Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Hankook már ötödik éve folyamatosan szerepel a DJSI World listáján

2020.11.27

Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
Az abroncsgyártó Hankook ismételten szerepel a világszerte elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexen (DJSI).


A DJSI World elismeri a Hankook fenntarthatóság melletti elköteleződését, különösen a társadalmi szerepvállalás az és az ellátásilánc-menedzsment területén. A vállalat 2016 óta szerepel a DJSI World listáján, amin 2020-ban a Hankook volt az egyetlen ázsiai központú autóalkatrész-gyártó vállalat.

Szöul, Dél-Korea / Neu-Isenburg, Németország, 2020. november 27. – A prémium abroncsgyártó Hankook már vonalban ötödik éve szerepel a Dow Jones Sustainability Index (DJSI) World listáján. A DJSI a világ vezető vállalatainak teljesítményét vizsgálja gazdasági, környezetvédelmi és társadalmi kritériumok mentén. Az így kapott indexek aztán viszonyítási alapként szolgálnak a vállalat fenntartható működésének értékeléséhez. A DJSI World listája a globális fenntarthatóság vezető vállalatait tartalmazza, az S&P Global Broad Market Indexében szereplő 2500 legnagyobb vállalat legjobb 10%-át rangsorolja hosszú távú gazdasági és ESG (környezeti, társadalmi és irányításbeli) faktorok alapján.

Az idei DJSI World listára világszerte 323 vállalat került fel, ez a világ vezető 2,540 vállalatának 12,7%-a. A listán szereplő 17 koreai vállalat  közül a Hankook az egyetlen ázsiai központú autóalkatrész-gyártó cég. Idén már ötödik éve, hogy a Hankook folyamatosan szerepel az indexen – ez is mutatja az abroncsgyártó megbízható szakértelmét a fenntartható vállalatvezetésben, valamint az iparág jövőjének meghatározásában játszott vezető szerepét.

Ebben az évben a DJSI World a Hankook a társadalmi szerepvállalás és az ellátásilánc-menedzsment területén mutatott kiemelkedő eredményeit ismeri el. A Hankook hét különleges, vállalati társadalmi felelősségvállalással (CSR) foglalkozó bizottságot hozott létre, amelyek a cég fenntarthatósági elképzeléseit ismertetik meg a munkavállalókkal, illetve vállalati szinten fejlesztik a társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos kezdeményezéseket. Ezen felül a vállalat bátorítja a bizottságokat hogy tegyék magasra a lécet, és működjenek együtt az érdekelt felekkel, hogy olyan CSR célkitűzéseket valósítsanak meg, amelyek a társadalomra is nagy hatással lehetnek.

A Hankook egyik ilyen CSR projektje a Tedzson környéki (ahol a dél-koreai K+F központ és gyár található) veszélyeztetett fajok védelmét szolgálja a biodiverzitás megőrzése és az ökoszisztéma helyreállítása érdekében. Az abroncsgyártó a helyi közösségeket is elszántan segíti: a rászoruló családoknak lakhatást és szociális támogatást biztosít.

2018-ban a Hankook a természetes gumi értékláncának gazdasági, környezeti és társadalmi fenntarthatóságát szem előtt tartó egyedi irányelvet fogadott el. A vállalat szorosan együttműködik az ellátási lánc szereplőivel, hogy javítsa a farmerek életkörülményeit és munkafeltételeit. A Hankook mindemellett szavatolja a természetes gumi termelését és minőségét, ami az emberi jogok érvényesítését és a környezetvédelmet segíti elő, miközben az átláthatóságot is javítja.

A DJSI World elismerése mellett a Hankookot 2019-20-as CSR jelentéséért aranyéremmel jutalmazták a 2020 Galaxy Awards díjkiosztóján „Annual Reports – Online” (éves online jelentés) kategóriában. A Galaxy Awards az egyesült államokbeli MerComm Inc. által szervezett nemzetközi marketingverseny, amely a kiemelkedő marketinges kommunikációt értékeli. 

A Hankook a világ egyik vezető abroncsgyártójaként továbbra is világszintű szakértelemmel szeretné folytatni fenntartható működését, hogy a társadalmi hozzájárulás rendszerszintű elősegítésével és a környezetvédelemre összpontosító cégvezetés bevezetésével biztosítsa növekedését és piacvezető helyét.

A Hankook Tire vállalatról 

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Ausztriában, Csehországban, Franciaországban, Hollandiában, Lengyelországban, Magyarországon, Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, Oroszországban, Spanyolországban, Svédországban, Szerbiában, Törökországban és Ukrajnában vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 34 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. minőségi, ISO 14001:2015. környezetvédelmi, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és az ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal.

www.hankooktire.com/hu     


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Hankook Tire

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: