Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Újabb ügyfél szavazott bizalmat a Vectron mozdonynak

2021.01.19

Forrás: Siemens Mobility Sajtóinformáció
¤ A FOXrail Zrt. egy Vectron AC mozdonyt rendelt egy további mozdonyra érvényes opcióval
¤ A szállító a Siemens Mobility
¤ A mozdonyt 2021 nyarán szállítják le a megrendelő részére


A 2020. december 22-én aláírt szerződésben megrendelt járművet a határon átnyúló forgalomban kívánják üzemeltetni Magyarországon és a szomszédos országokban. A mozdony ETCS, PZB90 és MIREL vasútbiztosító rendszerekkel van felszerelve, maximális teljesítménye 6400 kW 15 és 25 kV mellett, végsebessége pedig 160 km/óra. A mozdonyt szerződés szerint 2021 nyarán fogja leszállítani a Siemens Mobility. A FOXrail Zrt. az első magyar magánvasúttársaság, aki Vectron mozdonyt rendelt. Ez a szerződés is jó példa lehet a többi magyarországi teherfuvarozással foglalkozó magánvasút részére, hogy éppen krízis időszak alatt érdemes ilyen beruházást tenni, felkészülve a következő időkre.
 
A FOXrail vasúttársaság 2013-ban alakult 100%-ban magyar tulajdonban lévő független vállalat az árufuvarozási piacon. Kihasználva a vasút liberalizációját és az Európai Unión belüli szabad mozgást, határokon átnyúló folyosóforgalmat működtetnek kizárólag az intermodális szektorban. 

Ma a vasúti közlekedés a legjobb megoldás, ha nagy mennyiségű árut akarunk nagy távolságokon gyorsan, biztonságosan és mindenekelőtt környezetbarát módon szállítani. Ehhez fontos, hogy a vonatainkat kiváló és megbízható mozdony vontassa az indulástól a rendeltetési helyre érkezésig” - mondta Bogdán András, a Foxrail Zrt. vezérigazgatója.
 
Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a FOXrail bennünket választott és cégünk ezzel is hozzájárulhat a vasúti közlekedés korszerűsítéséhez. A Vectron ismét bebizonyította, hogy kiemelkedő teljesítményének köszönhetően Európában az egyik vezető mozdonytípus "- nyilatkozta Ludvig László, a Siemens Mobility Kft. vezérigazgatója.
 
A csúcstechnológiát képviselő Vectron mozdonyok alkalmasak arra, hogy Európában 20 ország vasúthálózatán közlekedjenek. Ennek a képességének is köszönhető, hogy több mint 1.000 mozdony került már értékesítésre és ebből már több mint 850 Vectron teljesít a kontinensen szolgálatot. A Vectron flotta teljes futásteljesítménye eddig több mint 390 millió kilométer. A jármű kialakítása lehetővé teszi, hogy az ETCS üzemmód mellett (egységes európai vonatbefolyásolási rendszer), annak teljes európai vasúthálózaton történő elterjedéséig az egyes országok nemzeti, B osztályú rendszereivel is közlekedjen.

www.siemens.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: