Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A TOTAL felvásárolta a FONROCHE BIOGAZ-t, ezzel piacvezetővé vált Franciaországban a megújuló gáztermelésben

2021.01.18

Forrás: Stern Communications - Total Sajtóközlemény
A TOTAL bejelentette, hogy felvásárolta a Fonroche Biogaz vállalatot, amely anaerob biomassza lebontó egységeket tervez és működtet Franciaországban.


Közel 500 Gigawattóra (GWh) kapacitással, amely 2019 és 2020 között megduplázódott, a Fonroche Biogaz ma francia piacvezető a megújuló gázok termelésében, több mint 10%-os piaci részesedéssel a hét egységből álló portfóliójának, valamint a négy küszöbön álló csővezeték projektjének köszönhetően.

85 alkalmazottjának szakértelmére támaszkodva a Fonroche Biogaz jelentős ipari és technológiai tapasztalatot szerzett a teljes megújuló gázértéklánc egészét tekintve. A vállalat integrációja jelentős lépést jelent a TOTAL számára a megújuló gázok piacán, ami távlati lehetőséget nyit a gyors növekedésre a francia piacon, valamint a nemzetközi piacralépésre.

Ez az akvizíció összhangban áll stratégiánkkal és a célunkkal, hogy 2050-ig elérjük a nettó zéró széndioxid kibocsátást. Úgy gondoljuk, hogy az energiaátalakulásban kulcs szerepe van a megújuló gáznak, mivel hozzájárul a földgáz szén-dioxid- intenzitásának csökkentéséhez – és mi támogatjuk a megújuló gáz bevezetését a meglévő földgázhálózatokba” - mondta Philippe Sauquet, a TOTAL GAS Renewables &Power elnöke. „2020-ban kijelentettük, hogy hozzájárulunk ennek az ágazatnak a fejlesztéséhez, amely várhatóan a következő években versenyképesebbé válik. 2025-ig évi 1,5 Terawattóra (TWh) biometánt szeretnénk előállítani, ezért a Fonroche Biogaz a fejlődésünk sarokköve ezen a piacon”.

"Büszkék vagyunk arra, hogy csatlakozhatunk a Total Group-hoz, amely határozott jövőképet és ambíciókat mutatott be egy hatalmas és fenntartható beruházási program elindításával a megújuló energia területén. Integrált üzleti modellünk, a Total erejével és globális elérhetőségével kombinálva pozitív és fenntartható kilátásokat kínál a jövőre nézve. Kiváló eredményeik a napenergia-ágazatban - mind befektetéseik időtartamát, mind erőteljes növekedésüket tekintve - megerősítették azt a döntésünket, hogy egyesítjük a Fonroche Biogaz csapatának szakértelmét ezzel a francia energetikai vállalattal. "- mondta Yann MAUS, elnök és A Fonroche Group alapítója. 

Ezzel az akvizícióval a TOTAL a legnagyobb szereplővé válik a megújuló gázok termelésének területén Franciaországban és Európában, és jelentősen megerősíti jelenlétét az ágazatban, leányvállalatai révén, mint a Méthanergy (biogázból történő hő- és villamosenergia-termelés), a PitPoint és a Clean Energy (biometán-előállítás és elosztás a Bio-CNG / Bio-LNG állomások hálózatán keresztül) a Benelux államokban, illetve az Egyesült Államokban. 2020 decemberében a Total egyetértési megállapodást írt alá a Clean Energy-vel egy 100 millió dolláros 50/50-es vegyes vállalat létrehozásáról az Egyesült Államokban megújuló gáztermelési projektek fejlesztésére. 2030-ig, a Total évi 4-6 TWh biometán előállítását tervezi. 

www.total.hu  


Cégfelvásárlás, cégeladás ; NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: