Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Bridgestone Jan-Maarten de Vries-t és Michiel Wesselinget nevezi ki a Mobility Solutions üzletágának élére

2020.12.10

Forrás: Bridgestone, Hírek
A Bridgestone Jan-Maarten de Vries személyében új vezérigazgatót (CEO), Michiel Wesseling személyében pedig új műveleti igazgatót (COO) nevezett ki Mobility Solutions üzletága élére.


A Bridgestone Jan-Maarten de Vries személyében új vezérigazgatót (CEO), Michiel Wesseling személyében pedig új műveleti igazgatót (COO) nevezett ki Mobility Solutions üzletága élére. Thomas Schmidt, a Webfleet társalapítója, illetve az üzletág eddigi vezérigazgatója és ügyvezető igazgatója 2020 végén elhagyja a Bridgestone-t.

Schmidt vezette a Webfleet Solutions-t (korábban TomTom Telematics), amely irányítása alatt Európa vezető telematikai cégévé vált. A Bridgestone számára a Webfleet 2019 eleji megvásárlása fontos mérföldkő volt, ugyanis ezzel is közelebb került ahhoz, hogy vezető szerepet töltsön be a fenntartható mobilitás területén. Schmidt az akvizíció után is meghatározó szerepet játszott a két vállalkozás sikeres integrációjában, valamint a Mobility Solutions (mobilitási megoldások) üzletág létrehozásában és vezetésében, amely azóta is a Bridgestone erősödő digitális mobilitási megoldásaiért felelős.

A társalapító azért hagyja el a Bridgestone-t, hogy új kihívásokba fogjon; hogy tapasztalatát és tudását fiatal vállalkozókkal és induló startupokkal ossza meg. Helyette az a Jan-Maarten de Vries lesz az üzletág új vezérigazgatója, aki júliusban a Mobility Solutions adatmegoldásokra és innovációra specializált üzletágának alelnökeként csatlakozott a vállalathoz. A Bridgestone előtt De Vries globális stratégiai és marketing vezetői szerepet töltött be a WABCO-nál, a TomTomnál és a Philipsnél.

Mellette egy újonnan létrehozott pozícióban, az üzletág műveleti igazgatójaként Michiel Wesseling erősíti a vezetőséget, aki az üzletág operatív folyamataiért és a kapcsolódó támogató funkciókért lesz felelős. Pályafutásának utolsó 11 évét a Webfleet Solutions-nél töltötte, ebből több mint nyolc évig pénzügyi és üzemeltetési alelnökként.

Azáltal, hogy a Bridgestone Thomas Schmidt helyére egy erős, egymást jól kiegészítő vezetőkből álló csapatot állított, biztosítja az üzletmenet folytonosságát, a jelenlegi stratégia megerősítését és az új koncepciók gyorsabb bevezetését. A fenti változások 2021. január 1-jétől érvényesek.

Laurent Dartoux, a Bridgestone EMIA vezérigazgatója a következőképp kommentálta a bejelentést: „Thomas az iparágunkban töltött hosszú karrierje során nemcsak a Webfleet Solutions-re vagy a Bridgestone-ra volt hihetetlen hatással, hanem általában véve a mobilitásra is. Igazi úttörő, akinek energiája, kapcsolati hálója és szakértelme páratlan. Hiányozni fog a cégnek, de tudom, hogy rengeteget tud majd segíteni a fiatal vállalkozóknak. Jan-Maarten és Michiel olyan tapasztalt és motivált vezetők, akik a Bridgestone Mobility Solutions üzletágának új korszakát képviselik a digitális mobilitás egy nagyon fontos időszakában. A házon belüli tehetségek ismét a legjobb helyen kamatoztatják szakértelmüket.”

HÁTTÉR-INFORMÁCIÓ

A Bridgestone EMIA-ról (Európa, Oroszország, Közel-Kelet, India és Afrika)

A Bridgestone EMIA, cégközpont Zaventem (Belgium), a Bridgestone Corporation tagja, a fejlett megoldások és fenntartható mobilitás autóipari kulcsszereplője. Prémium kategóriájú gumiabroncsokon túl, a vállalat gumiabroncsközpontú és mobilitási megoldások bővülő portfolióját kínálja, Ügyfeleit több ezer szervizponttal rendelkező, kiterjedt kiskereskedelmi hálózatával szolgálja ki.

A Bridgestone a partnereivel együtt, és az „Így szolgálunk mi!” mottó szem előtt tartásával, CSR (társadalmi felelősségvállalás) elkötelezettségével azon dolgozik, hogy a közlekedés fenntartható jövőjét alakítsa és jobbá tegye az emberek életét, munkáját, közlekedését és szórakozását.
 
A Bridgestone európai, oroszországi, közel-keleti, indiai és afrikai jelenlétéről további információért látogasson el a következő weboldalakra: www.bridgestone-emia.com/  és www.bridgestonenewsroom.eu. Kövessen bennünket Facebook-on, Instagram-on, YouTube-on és LinkedIn-en.

www.bridgestone.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; - Bridgestone

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: