Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

6 tipp a hatékony elektromos autózáshoz és töltéshez

2021.03.16

Forrás: MorphoCom - LeasePlan Sajtóinformáció
Budapest, 2021. március 16. – Európában évről-évre egyre többen döntenek a villanyautók mellett, amit az elektromos járművek egyre kedvezőbb ára és az állami támogatások is ösztönöznek.


A megfelelő nyilvános töltési infrastruktúra kialakítása ugyanakkor továbbra is nehezíti a környezetbarát közlekedés tömeges elterjedését. A kényelmes e-autózás érdekében fontos, hogy a töltők számának jelentősebb növekedéséig minél hatékonyabban és felelősségteljesebben használjuk a meglévő töltési pontokat. Ehhez ad most tippeket a flottakezelésben piacvezető LeasePlan.

A vállalat legfrissebb EV Readiness kutatása szerint az európai országok már készen állnak az elektromos mobilitásra. A zöld járművek iránti növekvő érdeklődést a LeasePlan saját adatai is alátámasztják, hiszen a flottakezelő 2020-ban megduplázta elektromosautó-regisztrációit nemzetközi szinten, amelyek az új megrendelések 16 százalékát tették ki. Mindezek ellenére a nyilvános töltési infrastruktúra fejlődési üteme még mindig elmarad a szükségestől. Számos fejlesztési program van ugyan folyamatban, és Magyarországon is egyre több töltőt adnak át például áruházi parkolókban, de ezek száma sokszor még mindig nem elég meggyőző az újautó-vásárlók számára. 

A LeasePlan elkötelezett az e-mobilitás iránt, ezért mind a szolgáltatói, mind pedig a keresleti oldalon tett javaslataival igyekszik elősegíteni az elektromos autózás tömeges elterjedését. Tavalyi év végén partnereivel együtt létrehozta a globális ChargeUpNow nevű kezdeményezést, melynek célja, hogy felhívja a helyi és nemzetközi döntéshozók figyelmét konkrét ajánlásaik végrehajtására a megfizethető és fenntartható töltési infrastruktúra megteremtése érdekében. A vállalat emellett az autóvezetőket is támogatja az e-autózásban, így most hat egyszerű tippel segíti az elektromosautó-tulajdonosokat és a leendő használókat, hogy a jelenleg rendelkezésre álló töltőpontok mellett is hatékony legyen számukra a villanyautózás és a töltés.

1. Tervezzünk előre
Ha hosszabb útra indulunk, előre tervezzük meg az útvonalat, és használjuk az online vagy fedélzeti térképszolgáltatásokat, alkalmazásokat és egyéb eszközöket az útközben található nyilvános töltési pontok beazonosításához.

2. Használjunk ki minden rendelkezésre álló töltési lehetőséget
Az elektromos autó abban mindenképpen hasonlít a hagyományos autókhoz, hogy átlagosan naponta körülbelül 20 órán át inaktív állapotban van. Használjuk ki a leállási időket, és minden lehetséges alkalommal töltsük fel a járművet. Akár munka, vásárlás vagy ügyintézés közben egy gyorstöltő pontnál vagy nyilvános töltőállomáson, akár éjszaka, az otthoni fali töltőegységgel.

3. Kezeljük megfelelően a töltési infrastruktúrát 
Bánjunk ugyanolyan körültekintően a közterületi töltési berendezésekkel, mint saját, otthoni töltőeszközeinkkel. Ezzel elősegítjük az optimális működést, ami fontos ahhoz, hogy a töltőpont gyors és minőségi szolgáltatást nyújthasson mindenki számára.

4. Figyeljünk másokra a nyilvános töltéskor 
A nyilvános töltési pontok használata során elengedhetetlen, hogy mások igényeit is figyelembe vegyük. Például soha ne húzzuk ki a töltőkábelt más elektromos autójából, és ahogy a benzinkúton sem parkolnánk le huzamosabb időre egy szabad kútoszlop elé, az e-töltőpontnál se parkoljunk indokolatlanul. Ha tölteni szeretnénk az autónkat, gondoljuk át előre, mennyi időre lesz szükségünk ehhez, és ne foglaljuk feleslegesen a helyet a töltőponton.

5. Vigyázzunk az akkumulátorra
Az akkumulátor kapacitása és a hatótávolság maximalizálása érdekében alacsony akkumulátorszint mellett ne hagyjuk hosszú ideig használaton kívül a villanyautónkat. Nem szerencsés töltőn hagyni az autót a leállás idejére, de semmiképp se teljesen lemerítve hagyjuk a garázsban. Szakértők szerint 40-50 százalékos töltöttség az ideális állapot az akkumulátor tárolásához, így ezt tartsuk szem előtt. Emellett lehetőség szerint parkoljunk zárt vagy védett helyen, ezzel is óvva az akkut. 

6. Legyünk aktív tagjai az e-autó-közösségnek
Osszuk meg egymással az autóhasználatra, töltésre vonatkozó hasznos tippeket akár egy családi vagy baráti beszélgetés alkalmával, vagy a helyi e-autós alkalmazások és fórumok segítségével. Az e-autóra való váltással tudatos döntést hoztunk, így képviseljük bátran a környezetünkben is a fenntarthatóság iránti elköteleződésünket, másokat is erre ösztönözve.

A LeasePlanről
A LeasePlan mintegy 1,9 millió autót üzemeltet több mint 30 országban. A több mint 50 éves tapasztalattal rendelkező vállalat küldetése, hogy ügyfelei számára a legmagasabb szintű, jövőálló flottaszolgáltatásokat nyújtsa, és rugalmasan biztosítson számukra bármilyen autót, bármikor és bárhol. Ezáltal az ügyfelek a saját tevékenységük fejlesztésére koncentrálhatnak.  

A LeasePlan két jelentős és bővülő piacon tölt be vezető szerepet: a LeasePlan üzletág keretében új autókat, mint szolgáltatást értékesít, CarNext.com üzletágával pedig a prémium minőségű, három-négyéves használt autók piacára koncentrál. A vállalat lízingtevékenysége a gépjárművek teljes életciklusára kiterjed a vásárlástól a finanszírozáson és üzemeltetésen át egészen a teljes körű szervizszolgáltatásig, amelyeket általában három-négyéves futamidejű szerződések keretében biztosít. A CarNext.com a legmegbízhatóbb használt autók teljes Európát lefedő digitális piactere, melynek segítségével bárki bármikor és bárhol könnyedén juthat a LeasePlan és partnerei flottáiból származó használt autókhoz. 

Az 1994-ben alapított LeasePlan Hungária Zrt. a LeasePlan Corporation NV csoport tagja, és Magyarországon a flottaüzemeltetés egyik vezető szakértője. További információért keresse fel a vállalat weboldalait: 
leaseplan.com  
autotartosberlet.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: