Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az ABB és az Ericsson együtt segíti Thaiföldet az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó törekvése megvalósításában

2020.11.23

Forrás: ABB, Hírek
Az ABB Thailand és az Ericsson Thailand bejelentette: a két vállalat az ázsiai csendes-óceániai térségben létrehozta az első partneri együttműködését, amelynek célja, hogy az Ericsson 5G megoldásaival támogassa Thaiföldön az ABB ügyfeleit és a vállalkozásokat.


A bejelentés része a két vállalat 2019-ben aláírt globális stratégiai partnerségének, amely közös jövőképet és együttműködést irányoz elő a két fél számra a jövőbeni rugalmas gyártás terén, amelyet a negyedik ipari forradalom (Ipar 4.0) és a digitalizálás keretein belül automatizálási rendszerekkel és vezeték nélküli kommunikációval kívánnak elősegíteni.

A most aláírt megállapodásnak köszönhetően az Ericsson az ABB „Preferred Connectivity Partner”-e („kiemelt hálózati kapcsolat-fejlesztési partnere”) lesz Thaiföldön. A megállapodás keretet és lehetőséget nyújt az ABB és az Ericsson számára, hogy együtt felgyorsítsák a digitális átalakulási folyamatot a Thaiföldön működő különböző vállalkozásoknál, és az 5G hálózati kapcsolódási lehetőségekkel kapcsolatos szaktudással tovább erősítsék az ABB ügyfeleinek támogatását.

A partneri együttműködés kiemelt területei az ABB Robotika és Gyártásautomatizálás, az Ipari automatizálás és a Hajtások üzletágai, valamint az ABB AbilityTM Platformhoz kapcsolódó szolgáltatások. Az együttműködés – az Ericsson kommunikációs szolgáltató partnerei és az IoT-Accelerator platformja segítségével – többek között kiterjed a gyártási környezetekre kifejlesztett távoli üzembe helyezésnél alkalmazható 5G-alapú Augmented Reality Lenses-re (kiterjesztett valóságú lencsék), valamint a keskenysávú dolgok internetére (NB-IoT-ra) csatlakozó motorokra és hajtásokra is.

Az ABB és az Ericsson már hosszú ideje partnerként vesz részt olyan európai projektekben, amelyek keretében az 5G lehetséges szerepét és előnyeit tanulmányozzák a rugalmas automatizálásban és gyártásban. A nagy, 5G technológiával támogatott, autonóm gépparkok és robotflották telepítése és üzemeltetése napjainkban lassan valóra válik. A thaiföldi partneri együttműködésünk keretében azon dolgozunk majd, hogy az ipari gyártásban felgyorsítsuk az 5G-ben rejlő lehetőségek valóra váltását, és a digitalizálás kínálta új lehetőségek feltárásával támogassuk Thaiföld Ipar 4.0-val kapcsolatos céljainak elérését,” – nyilatkozta Gianandrea Bruzzone, az ABB Thailand ügyvezető igazgatója.

Az ABB azóta vesz részt a thaiföldi közüzemi és ipari ágazatok fejlesztésében, hogy 1913-ban motorokat szállított a SIAM Cement vállalatnak. Az 1988-ban fúzió révén létrejövő ABB két jogelődje, az ASEA és a BBC 1978-ban, illetve 1982-ben hozta létre thaiföldi leányvállalatát. „Az ABB Thailand már közel négy évtizede együttműködik a közüzemi és ipari ágazatokban, valamint az épületek, illetve a közlekedési és infrastrukturális szektorokban működő vállalatokkal, hatóságokkal és szervezetekkel, és hatékonyan támogatja a thaiföldi gazdaság növekedését,” – nyilatkozta Bruzzone.

Nadine Allen, az Ericsson Thailand vezetője elmondta: „Az ABB-vel folytatott partneri együttműködésnek köszönhetően az ötödik generációs (5G) mobilhálózati technológia előnyeit kínálhatjuk a vállalkozásoknak az ipar teljes spektrumában, így a gyártásban, a légi és tengeri kikötőkben, az olaj és gáz szektorban, valamint a bányászatban is. Az 5G hálózatok a jövőben olyan fontosak lesznek az ipari vállalatok számára, mint amennyire nélkülözhetetlenné vált a 4G az okostelefonok felhasználói számára. Sokak számára az 5G közvetlen, azonnali értékét nem is annyira annak nagy sebessége és alacsony késleltetése jelenti majd. E helyett a megbízhatóságra, a valós idejű pozícionálásra, a biztonságra és az adatvédelemre vonatkozó követelmények számítanak majd a legtöbbet.

Az Ericsson már 114 éve van jelen Thaiföldön, a mobilhálózati technológia több generációját segítette már bevetni az országban. „Büszkék vagyunk rá, hogy támogatni tudjuk Thaiföldöt a negyedik ipari forradalommal kapcsolatos törekvéseiben. A 61 működő hálózaton elvégzett 5G telepítés során szerzett tapasztalatainknak köszönhetően kellő felkészültséggel rendelkezünk ahhoz, hogy átalakítsuk és digitalizáljuk a helyi gyártók üzemeit,” – tette hozzá Allen.

A 2020 januárjában, a svájci Davosban tartott Világgazdasági Fórumon, az ABB és az Ericsson közös program keretében, először mutatta be, hogy az 5G valós idejű kommunikációs képességeinek alkalmazásával milyen könnyen és hatékonyan vezérelhetők a robotok nagy távolságból.

Az Ericsson (NASDAQ:ERIC) lehetővé teszi a kommunikációs szolgáltatók számára, hogy megragadhassák a konnektivitás, a hálózati kapcsolatok teljes értékét. A társaság portfóliója a hálózatokat, a digitális szolgáltatásokat, a felügyelt szolgáltatásokat és a feltörekvő vállalkozásokat öleli fel, és célja, hogy segítse ügyfeleink digitális működését, növelje a hatékonyságot, és új bevételi forrásokat generáljon. Az Ericsson innovációs beruházásai a telefonálás és a szélessávú mobil szolgáltatás előnyeit sok millió ember számára hozták el szerte a világon. Az Ericsson részvényeit a Nasdaq Stockholm és a Nasdaq New York tőzsdén jegyzik.
www.ericsson.com 

Az ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) egy vezető globális technológiai vállalat, amely ösztönzi a társadalom és az ipar átalakulását egy hatékonyabb és fenntarthatóbb jövő megvalósítása érdekében. Az energetikai, robotikai, automatizálási és hajtás portfólióinak különböző szoftverekkel való összekapcsolásával az ABB kitolja a technológia határait, hogy ezzel a teljesítményt új szintre emelje. A kiválóságáról több mint 130 éve jól ismert ABB sikerességét a világ több mint 100 országban foglalkoztatott 110.000 tehetséges munkatársa garantálja.
www.abb.com 

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban.

ABB weboldal: http://new.abb.com/hu  

Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag  

Instagram: abb_magyarorszag  

YouTube: https://www.youtube.com/ABBMagyarorszag  

www.abb.hu     


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Robot, automatika, automata ; - ABB ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Ingatlan, építőipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: