Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Hankook ultramagas teljesítményű nyári és téli abroncsai kerülnek az Audi RS Q8 modellekre eredeti alkatrészként

2021.01.19

Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
A Hankook látja el prémium abroncsokkal a gyárból kigördülő új Audi RS Q8 modelleket. Az Audi Q8 és SQ8 modellekhez hasonlóan a 600 lóerős Audi sportautó szintén a Hankook ultramagas teljesítményű Ventus S1 evo 3 SUV 22 colos nyári abroncsain hagyja el a gyártósort,


amely mellé az i*cept evo 2 SUV 22 vagy 23 colos téli abroncsa is választható.

Neu-Isenburg, Németország, 2021. januárr 19. – A prémium abroncsgyártó Hankook látja el abroncsokkal a gyárból kigördülő új Audi RS Q8 modelleket. A német autógyártó Q sorozatát progresszív dizájn és úttörő technológia jellemzi. Az Audi sportautója valóban sportos jellemzőkkel bír: a teljesítménye közel 600 lóerő, 3,8 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100-ra, amihez 800 Nm-es forgatónyomaték társul. Az Audi RS Q8 a négykerék-meghajtást és az RS-specifikus jellemzőket egyesítő teljesítménye első pillantásra szembetűnő. Ezt a sportosságot domborítja ki a Hankook eredeti alkatrészként felszerelt, 295/40 ZR22 112Y XL AO méretű Ventus S1 evo 3 SUV abroncsa. A hidegebb évszakokban való biztonságos vezetéshez az Audi vásárlók téli abroncsot is választhatnak, az i*cept evo 2 abroncs 275/40 R22 107V XL AO (ez hóláncokhoz is alkalmas) vagy 295/35 R23 108W XL AO típusokban érhető el.

„A Hankook már korábban is számtalan Audi modellnek biztosított gyári abroncsokat. Az RS modellek esetében ez hatványozottan igaz” – nyilatkozta Sang Hoon Lee, a Hankook Tire Europe elnöke. „Természetesen mindig nagy dicsőség a fejlesztőmérnökeink számára, amikor egy nagy nevű autómárka a Hankook nyári és téli abroncsait választja.

Komoly próbatétel egy olyan sportos és mégis elegáns autó számára abroncsot tervezni, mint amilyen az Audi RS Q8. A Q sorozat többi modelljéhez hasonlóan nagyobb terhelhetőséggel kell számolnunk, amit nagy sebesség mellett is biztosítanunk kell” – magyarázza Klaus Krause, a Hankook Európai Kutatási és Fejlesztési Központjának vezetője. Ezért számított az abroncs szerkezetének rugalmassága szintén kulcsfontosságú tényezőnek. Ezen felül különösen nagy figyelmet szenteltünk az abroncsaink teljesítményjellemzőire mind nedves, mind száraz körülmények között.

A Ventus S1 evo 3 SUV oldalfala jelentősen erősebb, mint egy átlagos abroncsnak, köszönhetően a peremmag-kitöltőnek, azaz az oldalfalban használt speciális nylon anyagnak. A kétrétegű szövetváz és az aramid kompozit szövet – a korábban használt anyagokkal szemben – akár 60%-kal is csökkentheti az abroncs gördülőkerületének eldeformálódását még magas sebesség mellett is. Az abroncsokat így kifejezetten stabil vezetési élmény és kanyarodási pontosság jellemzi, míg az alacsonyabb hőtermelés az abroncs élettartamát növeli. A száraz és nedves körülmények között egyaránt sportosan dinamikus teljesítményt pedig a futófelülethez használt új, nagy teljesítményű, természetes gyantákat tartalmazó keverék is fokozza. A Ventus S1 evo 3 SUV mindezeknek köszönhetően megbízhatóan magas teljesítményre képes, függetlenül az időjárási körülményektől vagy a hőmérséklettől. A Hankook Winter i*cept evo 2 többszörösen díjnyertes, aszimmetrikus futófelületével téli abroncsként érhető el az Audi RS Q8 modellhez. A futófelület külső, széles blokkmintázata jobb kormányozhatósági és kanyarodási jellemzőket biztosít, különösen száraz körülmények között, míg az élekben és lamellákban gazdag belső blokkok a kiemelkedő fékezési és tapadási teljesítményért felelnek havas, latyakos és nedves utakon.

A Hankook Tire vállalatról 

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Ausztriában, Csehországban, Franciaországban, Hollandiában, Lengyelországban, Magyarországon, Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, Oroszországban, Spanyolországban, Svédországban, Szerbiában, Törökországban és Ukrajnában vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 34 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. minőségi, ISO 14001:2015. környezetvédelmi, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és az ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal.

www.hankooktire.com/hu      


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Audi ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Hankook Tire

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: