Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Idén is a BMW a berlini Gallery Weekend elsőszámú partnere

2021.04.19

Forrás: BMW Sajtóközlemény
2021-ben a művészeti programsorozatot az április 30. – május 2. közötti hétvégén rendezik meg.


Az április 30. és május 2. közötti három napban a berlini Gallery Weekend tizenhetedik felvonása 49 művészeti galéria színeiben állítja ki a feltörekvő művészek és a világhírű alkotók műveit. A bajor prémiumgyártó, amely idén ünnepli kultúra iránti elkötelezettségének ötvenedik évfordulóját, 2013 óta a művészeti programsorozat elsőszámú partnere. A koronavírus-járvány elterjedése következtében meghozott korlátozó intézkedések miatt a galériák várhatóan zárva lesznek és hogy személyesen is minél előbb fogadhassanak vendégeket, jó eséllyel a kiállítások eleinte csupán digitálisan nyithatnak ki.

A berlini Gallery Weekend így minden korábbinál erőteljesebben szimbolizálja a német főváros galériáinak szoros összetartását, miközben Berlin művészeti szegmensben elfoglalt iránymutató pozícióját és a város feltörekvő művészek folyamatos, fenntartható támogatása iránti elköteleződését is élteti. A művészeti programsorozat résztvevő galériái az eredeti tervek szerint készítik elő kiállításaikat, hogy ha az április 30. – május 2. közötti hétvégén is zárva kell maradniuk, könnyedén át tudjanak állni a digitális jelenlétre – a berlini Gallery Weekend történetében most először. Amint azonban a helyzet engedi, a galériák készek újra megnyitni kapuikat a személyesen érkező vendégek előtt, természetesen az előírt biztonsági intézkedések maradéktalan betartása mellett. Ha engedélyezik a látogatók személyes fogadását, a berlini Gallery Weekend galériái május 1-jén, szombaton és május 2-án, vasárnap is kinyitnak 12:00 – 19:00 között. Kiállításaikon németországi és nemzetközi művészek alkotásai egyaránt megtekinthetők lesznek, köztük az első, 2015-ös BMW Art Journey művészeti utazás győztesévé választott Samson Young műveivel.

Hogy a kiállítások a művészetek iránt rajongó összes érdeklődőt képesek legyenek kiszolgálni, a berlini Gallery Weekend idén még tovább bővíti digitális jelenlétét. 2021. április 19-től a művészeti programsorozat összes kiállítása és alkotása megtekinthető online is, a www.gallery-weekend-berlin.de weboldalon, az április 30. – május 2. közötti hétvégén pedig a szervezők exkluzív dokumentumfilm-sorozattal engednek betekintést az előkészületek és a műalkotások hátterébe a berlini Gallery Weekend Instagram-oldalán (www.instagram.com/galleryweekendberlin). Sőt mi több, a művészeti programsorozat hivatalos weboldalán május 1-jén és május 2-án élő idegenvezetések (Gallery Weekend Live Tours) kalauzolják az érdeklődőket a résztvevő galériák érdekességeibe, mindenféle előzetes regisztráció nélkül. A digitális utazáshoz gyűjtők, művészek és kritikusok is csatlakoznak, egy-egy önálló programponttal.

A berlini Gallery Weekend művészeti programsorozatot 2005-ben indították útjára a különböző berlini galériák azzal a céllal, hogy az esemény évente egyszer csokorba fogja a főváros művészeti szcénáját. A látogatók itt azon létfontosságú tevékenységekbe is betekintést nyerhetnek, amelyek mentén a galériák segítik és támogatják művészeiket, akiket közös munkásságukkal gondolatébresztő kiállítások foganatosításához is hozzásegítik. A hétvége ráadásul az új nevek felfedezésére és a meglévő ismeretek elmélyítésére is lehetőséget biztosít.

2021. szeptember 15-19. között első ízben rendezik meg a berlini Gallery Weekend *Discoveries új formátumát, amelyben a résztvevő galériák egy vadonatúj együttműködés keretében mutatják be egyazon, mégis évről évre megújított téma köré installált szeptemberi kiállításukat. Az idei év témájának középpontjában az új felfedezések állnak, a galériákon korábban soha be nem mutatott művészeknek adva lehetőségeket arra, hogy nagyközönség elé tárják alkotásaikat és szerződést kössenek a résztvevő nemzetközi hírű művészeti galériákkal.

A berlini Gallery Weekend művészeti programsorozattal, illetve a résztvevő galériákkal és művészekkel kapcsolatos bővebb információkért és képekért kérjük, látogasson el a www.gallery-weekend-berlin.de weboldalra (jelszó: kunst).

Berlin művészetek iránti hosszútávú elkötelezettségének nem csupán a Gallery Weekend művészeti programsorozat, de a kortárs művészeteket éltető Berlini Biennálé (Berlin Biennale for Contemporary Art) és a Preis der Nationalgalerie is része. Kultúra iránti széleskörű elkötelezettsége részeként és a BMW OPERA NEXT névre keresztelt digitális partnerség égisze alatt a BMW a Berlini Állami Operaház együttműködő partnere is, akivel idén szeptember 18-19. között ismét életre hívja a „State Opera for All” ingyenes művészeti est-sorozatot.

www.bmw.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BMW, MINI, Rolls-Royce ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: