Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Szerető gazdára találtak a magukra maradt tatabányai menhelyi kutyák

2020.10.21

Forrás: Bridgestone, Hírek
Sikeres volt a Bridgestone és a helyi állatotthon örökbefogadást támogató közös akciója


Az átlagosnál hatszor több kutya talált gazdira a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. és a Tappancs Állatotthon Alapítvány és Őrszolgálat nyár végi közös, több mint egy hónapig tartó promóciós kampányának köszönhetően. Az állatotthon egy átlagos hónapban mindössze két kutyát ad örökbe véglegesen, míg a tatabányai gyár felhívását követő két hónapban 25 kutyának sikerült új otthont találni. A Bridgestone az alapítvány autójára új gumiabroncsokat is adományozott, emellett a kutyusoknak tápot is biztosított.

A kampány keretében a vállalat jóvoltából az állatotthon lakóit első lépésben kutyakozmetikus szépítette meg, majd a frissítő séták után egy állatfotós fogadta őket az otthonba telepített mobil stúdióban, ahol professzionális képek készültek az örökbefogadásra váró kutyákról. A végeredmény egy izgalmas fotósorozat lett, amelynek képei a közösségi médiában illetve a sajtóban jelentek meg.

A kampány során a cég üzenetei közel 2 millió embert értek el, a legnépszerűbb kutyus pedig Dönci volt, aki hamar rá is talált szerető gazdájára. Az örökbefogadás ösztönzése mellett folyamatos cél olyan önkéntesek bevonása a napi feladatokba, akik szívesen vállalnak kutyasétáltatást, ugyanis az állatok átmozgatása napi feladat. A Bridgestone dolgozói ebben is részt vettek.

„A Bridgestone-nál folyamatosan keressük a lehetőségét a helyi közösségek támogatásának, így a helyi állatotthonban élő kutyusok és a kis kedvencet keresők egymásra találása is egy olyan ügy, amely mellé szívesen állunk oda. A Tappancs Alapítvánnyal már tavaly is együttműködtünk, akkor a menhelyet választottuk a dolgozóink gyermekeinek szervezett nyári táborok helyszíneként. Az idei kampányunkkal az állatokon szerettünk volna közvetlenül segíteni, és nagyon örülünk, hogy számos kutya talált szerető otthonra” – mondta el Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója.

A menhelyen a közepes és nagyobb testű kutyák akár évekig is ottmaradnak, ugyanis az örökbefogadók jellemzően inkább kistestű kutyákat választanak. Ez idő alatt vezényszavakat tanulnak, illetve képessé válnak pórázzal sétálni és szót fogadni, tehát aki közülük választ, könnyen kezelhető, jó magaviseletű állatot vihet haza.

„Nagyon hálásak vagyunk mindennemű segítségért és a Bridgestone-ra mindig számíthatunk. A menhely 70 férőhelyes kapacitása szinte folyamatosan telített. Nagyon fontos lenne, hogy elsősorban olyan felelősségteljes gazdikhoz kerüljenek a kutyák, akik nem csak egy helyet, de szerető otthont és kellő időt is tudnak biztosítani az új jövevénynek” – hangsúlyozta Balaskó Ágnes, a Tappancs Állatotthon vezetője.

A Tappancs Állatotthon Alapítvány és Őrszolgálat 20 éves múltja alatt több mint 3000 kutyának segített már új otthonra találni.

A következő lépésben a Bridgestone jóvoltából készített kutyafotók naptárra kerülnek, amelyek megvásárlásával év végén szintén sokat lehet segíteni az állatokon.

HÁTTÉR-INFORMÁCIÓ

A Bridgestone EMIA-ról (Európa, Oroszország, Közel-Kelet, India és Afrika)

A Bridgestone EMIA, cégközpont Zaventem (Belgium), a Bridgestone Corporation tagja, a fejlett megoldások és fenntartható mobilitás autóipari kulcsszereplője. Prémium kategóriájú gumiabroncsokon túl, a vállalat gumiabroncsközpontú és mobilitási megoldások bővülő portfolióját kínálja, Ügyfeleit több ezer szervizponttal rendelkező, kiterjedt kiskereskedelmi hálózatával szolgálja ki.

A Bridgestone a partnereivel együtt, és az „Így szolgálunk mi!” mottó szem előtt tartásával, CSR (társadalmi felelősségvállalás) elkötelezettségével azon dolgozik, hogy a közlekedés fenntartható jövőjét alakítsa és jobbá tegye az emberek életét, munkáját, közlekedését és szórakozását.
 
A Bridgestone európai, oroszországi, közel-keleti, indiai és afrikai jelenlétéről további információért látogasson el a következő weboldalakra: www.bridgestone-emia.com/  és www.bridgestonenewsroom.eu. Kövessen bennünket Facebook-on, Instagram-on, YouTube-on és LinkedIn-en.

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft.-ről

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. 2006-ban kezdte meg működését, és napjainkra Magyarország egyik legnagyobb abroncsgyárává vált. Alapítása óta a vállalat munkavállalóinak száma több mint kétszeresére emelkedett: míg 2008-ban 361 munkavállalóval kezdődött meg a termelés, addig mára mintegy 1.200-an dolgoznak a világhírű márkával fémjelzett abroncs gyártásán.

A tatabányai gyárban elsősorban prémium kategóriás gépjárművekre szánt, nagy sebességindexű, személyautó- és terepjáró-abroncsok készülnek 230 féle méretben. Az üzemben a Bridgestone márka DriveGuard, Turanza és Potenza termékei, valamint a Firestone márka Roadhawk, Winterhawk és Destination termékei készülnek.

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. beszállítói hálózatát mintegy 750, döntő részben magyar kis- és középvállalat alkotja, amelyektől a cég tavaly 4,6 milliárd forint értékben vásárolt árukat és szolgáltatásokat. A vállalat éves árbevétele 2016-ban 36 milliárd forint, 2017-ben 53,1 milliárd, 2018-ban pedig 66,5 milliárd forint volt.

www.bridgestone.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; - Bridgestone

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: