Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Zöld elektromosságra váltanak a Bridgestone gyárak

2020.03.16

Forrás: Premier Public Relations Kft., Bridgestone Sajtóközlemény
Tatabánya, 2020. március 16. – Márciustól kezdődően már megújuló energiaforrásokból fedezi villamos energia szükségletének 100 százalékát a tatabányai Bridgestone gyár.


Az átállásnak köszönhetően a Bridgestone tovább csökkenti az európai CO2 kibocsátását. Ezek az erőfeszítések a cég „ HYPERLINK "https://bridgestone-emia.com/sustainability"Így HYPERLINK "https://bridgestone-emia.com/sustainability" szolgálunk mi” elnevezésű kötelezettségvállalását szolgálják, amelynek az egyik fő pillére a környezetvédelem.

2018-ban a Bridgestone európai gyárai közül elsőként három spanyol üzemében kezdte el a villamos energia szükségletét megújuló energiaforrásból fedezni. Most márciustól ehhez csatlakozik a lengyel poznani és stargardi, valamint a tatabányai abroncsgyár is. A Bridgestone olyan módon vált zöld villamos energiára, hogy ehhez származási garanciát vásárol. Európában csak származási garancia vásárlásával lehet minden kétséget kizárólag igazolni, hogy a villamos áram zöld energiaforrásból származik. Ennek köszönhetően a három gyár villamos energia szükségletének 100 százalékát már megújuló energiaforrásokból fedezi, az összes európai gyárra levetítve ez az arány így már eléri a 90 százalékot.

A Bridgestone fenntartható társadalom érdekében tett szolgálatának – „ HYPERLINK "https://bridgestone-emia.com/sustainability"Így HYPERLINK "https://bridgestone-emia.com/sustainability" szolgálunk mi”-   egyik alappillére az egészséges környezet biztosítása a mostani és a jövő generáció számára. A világ legnagyobb abroncs- és gumigyártójaként elkötelezte magát, hogy a tevékenységének minden fázisában minimalizálja a környezetre gyakorolt hatását. Ennek érdekében folyamatosan csökkenti a gumiabroncsok gördülési ellenállását és a CO2-t a logisztikában és a gyártásban.

Korunk globális környezetvédelmi problémái közepette ez valóban mérföldkövet jelent a tevékenységünkben, és tökéletes bizonyítéka annak, hogy szolgálatunkat a társadalom felé hogyan lehet valós intézkedésekre lefordítani. A megújuló energiaforrások százalékos arányának növelése előrelépést jelent számunkra, de természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy még sok munka áll előttünk – mondta Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója.

Hosszú távú környezetvédelmi vízió

A Bridgestone továbbra is keresi azokat az új megoldásokat, amelyekkel tovább csökkentheti a tevékenységei széndioxid-kibocsátását, akár a folyamatok energiahatékonyságának javításával, akár létesítményein belül saját megújuló energia előállításával.

HÁTTÉR-INFORMÁCIÓ: A Bridgestone EMEA-ról

A belgiumi központú Bridgestone Europe (BSEMEA) a világ legnagyobb gumiabroncs- és gumitermék-gyártó vállalata, a tokiói központú Bridgestone Corporation leányvállalata. A cég a régió 38 országában, összesen több mint 18.300 főt foglalkoztat, valamint 15 gumiabroncs- és gumitermék-gyárat, egy kiemelt K+F központot és egy tesztközpontot működtet. A Bridgestone Európában, a Közel-Keleten és Afrikában gyártott prémium gumiabroncsait világszerte értékesítik.

További információkért keresse fel a http://www.bridgestone.hu/szemely-4x4-es-kisteherabroncsok/, a https://www.bridgestonenewsroom.eu honlapokat vagy látogasson el Facebook, Instagram oldalunkra, illetve YouTube csatornánkra.

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft.-ről

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. 2006-ban kezdte meg működését, és napjainkra Magyarország egyik legnagyobb abroncsgyárává vált. Alapítása óta a vállalat munkavállalóinak száma több mint kétszeresére emelkedett: míg 2008-ban 361 munkavállalóval kezdődött meg a termelés, addig mára mintegy 1.200-an dolgoznak a világhírű márkával fémjelzett abroncs gyártásán.

A tatabányai gyárban elsősorban prémium kategóriás gépjárművekre szánt, nagy sebességindexű, személyautó- és terepjáró-abroncsok készülnek 230 féle méretben. Az üzemben a Bridgestone márka DriveGuard, Turanza és Potenza termékei, valamint a Firestone márka Roadhawk, Winterhawk és Destination termékei készülnek.

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. beszállítói hálózatát mintegy 750, döntő részben magyar kis- és középvállalat alkotja, amelyektől a cég tavaly 4,6 milliárd forint értékben vásárolt árukat és szolgáltatásokat. A vállalat éves árbevétele 2016-ban 36 milliárd forint, 2017-ben 53,1 milliárd, 2018-ban pedig 66,5 milliárd forint volt.

www.bridgestone.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Solar, napenergia ; - Bridgestone

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: