi kerékpáros ünnep. Szurkoljunk együtt május 12-16. között minden nap, hogy érezzék a magyar szurkolók lelkesedését!

ŠKODA AUTO
› az egyik legnagyobb múltú autógyártó a világon. A céget 1895-ben alapították – az automobil születésének hőskorában. A vállalat főhadiszállása a mai napig Mladá Boleslav városában maradt.
› modellkínálatában jelenleg a következő típusok szerepelnek: FABIA, SCALA, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ és SUPERB.
› 2018-ban több mint 1,25 millió járművet szállított le vásárlóinak világszerte.
› 1991 óta a Volkswagen-csoport tagja. A Volkswagen-csoport az egyik legsikeresebb autógyártó a világon. A ŠKODA a csoport kötelékében függetlenül fejleszt és gyárt járműveket, valamint alkatrészeket, motorokat és váltókat.
› három telephelyen működik Csehországban, gyárt Kínában, Oroszországban, Szlovákiában, Algériában és Indiában főként a csoporton belüli partnerség keretében, továbbá Ukrajnában és Kazahsztánban helyi partnerekkel együttműködve.
› több, mint 30 ezer dolgozót alkalmaz világszerte, és száznál is több piacon működik aktívan.

www.skoda.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Škoda ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: