Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Nyolc kosárlabdapálya méretű Környe új játszóparkja

2020.08.06

Forrás: Bridgestone, Hírek
Környe, 2020. augusztus 6. – Környe és a Bridgestone közös beruházásának köszönhetően, az eddigi 2800 m2 helyett mostantól mintegy 8 kosárlabda-pályányi, összesen 3500 m2 nagyságú terület áll a településen élő gyermekek rendelkezésére, ha játékról van szó.


Az új játszópark egy részét kifejezetten a kisebbek számára alakították ki: a régi hársfák árnyékában hatféle mozgás- és egyensúlyfejlesztő játék, homokozó, pörgő, és ivókút is megtalálható. A terület szomszédságában kapott helyet az iskolai atlétika pálya, a nagyobbakat pedig csőcsúszda, földbe épített trambulin, kötélpálya és sok más kalanddal kecsegtető játék várja. A kivitelezés során olyan lankás területet is kialakítottak, amely télen alkalmas lesz a szánkózásra. A 2018-ban indult, 130 millió forintos beruházás összköltségéből 20 milliót biztosított az abroncsgyártó vállalat.

A környei Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola játszóterének felújítása az utóbbi években indokolttá vált, a folyamatot pedig gyorsította a sportcsarnok építése, hiszen új helyre kellett költöztetni a játékteret.  A 2018-ban kezdődött, most átadott, 130 millió forintos beruházás - melyből 20 millió forintot biztosított a Környe közigazgatási területén működő Bridgestone gyár - keretében mostanra készült el az iskola új játszótere és szabadidőparkja.

A fejlesztés eredményeként 8 kosárlabdapálya méreténél is nagyobbra, összesen 3.500 m2-re nőtt a gyerekek rendelkezésére álló játéktér: az úgynevezett kisépület mögötti árnyékos részen a legkisebbek részére kialakított homokozó, pörgő, és számos mozgásfejlesztő játék is található, míg a nagyobbaknak többfunkciós mászóka, ülődomb, ugróiskola, kötélpiramis, álló libikóka garantálja az önfeledt szórakozást.  A játszótér mellett alakították ki az iskola atlétika pályáját, ahol immár súlylökő, távolugró és sprint salakos futópálya is megtalálható. A Bridgestone-nak és a községnek nem ez az első olyan együttműködése, amely a településen élők életszínvonalának javítását célozta.

„Bár a nevünk hivatalosan Bridgestone Tatabánya Termelő Kft., gyárunk a Tatabánya-Környe ipari parkban található, és így Környéhez ugyanolyan erősen kötődünk, mint Tatabányához. Több munkavállalónk is Környén él, innen járnak nap, mint nap dolgozni” – mondta Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója. „Éppen ezért fontosnak tartjuk, hogy a község fejlesztéseit támogassuk, ezáltal javítsuk a dolgozóink és családjaik, barátaik életkörülményeit. Úgy gondolom, ezzel a játszótérrel Környe egy még vonzóbb hellyé válik, ahol minden korosztály boldog pillanatokat élhetnek meg.”

„Nagy örömmel fogadtuk, hogy a Bridgestone is támogatta a község fejlesztését” – mondta Beke László, Környe Község polgármestere. „A sportcsarnok építése miatt új helyen kellett kialakítani a parkot, de szerencsére az új létesítmény nemcsak nagyobb területen, de izgalmasabb, és biztonságosabb eszközökkel és játékokkal várja a fiatalokat és a családjaikat.”

Példamutató együttműködés

A Bridgestone a társadalmi szerepvállalása keretében már a letelepedésétől szoros, mindenben együttműködő és segítő kapcsolatot ápol a környei önkormányzattal. A támogatásukkal készült el például pár esztendeje az iskola udvarán a most megszüntetett játszótér, segítettek a tóparti fa eszközök átfestésében, 2017 decemberében a Környei Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek gépkocsit vásároltak, amit a gyárukban készült új, téli abroncsokkal is felszereltek. Szintén a tűzoltókat segítették tavaly is, amikor védősisakok beszerzését tették lehetővé az egyesület számára, idén májusban pedig fertőtlenítő szerekkel és orvosi szájmaszkokkal támogatták a környei egészségügyi alapellátásban résztvevőket.

HÁTTÉR-INFORMÁCIÓ

A Bridgestone EMIA-ról (Európa, Oroszország, Közel-Kelet, India és Afrika)

Mi vagyunk a világ legnagyobb gumiabroncs- és gumigyártó vállalatának európai, oroszországi, közel-keleti, indiai és afrikai üzletága. Csaknem 90 éve nyújtjuk azt a megbízhatóságot, amellyel az emberek és az áruk a lehető legkényelmesebben és megszakítás nélkül eljutnak oda, ahová el kell jutniuk.

Ma, a gyorsan változó világban formálódunk, hogy valódi megoldásokat nyújtsunk azokra a valós problémákra, amelyekkel ügyfeleink szembesülnek. Ez az oka annak, hogy a Bridgestone EMIA prémium abroncsgyártóból gyorsan alakul át a mobilitási megoldások vezetőjévé. Élvonalbeli termékekkel és megoldásokkal törjük az utat az iparágban a legfejlettebbek közé tartozó gyárakkal együtt, világelső technológiákkal és keresett partneri kapcsolatok útján. Átalakulásunk útján haladva a mobilitás jövőjének formálásán munkálkodunk.
 
A Bridgestone európai, oroszországi, közel-keleti, indiai és afrikai jelenlétéről további információért látogasson el a következő weboldalakra: www.bridgestone-emia.com/  és www.bridgestonenewsroom.eu. Kövessen bennünket Facebook-on, Instagram-on, YouTube-on és LinkedIn-en.

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft.-ről

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. 2006-ban kezdte meg működését, és napjainkra Magyarország egyik legnagyobb abroncsgyárává vált. Alapítása óta a vállalat munkavállalóinak száma több mint kétszeresére emelkedett: míg 2008-ban 361 munkavállalóval kezdődött meg a termelés, addig mára mintegy 1.200-an dolgoznak a világhírű márkával fémjelzett abroncs gyártásán.

A tatabányai gyárban elsősorban prémium kategóriás gépjárművekre szánt, nagy sebességindexű, személyautó- és terepjáró-abroncsok készülnek 230 féle méretben. Az üzemben a Bridgestone márka DriveGuard, Turanza és Potenza termékei, valamint a Firestone márka Roadhawk, Winterhawk és Destination termékei készülnek.

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. beszállítói hálózatát mintegy 750, döntő részben magyar kis- és középvállalat alkotja, amelyektől a cég tavaly 4,6 milliárd forint értékben vásárolt árukat és szolgáltatásokat. A vállalat éves árbevétele 2016-ban 36 milliárd forint, 2017-ben 53,1 milliárd, 2018-ban pedig 66,5 milliárd forint volt.

www.bridgestone.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; - Bridgestone

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: