Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Volkswagen-csoport az automatizált vezetés fejlesztésének felgyorsításához összefog a Microsofttal

2021.02.19

Forrás: Porsche Hungaria, Volkswagen Sajtóközlemény
- A Volkswagen-csoport Car.Software Organization és a Microsoft egy Automatizált Vezetési Platformot állítanak fel az automatizált vezetési funkciók gyorsabb fejlesztése érdekében


- A felhő alapú platform segítségével a Car.Software Organization leegyszerűsíti a Microsoft Azure fejlesztési folyamatait, hogy az automatizált vezetési megoldásokat még gyorsabban hozza el a Csoport autóihoz
- A Volkswagen Automotive Cloud segítségével az automatizált vezetési funkciók tesztelhetők, telepíthetők és működtethetők

Wolfsburg/ Budapest, 2021 02 10. – A Volkswagen-csoport tovább erősíti képességeit az automatizált vezetési (AD) megoldások fejlesztése terén. A Csoport Car.Software Organisation szoftvercége együttműködik a Microsofttal, hogy felhő alapú Automatizált Vezetési Platformot (ADP) építsen a Microsoft Azure-on, és számítástechnikai és adatátviteli képességét kihasználva még gyorsabban nyújtson automatizált vezetési élményt globális szinten. Az Azure-on futó ADP-vel a Car.Software Organisation növeli a fejlett vezetést támogató rendszerek (ADAS) és a személygépkocsik AD-funkcióinak fejlesztésének hatékonyságát a Volkswagen Csoport összes márkájában. A Volkswagen és a Microsoft 2018 óta stratégiai partnerek a Volkswagen Automotive Cloud szolgáltatásban, amely kiterjed a Volkswagen összes jövőbeli digitális szolgáltatására és mobilitási kínálatára.

„Amikor a Volkswagen-csoportot digitális mobilitási szolgáltatóvá alakítjuk, folyamatosan fejleszteni kívánjuk szoftverfejlesztésünk hatékonyságát. Az automatizált vezetési platformot a Microsofttal építjük, hogy egyszerűsítsük fejlesztőink munkáját egy skálázható és adat alapú mérnöki környezet révén. Az összekapcsolt vezetési megoldások fejlesztésével kapcsolatos átfogó szakértelem és a Microsoft felhő- és szoftverfejlesztési know-how-jának ötvözésével felgyorsítjuk a biztonságos és kényelmes mobilitási szolgáltatások nyújtását.”- mondta Dirk Hilgenberg, a Car.Software Organization vezérigazgatója.

"Ez a következő lépés a Volkswagen-csoporttal folytatott alapozó munkánk során, amelynek célja a szoftver vezérelt mobilitási szolgáltatói átalakulásuk elősegítése" - mondta Scott Guthrie, a Microsoft Cloud + AI ügyvezető alelnöke. "A Microsoft Azure ereje, valamint számítási, adat és AI képességei lehetővé teszik a Volkswagen számára, hogy gyorsabban nyújtson megbízható és biztonságos automatizált vezetési megoldásokat ügyfeleinek."

Az AD és az ADAS megoldások gyorsabb építése egy fejlesztői platform segítségével

Az ADAS és az automatizált járművek hozzájárulhatnak az utasok biztonságának javításához, miközben csökkentik a torlódásokat és még kényelmesebbé teszik a mobilitást. Ezeknek a megoldásoknak a kiépítése nagyszabású számítási képességeket igényel. Az AD funkciók fejlesztéséhez, szimulációjához és validálásához minden nap petabájt adatmennyiséget kell kezelni az út- és időjárási viszonyoktól az akadályok felismeréséig és a vezető viselkedéséig. A gépi tanulási algoritmusok, amelyek valós és szimulált megtett mérföldek milliárdjaiból tanulnak, kulcsfontosságúak az összekapcsolt vezetési élményekben.

A Car.Software Organisation a Microsofttal együtt fogja kezelni ezeket a kihívásokat azáltal, hogy leegyszerűsíti a fejlesztői élményt, és kihasználja a "megtett mérföldektől megtanultakat" egy olyan adatbázis révén, amely a Csoport járműveiből származó valós forgalmi adatokat, valamint szimulációs adatokat tartalmaz. A Microsoft Azure számítási, adat- és gépi tanulási szolgáltatásai, valamint a Microsoft agilis szoftverfejlesztés terén szerzett know-how-ja egy fejlesztési környezetet tesz lehetővé a Car.Software Organisation fejlesztői számára világszerte. Az ADP segít hónapokról hetekre csökkenteni a fejlesztési ciklusokat, és hatékonyan kezelni a hatalmas mennyiségű adatot. A vállalatok azonnal elkezdenek az ADP-n dolgozni, és arra törekszenek, hogy folyamatosan bővítsék a fejlesztési platform funkcionális hatókörét.

Mindkét vállalat azt kívánja, hogy a technológiai partnerek olyan eszközöket és szolgáltatásokat építsenek, amelyek integrálódnak a platformba, hogy fokozzák az AD és ADAS megoldások létrehozását.

A Volkswagen-csoport erősíti az autó szoftverének házon belüli fejlesztését

A Volkswagen-csoport gyorsítja az autó digitalizálását. 2025-re a Csoport mintegy 27 milliárd eurót fektet be a digitalizációba, és a házon belüli szoftverfejlesztés arányát a mai 10 százalékról 60 százalékra növeli. A tavaly alapított Car.Software Organisation kulcsszerepet játszik abban, hogy a Volkswagen-csoport átalakuljon egy szoftver vezérelt mobilitási szolgáltatóvá. Összevonja és folyamatosan bővíti a Csoport szoftveres kompetenciáit, beleértve a nagy teljesítményű vezetési funkciók fejlesztését a személygépkocsik számára, amelyeket beépítenek a Volkswagen-csoport márkáinak jövőbeli modelljeibe.

Az ADAS és az AD megoldások telepítése és működtetése a Volkswagen Automotive Cloud szolgáltatással

A Volkswagen és a Microsoft 2018 óta működik együtt a Volkswagen Automotive Cloud (VW.AC) szolgáltatáson, amelynek középpontjában az összes digitális szolgáltatás és mobilitási ajánlat jövőbeli integrálása áll a Csoport márkáiban és modelljeiben. A seattle-i székhelyű VW.AC mérnöki csapata lehetővé tette az adatok cseréjét a járművek és a felhő között az Azure edge szolgáltatásokon keresztül. A felhő kapcsolat lehetővé teszi a Volkswagen számára a járműfrissítések és az új funkciók szállítását a jármű hardverétől függetlenül, hogy folyamatosan javítsa az ügyfélélményt.

Az első, a VW.AC-hoz kapcsolódó tesztflották várhatóan 2021-ben fognak útra kelni. A gyártásba való bevezetését 2022-re tervezik. A Car.Software Organization integrálja az ADP-t és a VW.AC-t, ahogy a vállalat tovább integrálja szoftveres megoldásait, eszközeit és módszereit, hogy felhatalmazza mérnökeit, ügyfeleit és partnereit globálisan. A VW.AC segítségével az ADP felett kifejlesztett AD és ADAS funkciók kipróbálhatók, telepíthetők és működtethetők a Csoport járműparkjában.

A Volkswagen márkáról:
A Volkswagen Személyautók a világ több mint 150 piacán van jelen és 14 ország több mint 50 termelési helyszínén gyártja járműveit. A Volkswagen 2018-ban 6,24 millió gépkocsit készített, termékei között olyan „bestsellerek” is szerepelnek, mint a Golf, a Tiguan, a Jetta és a Passat. A Volkswagen jelenleg világszerte 195,878, több mint 10,000 tagú kereskedelmi hálózata pedig 86 ezer munkatársat foglalkoztat. A Volkswagen következetesen kívánja előmozdítani az autógyártás fejlődését. Az elektromos mobilitás, az okos mobilitás (Smart Mobility) és a márka digitális átalakulása egyaránt a jövő stratégiai fontosságú, alapvető témakörei közé tartozik.

www.volkswagen.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Önvezető, automatizált járművezetés, ; - Volkswagen ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; - Microsoft

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: