Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Heinz Hermann Thiele halálát gyászolja a Knorr-Bremse

2021.02.23

Forrás: Knorr-Bremse, Sajtóközlemény
München, 2021. február 23. – A mai napon, 79 éves korában, Münchenben, családja körében elhunyt Heinz Hermann Thiele, ismert üzletember és a Knorr-Bremse AG többségi tulajdonosa, aki régóta állt az Igazgató Tanács és a Felügyelő Bizottság élén.


Heinz Hermann Thiele Németország kiemelkedő üzletemberei közé tartozott. Üzleti vízióját követve több mint 35 év alatt a Knorr-Bremse Csoportot nehéz gazdasági helyzetben lévő középvállalatból nyereséges, világszerte sikeres nagyvállalattá fejlesztette, amely közel 30 ezer alkalmazottat foglalkoztat, és közel hétmilliárd euró körüli éves árbevételt realizál. Jelenleg világszerte több mint egymilliárd ember bízza magát a vállalat úttörő technológiáira a vasúti és közúti biztonság terén. Üzleti és személyes sikerei mellett mindig nagy hangsúlyt fektetett a társadalmi felelősségvállalásra. Patrónusként 2005-ben megalapította a Knorr-Bremse Global Care e.V. nevű nonprofit szervezetet, valamint világszerte számos egyéb társadalmi és tudományos projektet támogatott. Münchenben Thiele úr szponzorálta a Bajor Állami Operát, a Lenbach-házat, a müncheni Deutsches Museum-ot és a Müncheni Műszaki Egyetemet is. Számos egyéb elismerés mellett megkapta a Szövetségi Érdemkeresztet (Bundesverdienstkreuz Erster Klasse), a Bajor Érdemrendet (Bayerischer Verdienstorden), 2015-ben pedig a Német-Brazil Personality Díjat.

Hosszú távon gondolkodó vállalkozóként Heinz Hermann Thiele majdnem 15 évvel ezelőtt külső vezetőknek adta át a vállalat irányítását. A 2018-as tőzsdei bevezetés szintén a Knorr-Bremse jövőbeli versenyképességét szolgálta. Ekkor nyílt meg a vállalat a tőkepiaci és más befektetők előtt. Ma az irányítás olyan tapasztalt vezetői csapat kezében van, amely a Felügyelő Bizottsággal, a felső vezetéssel és minden alkalmazottal együtt Thiele úr szellemiségének megfelelően folytatja a Knorr-Bremse sikeres növekedését.

Thiele úr elkötelezett vállalkozóként a fegyelmet, a méltányosságot, a teljesítőkészséget és a felelősségvállalást tartotta legfontosabb alapelveinek. Ezen az alapon személyes elkötelezett-ségével a közepes méretű müncheni beszállító céget technológiai vállalatcsoporttá és világpiaci vezetővé fejlesztette. E folyamat során az úttörő szerepet vállaló Thiele úr már egy korai időszakban nemzetköziesítési stratégiából indult ki. Már a hetvenes években stratégiailag fontos kapcsolatokat épített ki Észak-Amerikában és Japánban, valamint India, Dél-Amerika, Oroszország és különösen Kína akkoriban feltörekvőben lévő piacain, melyeken a társaság napjainkban is erős pozíciókkal rendelkezik. Folyamatosan építette ki a Csoport globális gyártási és értékesítési hálózatát, kiterjedt regionális értékteremtés és az ügyfelekkel tartott szoros személyes kapcsolattartás révén. Napjainkban a Knorr-Bremse több mint 30 országban több mint 100 telephellyel rendelkező globális vállalatcsoport.

Miután több mint két évtizeden át az Igazgató tanács elnökeként vezette a társaságot, Thiele úr 2007-ben leköszönt operatív vezetői szerepéről és a Felügyelő Bizottság elnökeként folytatta tevékenységét. E testületben mindvégig kamatoztatta tudását a társaság javára. Ugyanakkor egyre inkább számos más vállalkozási és személyes érdeklődésének szentelte figyelmét.

Heinz Hermann Thiele 1941. április 2-án született Mainz városában. Miután a háború miatt elmenekült Kelet-Németországból, Vlotho-ban (Weser) és Minden-ben (Vesztfália) nőtt fel, ahol 1961-ben végezte el a főiskolát. Apja, aki 1945-ben tért vissza hadifogságból, ügyvédként és közjegyzőként folytatta munkáját 1951-ben, azonban 1963-ban elhunyt, 61 éves korában. Heinz Hermann Thiele szerény körülmények között nőtt fel, a Berlinben megsemmisült családi ingatlan elvesztését követően. Mindennek ellenére, Thiele úr képes volt jogi tanulmányokba fogni a Müncheni Egyetemen az 1962/1963 évi téli szemeszter során. "Visszatekintve, hasznomra váltak a rendkívül szűkös pénzügyi körülmények és az apai gondoskodás fájó hiánya, abban, hogy a saját utamra lépjek", mondotta később Thiele úr.

1969-ben kezdte pályafutását a Knorr-Bremse-nél, a szabadalmi főosztály jogászi munkakörében. 1975-től megbízták a Haszonjármű Rendszerek üzletág fejlesztésével és bővítésével és 1979-ben a társaság Igazgató Tanácsba nevezték ki, ahol 28 éven át szolgálta a céget. 1987-ben a Csoport Igazgató Tanácsának elnöke lett és 1985-től a vállalatból folyamatosan tulajdonrészt szerzett. 2007 és 2016 között Thiele úr volt a Knorr-Bremse AG Felügyelő Bizottságának elnöke, majd 2020 júliusától elnökhelyettese. Heinz Hermann Thiele-t 2016-ban a Felügyelő Bizottság Tiszteletbeli Elnökének nevezték ki.

Heinz Hermann Thiele egész életét a Knorr-Bremse szolgálatának és más, vállalkozói tevékenységek széles körének szentelte. Egyedülálló és rendkívüli életutat hagyott hátra.

Az egész vállalat együtt gyászol a családdal.

www.knorr-bremse.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; - Knorr-Bremse

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: