Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az ABB-t ismét a világ egyik leginnovatívabb vállalatának választották

2021.03.08

Forrás: ABB, Hírek
A Clarivate Top 100 Global Innovator tíz éven belül ötödször rangsorolja az ABB-t globális, vezető innovátori pozícióba.


2021-ben az ABB-t a világ egyik leginnovatívabb vállalatának minősítette a Clarivate, amely globális vezető szerepet tölt be a tudományos és akadémiai kutatási adatok, a szabadalmi információk, valamint a megfelelési előírások elemzése terén.

2012 óta a Clarivate ranglistájn ismeri el az innovációs ökoszisztéma csúcsát képviselő globális innovátorok, ünnepelt nagyvállalatok és kutatóintézetek kiemelkedő teljesítményét. Minden évben ugyanazt a módszertant alkalmazva a Clarivate több mint 14.000 szervezet szabadalmi ötleteit elemzi a befektetésük, hatásuk és minőségük szintjének szempontjából. 2021-ben az ABB már ötödik alkalommal került fel a Clarivate előkelő listájára.

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ismét a világ 100 leginnovatívabb vállalata egyikének ismertek el bennünket. Az innováció a több mint 130 évvel ezelőtti megalapításunk óta vállaltunk DNS-ben van, ezért további kutatás-fejlesztési beruházásokkal biztosítjuk, hogy megőrizzük vezető technológiai pozíciónkat a hosszú távú nyereséges növekedés ösztönzése érdekében, és hogy értéket teremtsünk ügyfeleink és az egész társadalom számára” – mondta Björn Rosengren, az ABB vezérigazgatója.

2020-ban az ABB a csoport bevételeinek 4,8 százalékára növelte a kutatás-fejlesztésre és a digitalizációra fordított kiadásokat, ami körülbelül 1,3 milliárd dollárnak felel meg. A vállalat világszerte mintegy 7.000 kutatót foglalkoztat, akiknek több, mint 60 százaléka a szoftverfejlesztésben és a digitalizációban dolgozik.

A vállalat a világ több mint 100 vezető egyetemével folytat partneri kapcsolatot. Az ABB együttműködő partnerei között a következőket találjuk: a Carnegie Mellon és a Stanford University az Egyesült Államokban, a University of British Columbia Kanadában, az Imperial College az Egyesült Királyságban, az Indian Institute of Technology Indiában, a Tsing Hua University Kínában, a Royal Institute of Technology Svédországban és az ETH Zürich Svájcban.

Az ABB (ABBN: egy vezető globális technológiai vállalat, amely ösztönzi a társadalom és az ipar átalakulását egy hatékonyabb és fenntarthatóbb jövő megvalósítása érdekében. Az energetikai, robotikai, automatizálási és hajtás portfólióinak különböző szoftverekkel való összekapcsolásával az ABB kitolja a technológia határait, hogy ezzel a teljesítményt új szintre emelje. A kiválóságáról több mint 130 éve jól ismert ABB sikerességét a világ több mint 100 országban foglalkoztatott 105.000 tehetséges munkatársa garantálja. www.abb.com  

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban.

ABB weboldal: http://new.abb.com/hu  

Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag  

Instagram: abb_magyarorszag  

YouTube: https://www.youtube.com/ABBMagyarorszag  

www.abb.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; - ABB ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: