Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Bridgestone forradalmian új ENLITEN technológiája gördíti a Volkswagen új Golf 8-as modelljét

2020.09.09

Forrás: Bridgestone, Hírek
A Bridgestone, a fejlett megoldások és fenntartható közlekedés vezető szereplője bejelentette, hogy innovatív, könnyűsúlyú ENLITEN technológia megoldását alkalmazza a Turanza Eco gumiabroncsokban, amelyeket kifejezetten a Volkswagen új Golf 8 modellje, az ikonikus hatchback nyolcadik generációja számára fejlesztett ki.


A modellbe számos csúcstechnológiás elemet építenek be, többek között a fél-autonóm üzemmódot, amely lehetővé teszi a jármű önvezetését, valamint a kontrollt és a vezetési dinamikát javító új felfüggesztést. Az egyedi tervezésű abroncsokat úgy fejlesztették ki, hogy fokozzák a Golf 8 továbbfejlesztett menetdinamikáját.

A kiváló üzemanyaghatékonyságot és rendkívül alacsony gördülési ellenállást biztosító, a gyártáshoz kevesebb nyersanyagot igénylő gumiabroncs kiemelkedő nedves futási és kopási teljesítményt nyújt. A Bridgestone megoldása környezetbarát, miközben javítja a jármű kezelhetőségét és menetdinamikáját is, a vezetési élményt fokozó kisebb tömegnek köszönhetően.

Röviddel a bejelentést követően, hogy az ENLITEN technológia HYPERLINK "https://www.bridgestonenewsroom.eu/brandportal/bridgestonepr/default/news-detail/1111?lang=eu" első alkalommal a Volkswagen ID.3 típusán mutatkozik be az utakon, most egy újabb mérföldkőhöz érkezett a Bridgestone és a Volkswagen hosszú múltra visszatekintő partnersége.

A fejlesztés célja a jármű kezelhetőségének és menetdinamikájának javítása volt

Az új Golf 8 modelljének fejlesztésekor a Volkswagen olyan gumiabroncsban gondolkozott, amely alacsony gördülési ellenállású, ugyanakkor a többi teljesítménymutatóban sem köt kompromisszumot. A Bridgestone, a Volkswagen hosszú távú együttműködő partnere ezt az elvárást az egyedi fejlesztésű technológiájának alkalmazásával tudta teljesíteni, többek között kategóriájában első, EU A-fokozatú gördülő ellenállással.

Az egyedi fejlesztésű abroncsnak köszönhetően a jármű könnyen kezelhető. A technológiában ötvözött különleges anyagok és új keverékképző eljárás szinergiájának köszönhetően, a tapadási jellemzők feladása nélkül javult a kopási teljesítmény. A nedves futási és kopási teljesítményt javító csatornázottság és a teljes 3D mintázat kombinációja révén a gumik nedves tapadási teljesítménye kiérdemelte az EU abroncscímke B-fokozatát, miközben a kopási teljesítménye se romlott. Ezek a tervezési és fejlesztési szempontok együttesen javítják a Volkswagen Golf 8 kezelhetőségét és nyújtanak egyedülálló vezetési élményt.

A kisebb forgótömegnek köszönhetően jobb menetdinamika mellett új, innovatív könnyűsúlyú gumiabroncs technológiája a csökkentett anyagfelhasználás és a gördülő ellenállás területén új ipari sztenderdet állít fel és egyedülállóan környezetkímélő. A gumiabroncsok gördülési ellenállása akár 30 százalékkal is kisebb lehet, és további üzemanyag-megtakarítást tesznek lehetővé akár 20%-kal is kisebb tömegüknek köszönhetően, mint a Bridgestone prémium hagyományos nyári gumija.1 Ez megfelel mintegy 2 kg nyersanyag-felhasználás csökkenésnek minden egyes gumi előállításakor, ami nem elhanyagolható környezetvédelmi szempontból, valamint a termék életciklusának végén.

Az ENLITEN technológia előnyeinek felfedezése a Volkswagen-nel közösen

A Bridgestone EMIA Olaszországban, Rómában működő K+F központjában fejlesztett és Spanyolországban gyártott új 205/55R16 91H Turanza Eco ENLITEN Technology típusú abroncsa 2020 augusztusától elérhető az európai piacon.

A Bridgestone EMIA gyári szerelésekért felelős alelnöke, Mark Tejedor kiemelte: “Eddig az ENLITEN Technológiáról - teljes joggal - úgy beszéltünk, mint a jövőbe mutató gumiabroncsok területén elért áttörésről, azonban ki kell emelnünk a vezetési élmény területén a megoldás által elért fejlesztéseket is. Az alacsony gördülési ellenállású és könnyű Turanza Eco ENLITEN gumik vezetési dinamikára gyakorolt hatása világosan látható, különösen a kisebb teljesítményű motorok esetén. Fantasztikus, hogy az ENLITEN technológia különböző előnyeit – a környezeti fenntarthatóságot és a vezetési élményt – a Volkswagen-nel, régi partnerünkkel közösen valósítjuk meg, tudjuk életre kelteni, miközben fenntartható megoldásokat biztosító vállalatként, folyamatosan értéket teremtünk a társadalom és ügyfeleink számára.”

Bridgestone Európa, Oroszország, Közel-Kelet, India és Afrika (EMIA)

Bridgestone EMIA, cégközpont Zaventem (Belgium), a Bridgestone Corporation tagja, amely globális vezető a fenntartható közlekedés és a fejlett technikai megoldások terén. Prémium kategóriájú gumiabroncs-termékein túl a vállalat gumiabroncsokra összpontosít és mobilitási megoldások bővülő portfolióját kínálja, Ügyfeleit többezer kapcsolati ponttal rendelkező, kiterjedt kiskereskedelmi hálózatával szolgálja ki.

A Bridgestone a partnereivel együtt, és az „Így szolgálunk mi!” mottó szem előtt tartásával, CSR (társadalmi felelősségvállalás) elkötelezettségével azon dolgozik, hogy a közlekedés fenntartható jövőjét alakítsa és jobbá tegye az emberek életét, a munkáját, a közlekedését és a szórakozását.

További információ a Bridgestone EMIA-ról: www.bridgestone-emia.com and www.bridgestonenewsroom.eu. Kövessenek minket a Facebook, Instagram, YouTube és LinkedIn oldalain.

www.bridgestone.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Volkswagen ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; - Bridgestone

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: