Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A rugalmasság és a Schneider kéz a kézben járnak

2022.12.27

Forrás: Schneider Electric Sajtóközlemény
Géczy Áronnak egészen más elvárásai voltak egy munkáltatótól gyermekei születése előtt, mint jelenleg. A kétgyermekes apukának, aki jelenleg Offer Manager pozícióban dolgozik a cégnél, ma már alapvető igénye a rugalmasság, azonban ezt sosem kellett megfogalmaznia a vállalat felé.


„Ez a Schneider egyik alapelve” - mondta a szakember.  

Két kislányom van, a másfél éves Emma és a három és fél éves Szonja. Egy társasházban élünk a szüleimmel, és az anyósomék is csak 10 perce laknak tőlünk, tehát sok segítségünk van. Ráadásul a lányok megszületése után a Schneider Electric extra 5 nap szabadságot adott, ez nálunk minden újdonsült apukának jár. Így a gyermekek születését követő első hónapban komoly kis beosztást készítettünk a családdal: felváltva segítettünk a feleségemnek, 5 naponta, egymást váltva voltunk vele otthon, amiből az extra szabadságok miatt szerencsére én is ki tudtam venni a részem. A mai napig sokat támaszkodunk a nagyszülőkre, bár mindig az az elsődleges cél, hogy én legyek otthon, ha arra szükség van. A gyerekek első két évében kritikusabb volt a helyzet, előfordult, hogy meeting közben szóltam a kollégáknak, hogy el kell altatnom a picit, vagy hallhatták, hogy megbeszélés közben etetem őket. Ilyenkor mindig azt tapasztaltam, hogy nagyon megértő mindenki, valamint a technológia is rengeteget segített. Ráadásul a koronavírus kirobbanása óta szerintem megváltozott a cégkultúra is, sokkal megértőbb és érzékenyebb lett mindenki. Lehet, hogy három évvel ezelőtt furcsábban néztek volna egy-egy ilyen helyzetnél a kollégáim.  

Olyan vállalati kultúra, amit máshol nem biztos, hogy megkapna az ember 

A Schneider Electric nagy rugalmasságot ad, ami a munkaórákat és a beosztásomat illeti. Nekünk a feleségemmel az a legfontosabb, hogy minden programról előre egyeztessünk, mindent megbeszéljünk. Amíg ő ügyeket intéz, fodrásznál van, vagy bármi más egyéb programja akad, addig én tudok vigyázni a gyerekekre akár munkaidőben is. Az óvodai beszoktatásnál például volt egy pár nap, amikor reggel 10 óra előtt nem tudtam dolgozni. Ezekért cserébe persze én is rugalmas vagyok, szerintem ez csak így működik. Ha egy vevői eseményhez vagy bármilyen belsős kéréshez igazodva extra rövid határidővel kell dolgoznom, bevállalom, hogy akár altatás után is még leülök dolgozni, de olyan is megesik, hogy nem tudok hazaérni az esti fürdetésre és etetésre. Ez egy kölcsönös bizalom és rugalmasság, ami oda vissza működik köztem és a vállalat között. Ezt nem biztos, hogy máshol is megkapnám. 

Egyensúlyban a munka és a magánélet 

Ma már picit könnyebb dolgunk van, hisz nagyobbak a gyerekek. Az idősebb óvodába jár, őt minden reggel én viszem, ehhez kötöm a munkaidőmet is, így 9 óra előtt nem igazán tudok géphez ülni. Reggelente szeretnék időt tölteni a kicsikkel, felkészülni velük a napra, így ezek az órák csak a mieink. A Schneider Electric megadja a lehetőséget és a keretet arra, hogy egyensúlyban tartsam a munkát és a magánéletet. 

Én személy szerint kevésbé szeretem a home office-t, mint a bejárást. Sokkal hatékonyabb vagyok, amikor az irodában dolgozom, és így, hogy a gyerekek nagyobbak, meg is tudom oldani, hogy a munkaidőm döntő többségét az irodában vagy vevőknél töltsem. Helyzete válogatja, de jellemzően egy héten egyszer szoktam otthonról dolgozni, és ennek a napja is változó, mindig az éppen aktuális elfoglaltságokon múlik. A technika nem csak a távoli munkavégzésnél, de az otthoni logisztikai kérdésekben is nagy segítségünkre van: feleségemmel közösen vezetjük a naptárainkat, minden olyan fontos programot itt tartunk számon, ahol segítségre van szüksége, hogy előre tudjam, mikor próbáljak meg home office-ban dolgozni. Persze néha még így is becsúszik egy-egy halaszthatatlan megbeszélés vagy más programütközés, de szerencsére ez ritkán fordul elő. Ha egy külső partnerhez kell alkalmazkodnom, olyankor megesik, hogy az utolsó percben kell lemondanom egy családi programot, de ilyen esetekben szerencsére a feleségem is épp oly rugalmas, mint a munkahelyem – és én nagyon hálás vagyok mindkettőért.  

https://www.se.com/hu/hu/   


NEWS ; Ipari hírek ; - Schneider Electric

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: