Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az ABB termékei is segítik a Preserverance marsjáró sikeres küldetését

2021.03.01

Forrás: ABB, Hírek
Az ABB Ty-Rap™ kábelkötegelőket szállít a NASA Mars 2020 küldetés Preserverance marsjárójához.
2021. február 18-ai Marsra történő leszállását követően a NASA Preserverance marsjárója, amelynek zavartalan működését a világ legfejlettebb technológiája biztosítja,


megkezdi új bolygóhazája felfedezését, miközben a Földön is széles körben használt ABB Ty-Rap™ kábelkötegelőivel van felszerelve.

Az ABB épületekben, metrókban, mélytengeri alkalmazásokban és a világűrben egyaránt jól használható Ty-Rap kábelkötegelőit úgy tervezték, hogy azok kibírják az űrrepülés során fellépő megpróbáltatásokat, és a legszélsőségesebb körülmények között is ellenálljanak a korróziónak és a sugárzásnak. A NASA ugyanazokat a Ty-Rap kábelkötözőket építette be a marsjáróba, mint amiket az ipari alkalmazásokban világszerte széles körben használnak. A Ty-Rap kábelkötözőkkel rögzítik a marsjáró belső és külső kábelcsöveit, az alkatrészeket, de a kutatási- és a laboreszközöket is.

A NASA Preserverance marsjárója az ABB Ty-RapTM kábelkötegelőivel van felszerelve  

Miként otthon is célszerű a beltéri vezetékektől a kültéri világításig szabványos kábelkötözőket használni, akként a kiváló teljesítményjellemzőkkel bíró Ty-Rap megfelelőnek bizonyult arra is, hogy ezzel csatlakoztassák és rögzítsék a marsjáró vezetékeit és berendezéseit,” – nyilatkozta Matthias Heilmann, az ABB Installációs Készülékek divíziójának vezetője. „Már közel 50 éve, hogy a Ty-Rap kábelkötözők kiválóan teljesítenek a legnagyobb igénybevételt jelentő földi alkalmazásokban, és a korábbi űrexpedíciók során is hatékonyan védték a részegységeket a különböző elemek és a szélsőséges hőmérsékleti változások káros hatásaival szemben.

A napjainkban ABB Installációs Készülékek divízióként ismert üzleti terület 1973 óta kínál termékeket az űrprogramhoz. Ty-Rap kábelkötegelőket alkalmaztak a NASA még működő Curiosity marsjáróján, illetve ezeket a kábelkötözőket használták a Spirit marsjárón és ikertestvérén, az Opportunityn. Az eredetileg 1958-ben szabadalmaztatott Ty-Rap kábelkötözők a Grip of Steel™ rögzítőmegoldásról váltak jól ismertté mind az ipari, mind a lakossági célú felhasználásokban. Azóta közel 30 milliárd Ty-Rap kábelkötözőt gyártottak, amelyek egymás után fektetve olyan hosszúak lennének, hogy több mint egy tucatszor érnének el a Holdig és vissza.

A Mars 2020 Preserverance Rover misszió része a NASA Mars kutatási programjának, azaz annak a hosszú távú törekvésnek, hogy robotok segítségével tárják fel a vörös bolygó titkait. A misszió a Mars-kutatás kiemelt tudományos célkitűzéseire fókuszál, így többek az esetleges marsi élet nyomainak vizsgálatára.

Az ABB régóta fennálló kapcsolatot ápol a NASA-val. A két fél kapcsolata több mint 30 éve kezdődött, amikor az ABB optikai érzékelőkkel támogatta az űrsiklóval folytatott akkori kísérleteket. Az ABB 2020 novemberében jelentette be, hogy szerződést kötött a NASA Sugárhajtású Laboratóriumával (Jet Propulsion Laboratory/JPL), amelynek keretében, 2025-ben a JPL az ABB és partnerének, a NÜVÜ Cameras-nak a kulcsfontosságú technológiáját fogja beépíteni abba az űrteleszkópba, amellyel a Naprendszeren kívüli bolygók (exobolygók) képét kívánják rögzíteni. Az ABB kiemelt beszállítója a JPSS (Közös Poláris Műholdrendszer) programnak is, amelynek keretében az Egyesült Államok Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Intézete (National Oceanic and Atmospheric Administration / NOAA) és a NASA, mint a beszerzésért felelős fél, meteorológia műholdak fejlesztésével foglalkozik. Ezek a meteorológiai műholdak kritikus elemeit képezik annak a hardverrendszernek, amely biztos műszaki hátteret nyújt az USA jelenlegi és stratégia jelentőségű űrprogramjaihoz.

Az Energetika üzletághoz tartozó ABB Installációs Készülékek divíziója (korábban Thomas & Betts) globális piacvezető az ipari, az építőipari és a közüzemi alkalmazások számára szánt, a villamos energia csatlakoztatását, védelmét és elosztását biztosító termékek tervezése, gyártása és forgalmazása terén. A több mint 38 prémium márkanév alatt gyártott közel 200.000 termékével az ABB Installációs Készülékek divízió megoldásai mindenhol jelen vannak, ahol elektromos energiát használnak.

Az ABB (ABBN: egy vezető globális technológiai vállalat, amely ösztönzi a társadalom és az ipar átalakulását egy hatékonyabb és fenntarthatóbb jövő megvalósítása érdekében. Az energetikai, robotikai, automatizálási és hajtás portfólióinak különböző szoftverekkel való összekapcsolásával az ABB kitolja a technológia határait, hogy ezzel a teljesítményt új szintre emelje. A kiválóságáról több mint 130 éve jól ismert ABB sikerességét a világ több mint 100 országban foglalkoztatott 105.000 tehetséges munkatársa garantálja. www.abb.com  

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban.

ABB weboldal: http://new.abb.com/hu  

Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag  

Instagram: abb_magyarorszag  

YouTube: https://www.youtube.com/ABBMagyarorszag  

www.abb.hu   


Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - NASA ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - ABB ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: