Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Repülőtéri értesítő 2020. december 16.

2020.12.16

Forrás: Budapest Airport, Hírek
¤ Újrainduló utasszolgáltatások az ünnepi időszakban
¤ Utasfelvétel és biztonsági ellenőrzés
¤ Újranyíló terminálrészek


Újrainduló utasszolgáltatások az ünnepi időszakban

A karácsonyi időszakban várhatóan megnövekedő utasforgalom minél gördülékenyebb kezelése és a járványügyi szabályok maradéktalan betartása érdekében a Budapest Airport a következő változásokat vezeti be terminálüzemelésben:

Utasfelvétel és biztonsági ellenőrzés

2020. december 18. és 2021. január 4. között újra nyitva a 2A utasfelvételi csarnok, így ebben az időszakban az utasfelvételi (check-in) pultok mind a 2A, mind a 2B Terminálon üzemelnek. Az utasbiztonsági ellenőrzés szintén mindkét oldalon, a 2A és 2B Terminálon zajlik majd.

Újranyíló terminálrészek

Az 1. utasmóló részlegesen megnyílik a schengeni övezetből érkező utasok számára december 18. és december 21. között. Az ide érkező utasok okmányellenőrzése és kötelező testhőmérséklet-mérése is itt történik, akik ezután a 2A Terminál érkezési szintjén hagyhatják el a repülőtér területét.

A korábban részben lezárt B utasmóló teljes tranzitterülete újra üzemel december 18-tól január 4-ig. Az útlevél-ellenőrző kapuk előtti csarnok és az útlevélkezelés változatlanul működik; továbbra is itt – és a 2B Terminál érkező szintjén – zajlik a nem schengeni országokból érkező utasok egészségügyi szűrése, regisztrálása és Magyarországra való beléptetése.

Az országba történő belépésről a vonatkozó rendeletekben meghatározott feltételek alapján a helyszínen hatósági személy hoz döntést, az okmányok ellenőrzését és az adatfelvételt a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság (RRI) látja el. Mivel az országba történő belépés előtt – a szigorú beutazási szabályok értelmében - az utasok részletes kikérdezése és adatfelvétel zajlik, az okmányellenőrzés a korábbinál több időt vesz igénybe. A Budapest Airport és a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság arra kéri az utasokat, hogy a beléptetési folyamat gördülékenysége érdekében készítsék elő a szükséges iratokat, hogy a hatóságok a karantén elrendelését minél hamarabb el tudják dönteni, és ennek megfelelően a mentességet ki tudják állítani, vagy a karantén elrendeléssel kapcsolatos igazolást át tudják adni.

(Magyarországra történő beutazással kapcsolatos bővebb információ: https://www.bud.hu/covid_19/ki_es_beutazassal_kapcsolatos_informacio)   

A karácsony közeledtével a decemberi utasforgalom egyre rapszodikusabb, az egyes járatokon utazók száma 30 és 200 fő között is ingadozhat. Több járat együttes érkezése esetén a Budapest Airport terminál üzemeltetési munkatársai megerősített létszámmal vannak jelen az érkezési oldalon, támogatva a minél zökkenőmentesebb határellenőrzési folyamatot. Ők segítik a sorok hatékonyabb menedzselését, felhívják az utasok figyelmét a távolságtartásra és a maszkviselésre. Ezúton szeretnénk felhívni a 12 év alatti gyermekkel utazók figyelmét, hogy a sorban állás elkerülése érdekében kérjék munkatársaink segítségét.

A Budapest Airport folyamatosan gondoskodik arról, hogy tiszta, fertőtlenített, biztonságos környezet fogadja az utasokat a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A utasok és a személyzet egészségének és biztonságának megőrzése érdekében bevezetett intézkedésekről bővebb információ az alábbi linken található: https://www.bud.hu/covid_19/koronavirus_repuloteri_intezkedesek  

A Budapest Airport felhívta a buszos szállítást végző földi kiszolgáló partnerek figyelmét arra, hogy ők is szigorúan tartsák be a járványügyi előírásokat. 

www.bud.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: