Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Kölcsönös előnyökön alapuló partneri viszony a KUKA és a Vesz-Mont 2000 Kft. között

2021.02.25

Forrás: KUKA Robotics, Szaksajtó
Az Official System Partner program keretében a KUKA Hungária olyan kiemelt partnerekkel fűzi szorosabbra az együttműködést, amelyek jelentős tudással és tapasztalattal rendelkeznek az ipari robotok gyártósorba való integrálása terén.


Az egyik ilyen partner a Vesz-Mont 2000 szereléstechnikai és gépipari vállalkozás.

A KUKA Hungária már az Official System Partner elnevezésű integrátori partnerprogram létrehozása előtt is együttműködött az 1999-ben létrehozott Vesz-Mont 2000 vállalattal, amely az évek során jelentős tudást és szakértelmet halmozott fel a célgépek gyártása, a szerelősorok kialakítása és az automatizálási feladatok területén. A program elindítását követően a Vesz-Mont 2000 az elsők között vált a KUKA Hungária hivatalos rendszerintegrátor-partnerévé, így a kölcsönös előnyökön alapuló szorosabb kapcsolat immár több mint 3 éves múltra tekint vissza és mindkét vállalat bizakodóan tekint a jövőbe.

Amíg 2015 környékén évi 4-5 robotot építettünk be berendezéseinkbe és a gyártósorainkba, 2020-ra ez a szám elérte az 50-et. A piac további fejlődésére számítunk, hiszen egyre több robotos alkalmazást használnak a magyarországi termelésben” – mondta Dobos Máté, a Vesz-Mont 2000 kft. értékesítési menedzsere. A vállalat fő működési területe az autóipar, a megrendeléseik mintegy 80 százaléka az autógyárak elsődleges, Tier 1-es beszállítótól érkezik. Projektjeiket nemcsak Magyarországra szállítják, de Európa és a világ többi országából is vannak megrendeléseik (a teljesség igénye nélkül: Románia, Németország, Mexikó, Kína, Dél-Afrika, stb.)

Mivel a szerelésautomatizálás a kisebb tárgyak mozgatását igényli, a Vesz-Mont 2000 kft. leginkább a KUKA KR AGILUS ipari robotot, annak is a 10 kg teherbírású változatát integrálja a megrendelőik gyártósoraiba. „A KUKA Hungária által szállított robotok minősége és ár/érték aránya mellett a partnereink számára a szakmai háttér is meggyőző érv, hiszen mind a KUKA Helyszíni szerviz támogatása, mind az applikációs mérnöki támogatás is kiváló” – tette hozzá Dobos Máté.

A rendszerintegrátorok kiválasztásánál a KUKA Hungária elsősorban a szakmai rátermettséget és a hosszú távú partnerkapcsolatot keresi. „Az együttműködésünk alapja a kölcsönös támogatás – mondta Rumpler Ádám a KUKA Hungária Kft. ügyfélmenedzsere. – Ahhoz, hogy a Vesz-Mont 2000 szakemberei hatékonyan integrálják a különböző robotjainkat, technikai támogatásként megfelelő tréninget, teljes körű supportot, szimulációs, mérnöki és szakmai támogatást, illetve teszt robotot biztosítottunk a részükre. Ezt követően magabiztosan végzik el a legbonyolultabb feladatokat is. Ahogy egyre több vállalat automatizál Magyarországon, egyre nagyobb igény mutatkozik robotgyártókra és rendszerintegrátorokra. Így közösen tudunk fejlődni, több és nagyobb projekteket tudunk vállalni a partnereink számára.

www.kuka-robotics.com    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Robot, automatika, automata ; - KUKA ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: