Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Debütált az új Suzuki HAYABUSA

2021.02.11

Forrás: Magyar Suzuki Zrt., Hírek
Megszokott stílus, modern technikai újítások, gyorsabb tempó


Az új HAYABUSA tervezésének meghatározó koncepciója, hogy ugyanazt az összetéveszthetetlen és erőtől duzzadó stílust képviselje mint elődei, de a modern technikai újítások fokozzák az irányítás élményét. Az új motoralkatrészek és a legújabb elektronikus vezérlőrendszerek segítségével elegendő teljesítmény áll rendelkezésre, hogy még jobb gyorsulást érjünk el az előző generációkhoz képest.

Megújult a Suzuki HAYABUSA
A HAYABUSA első generációs megjelenése szinte sokkolta a motoros világot. 1999-et írtunk, amikor a sebesség és a csúcsteljesítmény fogalmát újraértelmeztük a 340-ig órázott motorkerékpárunkon. Azonnal elnyerte a világ leggyorsabb sorozatgyártású motorkerékpárjának címét, miközben a kiemelkedő teljesítmény egy kényelmes és módfelett kezelhető irányítással párosult. Sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy az első széria értékesítése meghaladta a 115.000 darabot, majd a modellváltások és új funkciók bevezetésével tovább hódította a világot és a sorozat teljes eddigi eladása meghaladta a 189.100 darabot.

Jobb gyorsulás, az Euro 5-ös kibocsátási előírásoknak megfelelően
Az új HAYABUSA teljesítményéről az Euro 5-ös kibocsátási előírásoknak megfelelő 1.340 köbcentis, soros 4 hengeres, vízhűtéses, DOHC, 16 szelepes motor gondoskodik, melyben újratervezett alkatrészek sokasága jelenik meg. Az új erőforrás és a legújabb vezérlőrendszerek segítségével jobb gyorsulást érhetünk el, de a vezetési élményt és annak biztonságát is növeltük.

Modern technikai újítások, biztonságos versenykörülmények
A fejlett elektronikus vezérlőrendszerek között megjelenik a 3 gyári beállítást és 3 felhasználói választást nyújtó Suzuki Vezetésimód-választó (SDMS-Alpha), mely optimalizálja a teljesítményt és a motor jellemzőit a vezetési körülményekhez és a vezetési stílusokhoz, a Suzuki Intelligens Vezetési Rendszer (S.I.R.S) pedig önmagában fokozza a motoros magabiztosságát és kényelmét. A Kétirányú gyorsváltó rendszer akár igazi versenykörülményeket is lehetővé tesz a motoros számára. A Teljesítmény mód választó segítségével három különböző motorteljesítmény közül választhatunk, amelyekkel az út és a vezetési viszonyoknak megfelelően vezérelhetjük a leadott erőt. Az Első kerék felemelkedését vezérlő és szabályozó rendszer 10 üzemmód-beállítást kínál. Az 1. fokozat minimális beavatkozást nyújt, míg a 10. fokozat gyakorlatilag lehetetlenné teszi az első kerék felemelkedését a talajról. A Rajtvezérlő rendszer a hatékony elrajtolás és gyorsulás opciójaként három üzemmódot kínál. Az 1. fokozat 4000 fordulat per percre korlátozza a motor fordulatszámát, a 2. fokozat 6000 fordulat per percre, míg a 3. fokozat - a leggyorsabb üzemmód - 8000 fordulat per percre képes. A Suzuki motorkerékpárokon elsőként jelenik meg a Vészvillogó funkció, amely (55 km/h sebesség felett) hirtelen fékezés esetén automatikusan villogtatja az irányjelzőket, ezzel is növelve a követő járművek figyelmeztetését. Az Aktív sebességkorlátozó rendszer megnyugtató opciót nyújt, amennyiben nem kívánjuk túllépni a kiválasztott sebességhatárt, a tempomat pedig csökkenti a fáradtság veszélyét, és lehetővé teszi, hogy a beállított sebességet fenntartsuk a gázkar működtetése nélkül. A számos további a vezetés biztonságát segítő rendszer, úgy mint a Kipörgésgátló rendszer, Motorfékvezérlő rendszer, Mozgáskövető fékrendszer pedig a motorozás tiszta élvezetét nyújtja.

Kifinomult fenevad
Az új dizájn merész vonalai mögött most is az egyensúly és a precíz aerodinamikai tervezés áll. Az elődei örökségét büszkén viseli, de az élesebb vonalakat felvonultató elemek félelmetes ragadozóvá változtatják a modern és minőségi megjelenést nyújtó motorkerékpárt.

Megjelenését tehát az agresszív sportmotoros karakter, az új LED lámpák és az integrált irányjelzők, az új tükrök és az új 7 küllős kerekek, a vagány fényezések és a másodlagos színek használata, valamint a burkolatok futurisztikus kifinomultsága jellemzi.

Az új megjelenés része a továbbfejlesztett műszercsoport, melyben az analóg fordulatszámmérő és a sebességmérő között egy új TFT LCD panel kapott helyet, a Multi-LED fényszórók és a beépített irányjelzővel ellátott helyzetjelző lámpák pedig stílusosan fogják közre a Suzuki Speciális Légbeáramló Rendszerét (SRAD).

A 3 színvariáció szemet gyönyörködtető megjelenése mellett a másodlagos színvilág elhelyezése a légáramlást hangsúlyozza, így ezek a részletek is a HAYABUSA aerodinamikai precizitását emelik ki. Az oldalburkolatokon elhelyezett krómozott díszlécek mintegy nyílhegyként feszülnek előre, de az új HAYABUSA logók is határozottabban sugallják a sebességet és a kifinomultságot. Az élesebb és stilizáltabb vonások mellett, az angol logó egy hosszú keresztirányú vonást is tartalmaz az első karaktertől indulva, amely jobban hangsúlyozza a sebesség érzetét.

Az új modell megjelenése és technikái a sportmotorok királyi rangjára emeli az új Suzuki HAYABUSA 2021 motorkerékpárunkat, amely a szériájának eddigi legkiemelkedőbb darabja.

www.suzuki.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Suzuki ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: