Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens biztosítja az adatátviteli technológiát egy perui nagyfeszültségű alállomás számára

2021.01.26

Forrás: Siemens, Hírek
Az egyik legnagyobb perui elektromos elosztóhálózat-üzemeltető, a Luz del Sur a Siemens Smart Infrastructure-t bízta meg az adatátvitelt biztosító „process bus” technológia üzembe helyezésével egy új nagyfeszültségű alállomásnál Los Saucesben.


A Siprotec Merging Unit és a Siprotec védelmi készülék felhasználásával telepített állomás az egyik legelső működő, teljesen digitalizált energia-automatizálási rendszer. Az új technológia időtálló kialakításával etalonként szolgál, és hozzájárul az áramhálózat működésének optimalizálásához. 

Luz del Sur jelenleg a 220 kV-os hálózatát bővíti. A távadó és a védelmi készülék közti hagyományos 1:1-es kábelezés helyett itt a Merging Unit rögzíti a távadókon mért értékeket, majd digitalizálja azokat, és száloptikás Ethernet kábelen keresztül elküldi az adott védelmi készülékhez. A Merging Unit egy olyan moduláris, interoperábilis és nagy teljesítményű megoldás a primer és a szekunder technológia között, mely sokrétű folyamatadat-rögítést, önálló működést és biztonságos kommunikációt kínál. Összesen 13 Siprotec 6MU85-ös Merging Unitot használtak ennél a rendszernél Los Saucesben, így ez az egyik legelső olyan projekt, ami ezt a technológiát ipari méretekben alkalmazza. A Siemens process bus eszköze lehetővé teszi a Merging Unitok alkalmazása révén történő folyamatszintű digitalizálást a rendszer megbízhatóságának növelése, a rendszer optimalizálása, a vezetékkel csatlakoztatott részegységek számának csökkentése és a karbantartók biztonsága érdekében.    

A process és a station bus rendszerek fizikailag oszlanak meg két Ethernet hálózat között. Ez a kialakítás hatékonyan választja el az alkalmazásokat egymástól, ezzel növelve a teljesítményt és fokozva kiberbiztonságot. 

A Siemens vezető szerepet játszik az áramhálózatok digitalizálásában valamennyi teljesítményszinten” – mondta Robert Klaffus, a Siemens Smart Infrastructure Digitális Áramhálózatokért felelős részlegének vezérigazgatója. „A process bus technológia az alállomásoknál folyamatszinten digitalizálja az információt, és száloptikás kábeleken keresztül kommunikál a védelmi és az állomásvezérlő rendszerrel. Kevesebb kábelre van szükség, jelentősen leegyszerűsödik az üzembe helyezés és a karbantartás, és ezzel egyidejűleg nő a biztonsági rendszer rugalmassága is. A process bus külön előnye az, hogy egyaránt jelentősen nő a kezelő személyzet és a rendszer biztonsága is. A Peruban tartózkodó helyi Siemens csapatunkkal együtt büszkén mondhatjuk, hogy a Luz del Sur a tervei szerint a process bus technológiát fogja standard megoldásként alkalmazni valamennyi új nagyfeszültségű alállomásának hálózatba állításakor.”   

A Siemens Smart Infrastructe-ről bővebb információ itt található:
siemens.hu/smartinfrastructure 

A process bus technológiáról további információk itt találhatók:  https://new.siemens.com/global/en/products/energy/energy-automation-and-smart-grid/protection-relays-and-control/general-protection/process-bus.html  

www.siemens.hu 


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: