Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Úton a közös siker felé: a Hankook és a DTM a tizedik közös szezonját ünnepli

2020.11.06

Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
A Hankook és a DTM ebben a szezonban ünnepli egy évtizede tartó partnerségét. A prémium gumiabroncsgyártó és a nemzetközi túraautó-bajnokság több mint 150 versenyt szervezett meg közösen, sikeres és innovatív partnerséget építve.


A Hankook csúcskategóriás Ventus Race gumiabroncsa a legkülönbözőbb körülmények között bizonyított. Heves esőzések és szélsőséges hőség Nürnbergben és Budapesten, éjszakai versenyek Misanóban, és a Dream Race a japán Super GT-sorozattal Fujin – a Hankook versenyabroncs minden csapat és versenyző erős és megbízható partnere volt és marad is.

Neu-Isenburg, Németország, 2020. november 6. – A DTM-mel 2011-ben kötött együttműködés kezdete óta a Hankook következetesen, négy fázisban fejlesztette a slick (mintázat nélküli) gumiabroncsait. A prémium abroncsgyártó már 2012-ben bemutatta második generációs, nagyobb és szélesebb gumiabroncsát, melyet az új DTM-autókhoz igazított. 2013-ban a Hankook kifejlesztette az ún. „option” gumiabroncsot az alapvető slick típus mellett. A szuperlágy összetétellel rendelkező abronccsal nagyon gyors köridőkre képes az autó, mielőtt drámai mértékben romlana a gumi minősége egy bizonyos távolság után – a kialakítási tervben leírtaknak megfelelően. A Ventus Race negyedik és legújabb, kissé lágyabb összetétellel rendelkező evolúciós lépését 2017-ben mutatták be. Mivel a slick gumiabroncsok előmelegítését tiltó szabályt az új gumiabronccsal egy időben vezették be, a pilóták képessége az abroncsok kezelésére döntő tényezővé vált a DTM-ben.

A számtalan műszaki fejlesztésnek és innovációnak köszönhetően az exkluzív DTM-gumiabroncspartner mindig következetesen kiváló minőséget biztosít a csapatoknak. A Hankook mérnökei által nyújtott tökéletes helyszíni támogatás biztosítja, hogy a DTM-pilóták teljes mértékben kihasználhassák a Ventus Race potenciálját, amely látványos és izgalmas versenyek formájában valósul meg. A 2014-es szezon végén Manfred Sandbichler, a Hankook Motorsport Europe igazgatója a következőket jelentette be: „A DTM-es bemutatkozásunk óta 40 futamon vettünk részt defekt nélkül. Ez a tiszta lap az autógyártók, gumiabroncs-technikusok, mérnökök és pilóták közötti kiváló együttműködés eredménye is.

A következő évben a DTM fokozta a tempót. A körönkénti egy selejtező és egy futam helyett mindegyik versenyhétvégén két selejtezőt és két futamot tartottak. A Hankook gumiabroncs kiváló teljesítménye változatlan maradt a nemzetközi túraautó-bajnokságban. A 2018-as szezonban a DTM történetében először két éjszakai versenyt tartottak. A Ventus Race ismét mindenkit lenyűgözött az olaszországi Misanóban egy forró nap folyamán a pályán, valamint egy heves esőzéssel tarkított éjszakai verseny során. „Megdöbbentett, hogy a Hankook gumiabroncs milyen hihetetlenül következetes teljesítményt nyújtott minden körülmények között. A Hankook mérnökei remek munkát végeztek” – mondta Alessandro Zanardi, volt Forma-1-es pilóta és a verseny vendége, aki a második misanói futamban az ötödik helyen végzett. 2018 őszén a DTM és a Hankook a legendás Nürburgringen ünnepelte a 111. futamot.

A 2019-es szezon nagy kihívás volt a Hankook számára. A DTM-autók az új turbómotorral voltak felszerelve, amelyek az elődjeiknél akár 1000 lóerővel is erősebbek voltak, miközben a Hankook gumiabroncsa változatlan maradt. A Ventus Race teljesítményét a turbómotor jelentősen nagyobb energiája és nem lineáris átvitele nem befolyásolta. Jens Marquardt, a BMW Motorsport igazgatója, a hockenheimi finálé után a következőket mondta: „Az új, nagyobb teljesítményű turbómotorok mindenki számára kihívást jelentettek, de a Hankook jó munkát végzett – mint mindig –, és nem voltak problémák a gumikkal. A versenyzők gyorsan alkalmazkodtak a helyzethez, és mindig sikerrel jártak két pályán töltött időszak után. A Hankookkal való együttműködésünk továbbra is kiváló.

A Hankook Best Pit Stop Award díjat idén tizedik alkalommal ítélik oda. A DTM-mel 2011-ben létrehozott partnerség után a prémium gumiabroncsgyártó díjazta azt a csapatot, amely a leggyorsabb kerékcseréket végezte az egész szezonban. Minden versenyhétvégén pontozták a két futam leggyorsabb kerékcseréjét, amelyhez a DTM-tabella pontrendszerét használták. Ez a rendkívül nagy presztízsű díj nemcsak a győztes csapat teljesítményét ismeri el, amely egyre fontosabb ebben a rendkívül kompetitív nemzetközi túraautó-sorozatban, hanem a Best Pit Stop Award díj révén a Hankook azt is tudatosítja mindenkiben, hogy milyen fontos és meghatározó a boxutcában elvégzett csapatok munkája. A címvédő az Audi Sport Team Phoenix, amely a tavalyi mesterhármas győzelme után a negyedik győzelmet is beseperte. Az öt csapat neve a trófeán található: Audi Sport Team Phoenix (2011, 2017 – 2019), BMW Team MTEK (2016), Audi Sport Team Abt (2012, 2015), Mercedes-AMG Team HWA (2014) és BMW Team Schnitzer (2013).

A Hankook és a DTM  immáron tízéves együttműködése továbbra is sikeres. A rajongók a koronavírus okozta válság ellenére is élvezték az eddig 16 futamot indító szezont. A DTM fináléja ezen a hétvégén, november 6. és 8. között lesz a Baden-Württemberg tartományban lévő Hockenheimringen. A két döntő futam előtt a címért folytatott verseny még továbbra sincs eldöntve. Egyelőre a német René Rast vezeti a mezőnyt 304 ponttal, 19 ponttal megelőzve a svájci Nico Müllert. A holland Robin Frijns 263 ponttal a harmadik helyen van, így neki is van esélye a bajnoki címre. Függetlenül attól, hogy a három autóversenyző közül ki lesz a szezon győztese, két dolog már biztos: a 2020-as DTM-bajnok egy Audi kormánya mögött, a Hankook gumiabroncsaival fog versenyezni.

Gyors tények a Hankook és a DTM együttműködéséről:

- A Hankook és a DTM tíz éve partnerek
- Négy gumiabroncs-generáció a szezonok során
- Több, mint 150 közös futam 10 országban
- A Hankook-abroncsokat hét különböző bajnok használta
- Öt csapat nyerte a Hankook Best Pit Stop Award díját
- Mindegyik autóversenyző hét slick-készletet kap (14 első és 14 hátsó abroncs) egy DTM-hétvégére
- A hátsó gumiabroncsok (slick) 356 mm szélesek, az átmérőjük pedig 712 mm

A Hankook Tire vállalatról 

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Ausztriában, Csehországban, Franciaországban, Hollandiában, Lengyelországban, Magyarországon, Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, Oroszországban, Spanyolországban, Svédországban, Szerbiában, Törökországban és Ukrajnában vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 34 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. minőségi, ISO 14001:2015. környezetvédelmi, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és az ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal.

www.hankooktire.com/hu     


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; - Hankook Tire

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: