Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Mercedes-Benz Vans – betekintés a 2021-es év kínálatába

2021.01.22

Forrás: Mercedes-Benz, Sajtóinformáció
A haszongépjárművek és lakóautók piaca növekszik a jelenlegi nehéz körülmények ellenére (vagy éppen annak hatására). Németországban például a lakóautók forgalomba helyezésének száma a mintegy 80.000-es értékével 2020-ban új csúcsokat ért el a Német Lakóautó Ipari Szövetség (CIVD) szerint.


A helyzet Európa többi részén és az Amerikai Egyesült Államokban is hasonló, és a 2021-es előrejelzések hasonlóképpen ígéretesek. Különösen az olyan kompakt lakóautók piaca növekszik, amelyek utazásra és mindennapi használatra is alkalmasak. A Mercedes-Benz Vans Klaus Rehkugler, a sales és marketing részleg új vezetőjének kalauzolásával betekintést ad a 2021-es év kínálatába.

A Mercedes-Benz Marco Polo család minden eddiginél népszerűbb

„Nagyon elégedettek vagyunk a Marco Polo lakóautó családunk jelenlegi megrendeléseivel – 2021-ben szeretnénk körülbelül 25 százalékkal többet értékesíteni belőlük. Ennek érdekében többek között számos új termékfejlesztéssel szeretnénk meglepni ügyfeleinket. Az elkövetkező évekre is komoly növekedési potenciált látunk, amely még nagyobb számú eladásokat eredményez” – mondta Klaus Rehkugler.

A Marco Polo család, amelynek tagjai a teljesen felszerelt Marco Polo lakóautó valamint a felnyitható tetővel és ággyá alakítható ülésekkel rendelkező Marco Polo HORIZON és ACTIVITY modellek, 2021 tavaszától opcionálisan a következő új felszereltségekkel lesz elérhető:

- A Marco Polo HORIZON és ACTIVITY esetében elérhető lesz a külső áramforráshoz való kapcsolódás lehetősége. A 230 V-os csatlakozó a hosszabb kempingtartózkodást is támogatja, még kényelmesebbé téve a használatukat.

- URBAN GUARD védelem az összes modellváltozatnál: az URBAN GUARD akusztikusan és vizuálisan is figyelmeztet, ha betörést vagy lopást észlel. Lopás esetén a Mercedes me connect segítségével az eltulajdonított jármű nyomonkövethető és tartózkodási helye beazonosítható.

- Holttérfigyelő hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztetéssel: parkolóhelyről történő kitolatáskor a jármű akusztikus jelzéssel figyelmezteti a vezetőt, ha egy másik jármű érkezik oldalról.

A Mercedes-Benz új utakra tér közepes méretű járműveivel

Saját Marco Polo lakóautó családja mellett a Mercedes-Benz Vans szorosan együttműködik különböző lakóautó-gyártókkal, és kiváló alapokat szolgáltat az átépítéshez.

„A lakóautózás világszerte nagyon népszerű. A pozitív trend kifejezetten észrevehető az olyan lakóautók esetében, amelyek a hétköznapokban is épp olyan jól használhatók, mint utazás során. Szeretnénk ezt az igényt egyre nagyobb mértékben kielégíteni, nem csak Marco Polo modelljeinkkel, hanem átépítésre alkalmas alapjainkkal is. Ebben közepes méretű járműveink, a Vito és a V-osztály különösen fontos szerepet játszanak kompakt külső méreteiknek és tágas tereiknek köszönhetően” – mondta Klaus Rehkugler.

2021-ben a Pössl, a felső-bajorországi lakóautó-gyártó, amely kimondottan középkategóriás modellek átépítésére szakosodott, két új lakóautót mutat be a Mercedes-Benz V-osztály és Vito alapjain az európai piac számára: a Campstart és a Vanstart.

Most első ízben az Amerikai Egyesült Állomokba is betörnek a Mercedes-Benz Vans közepes méretű modelljei a lakóautók szegmensébe. A szegmens egyik első amerikai gyártója, a dél-karolinai Charleston-ban található Driverge Vehicle Innovations is számol a Vitóval, amely alapot szolgáltat Metris Getaway modelljükhöz.

A Mercedes-Benz Sprinter régóta ismert gyártókat és startupokat is megihlet

A harmadik generációs Sprinter piaci bevezetése óta a Mercedes-Benz Vans nagyméretű modellje a lakóautó szegmensben is sikert sikerre halmoz.

2018 óta a Sprinter alapjain számos új lakóautót mutattak be világszerte. Csupán az elmúlt hat hónapban közel tucatnyi új modell ünnepelhette világpremierjét; az egyszerűbb kemping kivitelektől kezdve a részben vagy teljesen integrált lakóautókig. Ezek között megtalálhatók régóta ismert gyártók termékei, mint a Bürstner, a Carthago, az Eura Mobil, a Frankia, a Hymer, a Kabe vagy a La Strada. Emellett viszont a Sprinter startup vállalkozásokat is megihlet, mint a wangeni illetőségű Alphavan” – mutat rá Klaus Rehkugler.

2021-ben a Sprinter számára a Mercedes-Benz személyautó üzletágból érkező OM654-es új motorgeneráció bemutatkozása jelent fontos újdonságot. Az OM654 erőteljes, ugyanakkor hatékony, köszönhetően az integrált technológiai megközelítésnek, amely az égési folyamatot, valamint a kipufogógáz kezelését is érinti, továbbá a kipufogógázok tisztítását, ami a motorhoz közel történik.

Az alvázas és hátsókerékhajtású Sprinter változatok kapják meg elsőként az OM654-es motorcsalád négyhengeres dízel erőforrásait. További innovációként a Mercedes-Benz a modern kétliteres motorhoz a különösen kényelmes 9G-TRONIC automata váltót társítja a hatfokozatú manuális váltó alternatívájaként.

További Sprinter újdonságok 2021-re: a Mercedes-Benz kibővíti a Mercedes me connect alapszolgáltatásait, amelyek ingyenesen elérhetők a lakóautóként használt Sprinter modellek számára. A karbantartással, valamint baleseti és lerobbanási segítséggel kapcsolatos szolgáltatások mellett a telediagnosztika, a távoli járműdiagnosztika, a járműbeállítás és a járműmegfigyelés szolgáltatások is ingyenesen elérhetők az első három évre. A járműbeállítás szolgáltatások például lehetővé teszik az abroncsnyomás vagy az üzemanyagszint ellenőrzését okostelefonos alkalmazással, a járműmegfigyelésel pedig a jármű aktuális helyzetét kérdezhetjük le.

Mercedes-Benz Citan: a kisméretű modell 2021-es világpremierje

A Mercedes-Benz Vans nem csak a közepes és nagy járműszegmensekben van jelen, de a kisméretű kategóriában is. Ide érkezik a Mercedes-Benz Citan következő generációja 2021 második felében, amely kiteljesíti a Mercedes-Benz Vans termékkínálatát.

Az új Citan teljes mértékben új, átfogó fejlesztés eredménye. A jármű a márkára jellemző tulajdonságokat örökli, különösen a jól megkülönböztethető kialakítás, a biztonság és a hálózati kapcsolódás tekintetében.

A kompakt külső méretek bőséges helykínálattal egyesülnek, amely számos lehetőséget kínál a haszongépjármű és a lakóautó szegmensek számára is. A jármű mindkét oldalán elérhető, nagyméretű tolóajtók könnyítik meg a belső térhez való hozzáférést vagy éppen a rakodást. A kimagasló funkcionalitás és variálhatóság mellett a jármű különösen gazdag biztonsági felszereltséggel és kiemelkedő utazási kényelemmel rendelkezik majd.

„Az új Citan a 2021-es év egyik legfontosabb újdonsága” – foglalja össze Klaus Rehkugler. „De még ennél is többel készülünk. Érdemes lesz kivárni, hogy milyen újdonságok érkeznek még a Mercedes-Benz Vans a lakóautó-szegmens számára.”

www.mercedes-benz.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Mercedes ; Munkagép, haszongép

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: