Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Tarolt a Volkswagen az Év Magyar Autója versenyen

2021.03.23

Forrás: Porsche Hungaria, Volkswagen Sajtóközlemény
Budapest, március 23. – A Volkswagen számára több értékes elismeréssel ért véget az Év Magyar Autója verseny 2021-es évada. Nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri a márkának három díjat és egy oklevelet ítélt oda.


A Volkswagen Tiguan nyerte a Magyar Év Autója 2021 díjat a szabadidő-autók kategóriában, a Volkswagen Arteon Shooting Brake az üzleti autók kategóriában győzött, a Volkswagen ID.3 pedig megosztva az Év Zöldautója 2021 díjat kapta a villanyautók kategóriában. A családi autók kategóriában a Volkswagen Golf a Magyar Év Autója 2021 díj ezüst fokozatú oklevelét kapta.

Az Év Autója (Car of The Year 2021) döntőjében került Volkswagen ID.3 a hazai villanyautó-piacon is egyre népszerűbb. A kompakt elektromos autó sikeres történetének újabb állomása, hogy a szakmai zsűri döntése alapján az Év Zöldautója 2021 díjat kapta. Ebben szerepet játszott nagy hatótávolsága, izgalmas vezethetősége, igen fejlett utasbiztonsága, valamint innovatív információs- és szórakoztató fedélzeti rendszere.

A tavaly frissített és immár konnektoros hibridként, valamint 320 lóerős sport verzióban is elérhető Volkswagen Tiguan a szabadidő-autók között nyerte el a zsűri tetszését, öt másik népszerű SUV-ot utasítva maga mögé. Az elegáns és sportos Volkswagen Arteon kombi változata az üzleti autók kategóriájában győzött, az ötféle hibrid hajtáslánccal elérhető Volkswagen Golf 8 modell pedig a Magyar Év Autója 2021 díj ezüst fokozatának oklevelében részesült a családi autók kategóriában, csupán egyetlen ponttal maradva le az első helyezettől.

Az Autós Nagykoalíció (ANK) és a Járműipar.hu által szervezett versenyre 22 márka 48 jelölést adott le. A Volkswagen az e-up! modellt is nevezte a megmérettetésre, az elektromos autó piac egyik legkelendőbb szereplője pedig a negyedik helyen végzett abban kategóriában, amit – mint az már a fentiekből kiderült – egy másik Volkswagen nyert.

A Volkswagen márkáról:
A Volkswagen Személyautók a világ több mint 150 piacán van jelen és 14 ország több mint 50 termelési helyszínén gyártja járműveit. A Volkswagen 2018-ban 6,24 millió gépkocsit készített, termékei között olyan „bestsellerek” is szerepelnek, mint a Golf, a Tiguan, a Jetta és a Passat. A Volkswagen jelenleg világszerte 195,878, több mint 10,000 tagú kereskedelmi hálózata pedig 86 ezer munkatársat foglalkoztat. A Volkswagen következetesen kívánja előmozdítani az autógyártás fejlődését. Az elektromos mobilitás, az okos mobilitás (Smart Mobility) és a márka digitális átalakulása egyaránt a jövő stratégiai fontosságú, alapvető témakörei közé tartozik.

www.volkswagen.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Volkswagen ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: