Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A cégeladásnál az elméleti érték és az életszerűség még jobban eltérhet

Forrás:IpariCégek.hu, A cégeladás
A gazdasági, ipari, környezeti tényezők felgyorsult változásai alapjaiban változtatták meg a korábbi szempontokat. Erről az elsődlegesen elméleti értékekkel számolók, kalkulálók is egyre inkább kénytelenek tudomást venni.


A cégeladásnál működő, vagyonnal rendelkező átlagos ipari, termelő cégeket értünk, és nem tőzsdei nagyságrendű cégekről beszélünk. 
Már a 2008 utáni gazdasági környezet is több korábbi elméleti részt felülírt. A 2020-as, 2021-es egészségügyi helyzet miatt kialakult környezet további változásokkal járt. 

Az autóipari nagy átalakulásai áttételesen a fémiparhoz kapcsolódó cégek nagy részére is hatással van. Korábban stabil eredményekkel működő, autóiparhoz nem kapcsolódó cégek számottevő része is nehéz helyzetbe került. 

Sok szempontból más a gyakorlat és más az elmélet. 

Az elmélet és életszerűség fontossága, aránya még jobban a gyakorlat fontossága felé irányul, mert a gyakorlat az életszerűséget is jelenti
Az elmélet  sokszor csak elméleti gondolat, mert a gyakorlatban jelentős része nem megvalósítható. Például cégértékeléseknél legtöbbször azok akik a cégértékeket az irodában elemzik számolják és megadják a cég elméletileg tekinthető értékétét, azok, nemcsak az adott működő céget, hanem sokszor semmilyen cég működést sem láttak  a helyszínen, a cég  ipari csarnokában. 
Aki még gyakorlati szempontokat nem látott, az nem is tud olyan gyakorlatiasan gondolkodni, mint aki a gyakorlatban él. 

Az életszerűség legfontosabb kérdései többek között: 
- mi a termék, mit gyárt a cég, mi a jövője a változó ipari környezetben, 
- mit, milyen árréssel, haszonnal lehet gyártani, amire igény van, igény lesz, és amit a változás nem tud kikoptatni, 
- a piaci helyzet és az adott iparági szegmens nagysága, részesedése, 
- ki tud jobbat, jól jövedelmezően gyártani, amit általában jobb szervezéssel, jobb eszközökkel, jobb automatizálással lehet megoldani. 

Az elmélet korábbi szempontjai lassan kopnak a változásokban. 
Az elmúlt x év eredményei a nagy változásokban kevésbé számítható jövőt jelentenek. Ez valószínűleg még jobban az életszerűség irányát jobban előtérbe helyezi. 

***** 
Kifejezetten működő ipari vagyon közvetítésekkel foglalkozunk több mint 20 éves gyakorlati tapasztalattal
Fő tevékenységünk a működő, vagyonnal rendelkező cégek eladásának, vételének megoldása. Az Ön működő, vagyonnal rendelkező cégének eladásában és/vagy vételében is jó eséllyel közreműködhetünk. 

Az IpariCégek.hu oldalain, *A cégeladás*, a *Működő cég eladása*, a *Cégből kiszállás* és a hasonló, kapcsolódó témakörű szakmai írások saját készítésűek, Minden jogot fenntartunk! 
© Copyright Gál József, IpariCégek.hu 

.


EladóFémipariCégek.hu: Eladó fémipari cégek ; A cégeladás ; Ipari Blog

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: