Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

CUPRA Formentor VZ5

2021.02.23

Forrás: Porsche Hungaria, Seat Sajtóközlemény
A VZ a spanyol veloz szóra utal, melynek megfelelői a magyarban a gyors vagy sebes szavak, és a tökéletesen adja vissza a CUPRA Formentor legerősebb változatainak karakterét.


Nagy teljesítményű CUV, amely a spanyol Mallorca szigeten található Formentor-fokról kapta nevét, amely a Baleár-szigetek egyik legszebb és legvadabb területe.

A CUPRA Formentor VZ5 megsokszorozza ezeket a tulajdonságokat, annak érdekében, hogy a jármű maximális teljesítményt nyújtson az autórajongók számára. Az exkluzivitás pedig biztosított, mert az autót összesen 7.000 példányban gyártják majd.

A 390 lóerős öthengeres benzinmotor a CUPRA márka DNS-ének megtestesítője, amely kiemeli a márka jellemzőit és a teljesítményt.

A fejlett technikát jelentő és hangolható futóműnek a vezetési módokkal és a DCC Sliderrel történő párosítása, a progresszív kormányzással, valamint a fejlett gyors kapcsolású sebességváltó a 4Drive összkerékhajtási rendszerrel garantálja a dinamizmust, az érzelmi töltöttséget és a teljesítményt.

A fejlett technológiákat olyan külső formatervbe foglalták, amely átlépve az esztétika korlátain, a szénszálas részletek és az agresszívabb megjelenés felhasználásával – tökéletesen illeszkedik a VZ5 teljesítményközpontú karakteréhez.

Az utastér modern és sportos,  a CUPRA márka egyedülálló hangulatát adja. A belső tér csúcspontjai közé tartozik a CUPRA kormánykerék, valamint a 12 ”-es információs rendszer a hozzá tartozó konnektivitási megoldásokkal.  Mindezek mellett további egyedi megoldást jelentenek a vadonatúj bőr CUPBucket ülések, amelyeket először mutatnak be a VZ5-tel.

Amikor az utak egyre forgalmasabbak, a biztonság és a kényelem is fontos szerepet kap. A vezetői asszisztens és biztonsági rendszerek köre azt jelenti, hogy a CUV kategóriájának egyik legpihentetőbb és legbiztonságosabb vezetését biztosítja.

„A CUPRA Formentor kiváló alapot ad egy olyan járműválaszték kifejlesztésére, melyek maximalizálják a vezetési élményt és a teljesítményt, valamint emelik a márka pozícióját. Közülük a VZ5 a legerősebb és legkifinomultabb változat, amelyet valaha készítettek, és meggyőződésem, hogy exkluzív teljesítmény-elemeivel az autórajongók álma lesz. ”- mondta Dr. Werner Tietz, a CUPRA és a SEAT kutatásért és fejlesztésért felelős alelnöke.

A CUPRA egy különleges márka, amely a feltűnő dizájnra és az elektromos teljesítményre épül, és a SEAT-ot a sportosság új értelmezésével a következő szintre emeli. Második működési évében a CUPRA értékesítése 2019-ben 71,8% -kal növekedett, megközelítve a 24.700 darabot, a CUPRA Ateca sikerének köszönhetően. Az új székhely megnyitásával együtt a CUPRA 2020-ban termékoffenzívát fog végrehajtani a CUPRA Leon és a CUPRA Formentor megjelenésével. Amellett, hogy globális szövetséget kötött az FC Barcelona-val, és annak kizárólagos hivatalos autóipari és mobilitási partnerévé vált, a CUPRA elit bajnokcsapatot hozott létre, mint például a német kapus Marc ter Stegen vagy a svéd autóversenyző, Mattias Ekström, aki részt vesz a PURE ETCR sorozatban a CUPRA e-Racerrel. A CUPRA világ él és készen áll arra, hogy meghódítsa az autózás szerelmeseinek szívét, közel 250 CUPRA szakemberrel szerte a világon.

www.seat.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Seat

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: