Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az ABB elismerten a világ 100 leginkább fenntartható nagyvállalata közé tartozik

2021.01.29

Forrás: ABB, Hírek
A Corporate Knights Global 100-as listára csak olyan cég kerülhet fel, amelyik élen jár a fenntarthatóság és az átláthatóság terén.


A Corporate Knights nemzetközi médiavállalat és befektetéseket kutató cég a világ egyik legfenntarthatóbb módon működő nagyvállalatának nevezte az ABB-t. Az idén 33. helyre sorolt ABB nagyot lépett előre tavalyi helyezéséhez képest.

A Global 100-as lista vállalatai a világ fenntarthatósági teljesítményének legfelső 1 százalékát képviselik. A sorrend több mint 8000 cég működésének átlátható elemzése nyomán, az ágazat más szereplőivel való összevetésben alakult ki. Ehhez a Corporate Knights az erőforrás-gazdálkodás, a munkaerő-gazdálkodás és a pénzgazdálkodás területét átfogó, a beruházásokat, a tiszta bevételt és a beszállítói teljesítményt vizsgáló 24 kulcsfontosságú kvantitatív teljesítménymutatóból álló szempontrendszert használt fel, úgy súlyozva azokat, hogy megfelelően tükrözzék az egyes iparágak hatásprofilját.

Az ABB büszke arra, hogy tevékenységének elismeréseképpen ott lehet a világ 100 legfenntarthatóbb módon működő nagyvállalatának Global 100-as listáján. A fenntarthatóság a cég működési céljának – ahogy az érdekelt felek számára létrehozott értéknek is – egyik alapeleme. A hosszú évek fenntarthatóságot célzó erőfeszítéseiben gyökerező, nemrég elindított és 2030-ig tartó fenntarthatósági stratégiánk új szintre emeli törekvéseinket. Példát akarunk mutatni, és mindent megteszünk azért, hogy valódi változást hozzunk létre az értékláncban és a társadalomban. Vállalatként arra törekszünk, hogy 2030-ig szénsemlegessé váljunk, és csúcstechnológiánk segítségével megrendelőink csökkentsék károsanyag-kibocsátásukat, illetve hozzájáruljanak a Föld erőforrásainak megőrzéséhez” mondta Theodor Swedjemark, a vállalatcsoport végrehajtó bizottságának fenntarthatóságért felelős tagja.

A 2020 novemberében meghirdetett és 2030-ig tartó fenntarthatósági stratégiájával az ABB aktívan hozzá kíván járulni az alacsony széndioxid-kibocsátású társadalom létrejöttéhez, hogy megrendelőivel és beszállítóival közösen az értéklánc teljes hosszában termékei és megoldásai egész élettartamára kiterjedő fenntartható gyakorlatokat hozzon létre. Ugyanakkor az ABB – beszállítóival és a működésének színteréül szolgáló közösségekkel együtt – elkötelezetten elő kívánja mozdítani a társadalmi haladást.

Az ABB 2030-ig tartó fenntarthatósági stratégiájával kapcsolatban részletesebb tájékoztatás itt található: 
https://global.abb/group/en/sustainability/sustainability-strategy-2030 

www.abb.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; - ABB ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: