Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Új nagy teljesítményű kategóriával bővül az ID. család: itt a GTX

2021.04.20

Forrás: Porsche Hungaria, Volkswagen Sajtóközlemény
- A GTI és GTE után újabb kategóriával folytatódik a Volkswagen sikertörténete a nagy teljesítményű elektromos járművek terén
- Összkerékhajtás intelligens teljesítménnyel: Az új GTX modellek a legkülönfélébb stílusú vezetőknek kínálnak kitűnő, károsanyag-kibocsátásmentes vezetési élményt


- Az új modellcsalád első tagja a ID.4 GTX lesz

Wolfsburg/Budapest – Április 28án mutatkozik be a ID.4 GTX, a Volkswagen első csúcskategóriás elektromos sportmodellje: Európában az ID. család nagy teljesítményű modelljei a jövőben a GTX emblémát viselik majd. Akárcsak a GTI és GTE, a GTX is külön termékcsalád, amely révén a Volkswagen az intelligens sportosságot hozza el az elektromobilitás világába.

„A GT betűk régóta a vezetés örömét jelentik ügyfeleink számára” árulta el Klaus Zellmer, a Volkswagen igazgatótanácsának marketingért és értékesítésért felelős tagja. „Ehhez társul most az X, amely a jövő mobilitása felé emelt hidat építi tovább. A fenntarthatóság és sportosság igenis megfér egy csárdában – nem hogy kizárják, intelligensen kiegészítik egymást!”

Az új GTX termékcsalád emblémája

A GTX modellek különösen a teljesítmény és külcsín terén csillognak. A maximális hatékonyságra tervezett ID. családban a GTX modellekben az összkerékmeghajtásról az első tengelyre helyezett, külön elektromos motor gondoskodik. Ez a külön motor intelligensen, mindössze néhány ezredmásodperc alatt kapcsol be, ha extra nagy teljesítményre vagy nagy tapadóerőre van szükség. Az új „Traction” üzemmódban pedig folyamatosan aktív. A GTX modellek nagy teljesítményét a sportos dizájnelemek mellett a egyedi világítás emeli ki.

Az ID. család új termékcsaládja újabb lökést ad az ACCELERATE vállalati stratégiánknak. A Volkswagen célja, hogy a fenntartható mobilitás legkívánatosabb márkájává váljon. A 2030-ra kitűzött vállalati cél a tisztán elektromos meghajtású járművek európai értékesítési piacán 70 százalékos részesedés elérése. A Volkswagen 2050-re klímasemleges vállalattá kíván válni; ennek érdekében a cég 2025-ig összesen 16 milliárd eurót fektet az elektromobilitásba, a hibridmeghajtású járművek ágazatába, valamint a digitalizációba.

A Volkswagen márkáról:
A Volkswagen Személyautók a világ több mint 150 piacán van jelen és 14 ország több mint 50 termelési helyszínén gyártja járműveit. A Volkswagen 2018-ban 6,24 millió gépkocsit készített, termékei között olyan „bestsellerek” is szerepelnek, mint a Golf, a Tiguan, a Jetta és a Passat. A Volkswagen jelenleg világszerte 195,878, több mint 10,000 tagú kereskedelmi hálózata pedig 86 ezer munkatársat foglalkoztat. A Volkswagen következetesen kívánja előmozdítani az autógyártás fejlődését. Az elektromos mobilitás, az okos mobilitás (Smart Mobility) és a márka digitális átalakulása egyaránt a jövő stratégiai fontosságú, alapvető témakörei közé tartozik.

www.volkswagen.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Volkswagen ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: