Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Megkezdődött a Mercedes-AMG GmbH csúcstechnológiát használó tesztközpontjának építése Affalterbachban

2021.03.09

Forrás: Mercedes-Benz, Sajtóinformáció
Affalterbach. A Mercedes-AMG padlógázzal gyorsít az elektrifikáció terén – az első hibrid járművek már az idei évben bemutatkoznak.


Emellett a sportmárka újabb lépést tesz a jövő felé vadonatúj tesztközpontjának megépítésével, amely elektromos rásegítésű hajtásláncok és elektromos részegységek fejlesztésében működik közre.

2021. március 4-én kezdődött meg az alapkő-letétellel a Mercedes-AMG új tesztközpontjának építése, amellyel a márka egyértelműen a jövőbe fektet, valamint a továbbiakban is elkötelezi magát a nevével szorosan összefüggő Affalterbach-i székhely mellett.

A Benz és a Maybach utca között kezdődő munkálatok eredménye 2022-ben egy olyan tesztközpont létrejötte lesz, amely több mint 5000 négyzetméteres területen, három emeleten épül fel. A fő profil az elektromos rásegítésű hajtásláncok és különböző elektromos részegységek teljesen automatizált tesztelése lesz – a két összkerékhajtású és egy nagyfeszültségű tesztállással az AMG készen áll a jövőbeli fejlesztésekre, szükség esetén pedig további megoldásokkal bővíthető majd a tesztépület.

„A tesztközpont építésével az AMG egyértelműen lefekteti hosszú távú szándékait az Affalterbach-i tartózkodást illetően, valamint a márka jövőjébe fektet,” mondta Philipp Schiemer, a Mercedes-AMG GmbH vezetőségének elnöke.

Az új központ összkerékhajtású tesztállásai képesek valós vezetési és környezeti körülmények szimulálására. Az egység a jármű kerékagyához kapcsolódik, így közvetlenül képes szimulálni a változó körülményeket. Emellett a tesztpadok olyan termekben találhatók, melyek különböző klímaviszonyokat szimulálhatnak: akár 5000 méteres magasságnak megfelelő oxigéntartalmat vagy -30 Celsius fokos hőmérsékletet. A tesztelést végző mérnök a mérések közben természetesen nem a járműben, hanem a kezelőteremben foglal helyet. Ezzel a megoldással az AMG a fenntartható jövő felé is mozdul: a tesztközponttal kevesebb valós tesztkilométert kell egy-egy prototípussal megtenni a sorozatgyártásig.

Még szélsőségesebb viszonyokat képes teremteni a nagyfeszültségű tesztállás, amellyel az akkumulátorokat -40-től egészen +80 Celsius fokig lehet különböző viszonyoknak kitenni. Mindez a biztonság, a tartósság, valamint a szélsőséges körülmények közötti működés teszteléséhez és fejlesztéséhez járul hozzá. Ahogy a természetben is bármi megváltozhat szinte néhány másodperc leforgása alatt, úgy a tesztálláson is hasonló gyorsasággal lehet variálni a különbségeket, teljesen automatizáltan, korlátlanul mennyiségben.

A tesztközpont építésével az AMG a fenntarthatóság mellett teszi le a voksát. A csúcstechnikás központ nem csak a fejlesztési munkálatok lábnyomát csökkenti, de a különleges energiavisszanyerő rendszerek és speciális energiatárolók révén maga a központ működése is a karbonsemlegesség felé tolódik el.

www.mercedes-benz.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Mercedes ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: