Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Megkezdődött a visszaszámlálás a világpremierig: a Volkswagen Haszonjárművek bemutatja az új Multivan vázlatait

2021.05.10

Forrás: Porsche Hungaria, Volkswagen Haszonjárművek Sajtóközlemény
- MPV ikon: A Volkswagen Haszonjárművek június közepén mutatja be a Multivan új generációját
- Karizmatikus DNS: Az új Multivan formatervezése a legfontosabb stíluselemek tekintetében tudatosan tiszteleg elődei előtt.


- Erős arányok: Az MQB platform különösen hosszú tengelytávot és extra szélességet tesz lehetővé.

Hannover/Budapest, 2021. május 6. - A Multivan napjaink egyik legnagyobb gépjármű-ikonja. Most eljött az idő, hogy újabb fejezetet írjanak ebbe a sikertörténetbe. Egy teljesen új Multivannal. A Volkswagen Haszonjárművek júniusban ünnepli az új modell világpremierjét. Az első vázlatok már most ízelítőt adnak arról, hogyan fog kinézni a következő Multivan. Albert Kirzinger vezető formatervező: "Az új Multivan a világ legismertebb MPV formatervének összetéveszthetetlen génjeit viseli magán."

A Volkswagen Haszonjárművek bátor lépésre szánta el magát, tetőtől talpig újra alkotta a Multivant. A piac egyik legrugalmasabb és legeredetibb járműkoncepciójának formatervét és megjelenését így újrarendezték. Ennek ellenére továbbra is igaz, hogy a híres elődök DNS-e kulcsszerepet játszik az új Multivan-generáció formatervének kialakításában is. "Nagy lépést tettünk előre, továbbfejlesztettük ennek az ikonikus járműnek az összetéveszthetetlen karakterét, miközben hűek maradtunk a jellegzetes Bulli vonalhoz. Tudatosan idézzük például a T3-as karosszériáját körbefutó vízszintes karaktervonalat" - mondja Kirzinger. A monolitikus formaterv így egyben tisztelgés is a Multivan első generációja előtt, amely több mint 35 évvel ezelőtt debütált. Az új Multivan a T4 és így a második generáció egy stíluselemét is magába foglalja: a szélvédő alatt lakonikusan előre nyúló motorháztetőt. Kirzinger vezető formatervező: "A T sokrétű történetének DNS-e tovább él egy teljesen új Multivanban, amely első látásra mégis egy tipikus Bulli. Karakteres, szerethető megjelenéssel, letisztult, időtlen dizájnnal."

Ebben a rövid videóban Albert Kirzinger ismerteti a Multivan alapvető tervezési elemeit.

Az akár hét ülést is kínáló Multivan ötödik generációja első alkalommal épül a Modular Transverse Matrixra. Ennek eredményeként a tengelytáv hosszabb, az ebből adódó, megfelelően markáns arányokkal. Az új Multivan szélesebb is lett. Ezzel összhangban a nyomtáv is megnőtt. Ugyanakkor Albert Kirzinger csapata az új Multivannak némileg alacsonyabb profilt adott. Az arányok összjátékában így erőteljes összkép jön létre. A tervezők az aerodinamika terén is nagy előrelépést értek el. A cél: alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás, nagyobb hatótávolság.

Volkswagen Haszonjárművek – Sikereket, szabadságot és a jövőt szállítjuk
A könnyű haszongépjárművek vezető gyártójaként a Volkswagen Haszonjárművek márka alapjaiban újítja meg és teszi fenntarthatóvá az áruk, személyek és szolgáltatások szállítását. Járműveink egyaránt alkalmasak építőmunkások, családok, kalandorok, zsemlék, csomagok vagy éppen szörfdeszkák szállítására. Minden egyes nap a világ minden táján számtalan embernek segítenek abban, hogy jó munkát végezzenek. Mobil műhelyekként szelik az utakat, vagy éppen mentőorvosokat és rendőröket visznek munkába.

Telephelyeinken Hannoverben (Németország), Poznanban (Lengyelország), Wrzesniában (Lengyelország) és Pachecoban (Argentína) mintegy 24.000 munkatárs gyártja a Transporter, Caddy, Crafter és Amarok sorozatokat, valamint 2022-től az ikonikus Bulli teljesen elektromos változatát, az ID. BUZZ modellt. A Volkswagen Haszonjárművek a Volkswagen-vállalatcsoporton belül is vezető márkának számít az önvezetés, valamint az olyan mobilitási szolgáltatások terén, mint a Mobility-as-a-Service és a Transport-as-a-Service; ezeken a területeken mi alakítjuk a mobilitás jövőjét.
Így a márka a jövő társadalmát minden meghatározott követelményével a tisztább, okosabb és fenntarthatóbb mobilitás felé tereli. Ezt jelenti a Volkswagen Haszonjárművek márkaígérete: Sikereket, szabadságot és a jövőt szállítjuk.

www.vwh.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Volkswagen ; Munkagép, haszongép

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: