Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Cégeladás buktatói

Forrás:IpariCégek.hu, A cégeladás
A Cégeladás buktatói, azok a hibák, melyek megakadályozzák a cégeladás megvalósítását. A cégeladás a működő cégeknél sok esetben a sok éves, sok évtizedes eredményes munka megérdemelt igazi hasznát is jelenti.


Elég sokszor a befejezésen dől el az eredményesség, vagy eredménytelenség is.
Az már eleve kevésbé jó, ha egy cég eredményessége nem az elmúlt évek tevékenységén, hanem a befejezésen múlik. 

Többféle gyakorlati szakember van,
többek között: 

A jó szakember egyszerű folyamatokkal segít megteremteni a cég átláthatóságát és megfelelő működő cég esetén meg tudja valósítani az eladást. Nemcsak gyakorlati tapasztalata, hanem általában megfelelő érdeklődői köre is van. Független és ismeri az eladó céggel szembeni pártatlan szakmai elvárásokat is.

Más valaki pedig szép színes prospektusokat készít és minden költséget megfizettet a tulajdonossal és a cég nagyságrendjéhez nem aktuális számításokkal kísérletezik. Ők általában azért nem valósítják meg az eladást, mert nekik más az ügyfélkörük, a nemzetközi szintű cégek felé van kapcsolatuk.
A tőzsdeképes cégeknél valóban nagy tudást igénylő számítások, bemutatások szükségesek. De a magyar valóságban a tőzsdeképes cégek általában több milliárd Ft feletti árbevétellel és ahhoz mérten jó üzemi eredménnyel és megfelelő cégfelépítéssel kell, hogy rendelkezzenek.
Csak az a gond, hogy erről az elvárható nagyságrendről általában nem tájékoztatják a más jellegű céget és az a cég nemcsak pénzt, de jelentős időt is veszít.

- Aki nem az eladásban érdekelt, hanem a millió Ft-os nagyságrendű átvilágítási díjban, az általában nem is fogja eladni. 
Általános szomorú gyakorlati tapasztalat, hogy ahol a könyvelői, könyvvizsgálói hátterű úgymond cégértékelő készít egy értéket, az sokszor megtévesztő. Azért megtévesztő, mert általában túlárazott és ezért távol áll a reális eladhatósági értéktől. Ráadásul legtöbb esetben csak a számokból taktikázik. 

A cégeladás munkába, pénzbe kerül, nem csak sikerdíjba, mert az ingyen munkának nincs értéke, azt szinte senki sem becsüli. 

Az IpariCégek.hu oldalain, *A cégeladás*, a *Működő cég eladása*, a *Cégből kiszállás* és a hasonló, kapcsolódó témakörű szakmai írások saját készítésűek, Minden jogot fenntartunk!
© Copyright Gál József, IpariCégek.hu
.


Cégből kiszállás ; Ipari cégek eladása ; Ipari cég eladása ; Cégeladás ; Cégek eladása ; Működő cég eladása ; Működő cégek eladása ; A cégeladás ; Ipari Blog

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: