Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az erők összevonása az elektromos offenzíva érdekében: a Volkswagen Motorsport GmbH integrálása a Volkswagen AG-be

2020.12.15

Forrás: Porsche Hungaria, Volkswagen Sajtóközlemény
- Az elektromos motorsportból származó know-how a jövőben beépül az ID. család fejlesztésénél
- A Volkswagen Motorsport GmbH munkatársai a Volkswagen AG-ban kapnak feladatot


Wolfsburg/ Budapest, 2020. december 15. – A Volkswagen márka a mobil elektromos korszakra való áttérés érdekében egyesíti erősségeit. A márka a vállalat átalakításának és további fókuszálásának részeként beszünteti motorsport tevékenységét. A Volkswagen Motorsport GmbH munkatársai beépülnek a Volkswagen AG-ba.

„A Volkswagen márka úton van ahhoz, hogy a fenntartható e-mobilitás vezető szolgáltatójává váljon. Ennek érdekében egyesítjük erőinket, és úgy döntöttünk, hogy megszüntetjük a Volkswagen márka saját motorsport tevékenységét. A motorsport munkatársai beépülnek a Volkswagen AG-ba. A motorsport munkatársainak műszaki szakértelme és az ID.R projektből nyert know-how továbbra is a vállalatnál marad, és segít nekünk további hatékony utcai modellek kivitelezésében az ID. családban”- mondta Dr. Frank Welsch, a Fejlesztési Divízióért felelős Igazgatósági tag.

„Évtizedekig a Volkswagen Motorsport GmbH csapata sportsikerek sorát hozta a márkának. Köszönetemet fejezem ki minden alkalmazottnak a világ minden táján elért rengeteg győzelemért, címért és rekordért, valamint személyes odaadásukért és elkötelezettségükért. ”- kommentálta Wilfried von Rath, az Igazgatóság Humán Erőforrásokért felelős igazgatósági tagja, elismerve a csapat eredményeit. Hozzátette: "Örülünk, hogy képesek vagyunk megőrizni a munkahelyeket, különösen ezekben a kihívásokkal teli időkben, és minden alkalmazottnak szerződést fogunk ajánlani."

A hannoveri székhelyű Volkswagen Motorsport GmbH 169 alkalmazottat foglalkoztat, akik az elkövetkező hónapokban a wolfsburgi Volkswagen AG-be integrálódnak.

A Polo GTI R5 és a Golf GTI TCR hosszú távú pótalkatrész-ellátása a versenypályákra biztosított. A Polo GTI R5 raliautók ügyfélautóinak gyártása 2020 végére befejeződik.

A Volkswagen Motorsport GmbH-ról:

A Volkswagen Motorsport több mint öt évtizedes autósport-múltra tekinthet vissza. Az 1960-as és 70-es évek Formula V fénykorától és a Formula 3 sikereitől kezdve olyan gyártásra kész járművek, mint a Volkswagen Polo, a Golf és a Scirocco sorakoztak a rajtrácson a versenypályákon, a rallycross és a rally versenyeken. A márka legnagyobb eredményei között szerepel a Dakar Rally három győzelme a Race Touareg-szel (2009-2011), négy rally-világbajnoki cím a Polo R WRC-vel (2013-2016), két TCR International cím a Golf GTI-vel (2016, 2017) és három rallycross-világbajnoki cím a Polo-val (2017, 2018,2020). A Volkswagen Motorsport 2018-tól sikeresen átállt az e-mobilitásra a teljesen elektromos ID.R modellel.

A Volkswagen öt nemzetközi rekordot tart az ID.R versenyautóval, beleértve a Pikes Peak (USA) abszolút rekordját, a Nürburgring North Loop (D) és a kínai Tianmen Mountain elektromos rekordját.

A Volkswagen márkáról:
A Volkswagen Személyautók a világ több mint 150 piacán van jelen és 14 ország több mint 50 termelési helyszínén gyártja járműveit. A Volkswagen 2018-ban 6,24 millió gépkocsit készített, termékei között olyan „bestsellerek” is szerepelnek, mint a Golf, a Tiguan, a Jetta és a Passat. A Volkswagen jelenleg világszerte 195,878, több mint 10,000 tagú kereskedelmi hálózata pedig 86 ezer munkatársat foglalkoztat. A Volkswagen következetesen kívánja előmozdítani az autógyártás fejlődését. Az elektromos mobilitás, az okos mobilitás (SmartMobility) és a márka digitális átalakulása egyaránt a jövő stratégiai fontosságú, alapvető témakörei közé tartozik.

www.volkswagen.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Volkswagen ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: