Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az ABB Rómában, az Örök Városban támogatja az e-mobilitást

2021.04.09

Forrás: ABB, Hírek
Azzal egyidejűleg, hogy az ABB FIA Formula-E világbajnokság visszatér Rómába, az ABB DC villámtöltőket adományoz a városnak, hogy ezzel is jelezze elkötelezettségét egy fenntarthatóbb jövő építése iránt.


Az ABB FIA Formula-E világbajnokság ezen a héten Róma EUR üzleti negyedébe tart, ahol harmadjára rendezik meg a “Rome E-Prix”-t, aminek keretében az idén két futamot is tartanak. Mindkét futamot közönség nélkül, a hatóságok által előírt koronavírus elleni protokollok szigorú betartás mellett tartják, így garantálva az esemény biztonságos és felelősségteljes lebonyolítását.

Az átalakított, 19 kanyart tartalmazó, 3,385 km hosszú új versenypályát hosszabb egyenes szakaszok, gyors kanyarok és változó terepmagasság jellemzik. A gyors pálya az idei versenynaptárban a második leghosszabb kört tartogatja a versenyzők számára, és a változatos adottságai miatt bizonyára komoly kihívás elé állítja majd a versenyzőket, az autókat és az istállókat is.

Theodor Swedjemark, a vállalatcsoport végrehajtó bizottságának kommunikációért és fenntarthatóságért felelős tagja elmondta: „Az ABB-nél a vezető technológiáink kulcsfontosságú szerepet játszanak abban, hogy a közösségi- és az egyéni közlekedés minden formájában megvalósuljon a fenntartható mobilitás, amellyel végső soron támogatják az alacsony szén-dioxid-kibocsátású társadalom kiépítését. A Formula-E csapatával kötött partneri együttműködésünk segítségével az ABB nemcsak az e-mobilitást ösztönző technológiát tudja forradalmasítani, de inspirálni tudja a digitális világban élő, és a természettel sokat törődő fiatalabb nemzedékeket is."

Gianluca Lilli, az ABB Italy elnöke és ügyvezető igazgatója hozzátette: „Annak érdekében, hogy tovább erősítsük elkötelezettségünket az e-mobilitás fejlődésének előmozdításáért Olaszországban, és hogy e törekvés egybevágjon a bajnokság visszatérésével egy olyan országba, amely sok szállal kapcsolódik saját e-mobilitási fejlődésünkhöz, az ABB Terra 124 típusú töltőket adományoz Róma városának.

Ezek az egyenáramú gyorstöltők két jármű egyidejű töltésére képesek, és teljes mértékben kompatibilisek a jelenlegi és a jövőbeli e-járművekkel.

Az ABB számára Olaszország a bajnokság kiemelt helyszínéül szolgál, mivel a vállalat itt gyártja az iparágban vezető Terra EV töltők és E-busz töltők széles választékát.

A toszkán régióban található, töltőket gyártó Terranuova Bracciolini üzem napjainkban teljes kapacitással üzemel, de San Giovanni Valdarnóban már megkezdődött egy új ABB üzem építése is, amely és az elektromos járművek töltési infrastruktúrájának gyártási helyeként fog szolgálni.

A 16.000 négyzetméteres létesítmény várhatóan 2021 végére kezd el működni és az ABB egyenáramú (DC) elektromos jármű-akkumulátortöltőinek teljes portfólióját állítja elő a háztartási célú egységektől kezdve a nyilvános helyekre telepítendő rendszerekig, valamint a városi tömegközlekedés számára. Ez az új, korszerű gyártási bázis tovább segíti az ABB növekedését és innovációját az e-mobilitás szektorban.

Az ABB-nek az e-mobilitás olaszországi térnyerésében vállalt szerepét jól példázza az a kulcsrakész megoldás is, amelyet az Azienda Trasporti Milanesi (ATM) vállalatnak, azaz a milánói tömegközlekedési szolgáltató vállalatnak szállított, mely vállalat arra vállalt kötelezettséget, hogy 2030-ra a teljes járműflottáját átállítja elektromos meghajtásra. A megoldások, köztük 15 Terra 124 töltő felszerelése az ATM San Donato telephelyén, lehetővé teszik az e-buszok használatát anélkül, hogy napközben szükség lenne a járművek töltésére. Az ATM becslései szerint, ha teljeskörűen megvalósítják a tervet, a buszok átalakítása évente 30 millió literrel csökkenti a dízel üzemanyag iránti keresletet, és évi 75 ezer tonnával csökkenti a CO2-kibocsátást. Az ABB Italy székhelye Sesto San Giovanniban van, az országban kilenc helyen rendelkezik gyártóüzemmel, és mintegy 4 800 embert foglalkoztat. Az ABB Italy digitalizáció és automatizálás terén iparágvezető tevékenységét Olaszországban elismerés övezi, aminek egyik jele, hogy az olasz kormány a Transition 4.0 kezdeményezésben mintaüzemnek (ún. „Világítótorony-üzemnek”) minősíti a vállalatot.

Az ABB névadó partnere az ABB FIA Formula-E Világbajnokságnak, amely a teljesen elektromos hajtású, együléses versenyautók nemzetközi versenysorozata. A technológiája támogatja a városi utcai versenyeket szerte a világon. Az ABB 2010-ben lépett be az e-mobilitás piacára, és azóta több mint 85 ország piacán több mint 400.000 elektromos jármű töltőt, köztük több mint 20.000 egyenáramú villámtöltőt és 380.000 váltóáramú töltőt értékesített, beleértve a Chargedot által forgalmazott termékeket is.

2021 ABB FIA Formula-E bajnokság –versenynaptár (a már visszaigazolt futamokkal)

Futam ; Város ; Ország ; Dátum

1 ; Diriyah ; Szaúd-Arábia ; 2021. február 26.

2 ; Diriyah ; Szaúd-Arábia ; 2021. február 27

3 ; Róma ; Olaszország ; 2021. április 10.

4 ; Róma ; Olaszország ; 2021. április 11.

5 ; Valencia ; Spanyolország ; 2021. április 24.

6 ; Valencia ; Spanyolország ; 2021. április 25.

7 ; Monaco ; Monaco ; 2021. május 8.

8 ; Marrákes ; Marokkó ; 2021. május 22.

9 ; Santiago ; Chile ; 2021. június 5.

10 ; Santiago ; Chile ; 2021. június 6.

Az ABB (ABBN: egy vezető globális technológiai vállalat, amely ösztönzi a társadalom és az ipar átalakulását egy hatékonyabb és fenntarthatóbb jövő megvalósítása érdekében. Az energetikai, robotikai, automatizálási és hajtás portfólióinak különböző szoftverekkel való összekapcsolásával az ABB kitolja a technológia határait, hogy ezzel a teljesítményt új szintre emelje. A kiválóságáról több mint 130 éve jól ismert ABB sikerességét a világ több mint 100 országban foglalkoztatott 105.000 tehetséges munkatársa garantálja. www.abb.com  

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban.

ABB weboldal: http://new.abb.com/hu  

Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag  

Instagram: abb_magyarorszag  

YouTube: https://www.youtube.com/ABBMagyarorszag  

www.abb.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Robot, automatika, automata ; - ABB ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: