Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens innovatív kapcsolási elve előkészíti az utat a fenntartható, F-gázoktól mentes villamos energiaelosztás számára

2020.11.23

Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens Smart Infrastructure folyamatosan bővíti portfólióját a klímasemleges villamos energiaelosztás érdekében. A kék portfólió középfeszültségű kapcsolóberendezésében a vállalat teljesen megszüntette a fluortartalmú gázkeverékének (F-gázok) használatát,


miközben megtartotta a kompakt kialakítást és a biztonságos, bevált működési módot. Egy speciális vákuummegszakítóval ellátott innovatív szakaszolókapcsoló jelenti az új középpontot F-gázoktól mentes középfeszültségű alkalmazásokhoz a 12 és 24 kV közötti fogyasztói elosztó hálózatokban.

Minden kapcsolási művelet, például a középfeszültségű rendszerek kikapcsolása karbantartás céljából, olyan íveket eredményez, amelyeket a lehető leggyorsabban el kell oltani. F-gázoktól mentes középfeszültségű rendszereiben a Siemens a többszörösen is bizonyított vákuumtechnikát alkalmazza, ahol az ívet zárt vákuumoltócsőben oltják ki. Ezt az alaptechnológiát 40 éve használják prémium minőségű megszakítókban. A fogyasztói elosztóhálózatokon, amelyek az energiát osztják el a helyi hálózatban, és többnyire csak terheléskapcsolási feladatokat kezelnek, a jelenleg használt hagyományos megszakítók általában túlméretesek és költségesek. 

Az új és innovatív szakaszolókapcsolókban a vákuumoltócsöveknek néhány milliszekundumon belül kell az ívet kioltaniuk. Erre a célra külön áramútba vannak integrálva, és rendkívül kompaktok lehetnek. Emellett kifejlesztettek egy új szakaszolókapcsolót, amely egy igazi háromállású kapcsoló. Az SF6 szakaszolókapcsoló-berendezésben alkalmazott kikapcsolási, leválasztási és földelési funkciók bevált elve megmarad. Ennek eredményeként a biztonságos felhasználói működés változatlan marad a Siemens F-gázoktól mentes rendszereinél.

Ez az új és innovatív, vákuumcsővel ellátott szakaszolókapcsoló a biztosítékokhoz illeszkedő kombinációkban is elérhető, F-gázoktól mentes technológiával. Ami lehetővé teszi a fogyasztói elosztóhálózatokban lévő számos transzformátor védelmét a szokásos módon, biztosítékokkal.  

Mivel az új kék kapcsolóberendezések működése és kompakt kialakítása változatlan, a klímasemleges villamos energiaelosztásra való átállást egyszerűvé és biztonságossá tesszük ügyfeleink számára” – nyilatkozta Stephan May, a Siemens Smart Infrastructure Elosztórendszerek Üzletágának Vezérigazgatója. „A szakaszolókapcsoló révén növelhetjük a kapcsolási teljesítményt. Ez jelentősen megnöveli az elektromos eszközök hasznos élettartamát, és megnyitja az utat nagyobb transzformátorok csatlakoztatásához, melyekkel a jövőben a fogyasztói oldalon növekvő energiaigényt fedezni lehet.” 

A Siemens Smart Infrastructure-ről itt olvashat bővebben: 
www.siemens.com/smartinfrastructure  

A Siemens kék GIS-ről itt talál további információkat: 
www.siemens.com/blueGIS  

www.siemens.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: